Najdi forum

motnje hranjenja

Spoštovani!
Stara sem 28 let in se vrtim v začaranem krogu iz katerega ne vidim rešitve.Tolikokrat sem že shujšala pa se zopet zredila da sploh ne štejem več.V pičlih 2 mesecih sem se zredila za 10 kg, tako da se mi je tehtnica sedaj ustavila na 95 kg pri samo 167 cm.Sem že tehtala več in sicer sem lansko leto (začetek leta)tehtala že 108 kg pa sem potem s to ločevalno dieto shujšala na 85, pa se sedaj zopet zredila na 95.Pri meni ne morem reči da je kriv moj metabolizem ker vem da ni,,,,jaz imam problem psihične narave in prav zato vas prosim za pomoč, ker ne vem kam naj se obrnem.. to me spremlja ža od otroštva ,namreč zasvojena sem s hrano.Tako kot so mnogi zasvojeni s cigareti in alkoholom ,pa je moj problem v hrani.Stalno moram nekaj jesti, potem pa čutim zadovoljstvo in če bi vedli kakšna količine hrane použijem, bi se verjetno samo križali, tako da lahko rečem da imam še “srečo”da se ne zredim še več.Saj pri teh dietah se držim ker karakter pa sem ,,samo kaj mi to pomaga če se pa potem zredim nazaj.Rada bi spremenila svoj način življenja pa sploh ne vem kako oz. s kakšno metodo da ne bom več mislila na hrano.Prosim če mi le znate mi svetujte kam naj se obrnem, ker mislim da je prvo kar moram narediti se ozdraviti odvisnosti,, kam naj se obrnem, ali obstaja kakšna pomoč pri tem?Hvala za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam,
b.

Draga nina, sicer pišem bol pozno ampak..upam da boš prebrala. Po temle pismu si se mi kar zasmilila.. bežno poznam kolegico, ki ima podobne težave,,giblje se pomoje na pribl.enakih kg kot ti, in baje ji uspe shujšat z dieto tudi za 20kg ampak potem vse dobi nazaj…

torej, a se ti ne zdi škoda, da če že imaš voljo tista 2 al koliko mesecev hujšat, se striktno držiš diete, ti uspe in si vesela, potem to vse dobiti nazaj zaradi ..bom rekla tvoje lenobe! zdi se mi, da pa športu in telovadbi ne posvečaš kaj preveč časa, poglej če bi ti potem, ko si shujšala samo začela 3x na teden po npr. 1 uro kolesarit, hodit na aerobiko, fitnes…kamorkoli kjer se fizično zmatraš, verjemi da se ne bi tako basala s hrano, ker ti slej ko prej ne bi blo več v zadovoljstvo! po športanju se namreč odlično počutiš, kot da si res nekaj naredil zase in ne verjamem da bi šla to pokvarit zvečer s kakšnimi obilnimi obroki…

vsaj poskusi nekaj storit zase, sej ni tok težko!!lp

New Report

Close