Najdi forum

motnje hranjenja

V srednji šoli imamo ravno temo motnje hranjenja in za zaključek bi jim rada pokazla kašen poučen film. Zelo bi vam bila hvaležna za kakšen naslov filma na to temo!
Hvala Alenka

Takih filmov je na pretek,vendar so prikazani zelo laično oz. površno,zato ti predlagam,da stopiš v kontakt s kakšno pacientko,ki bi bila pripravljena govoriti o tem, ali pa koga ki to bolj pozna. Na voljo imaš tudi veliko knjig o tem ter takega gradiva.Prepričana sem,da boš nekaj našla, če pa vztrajaš pri filmu pa ti predlagam film,sicer ne vem naslova,vendar je malo starejši glavno vlogo pa mislim,da igra Jennifer Jason Leigh. Mislim,da je naslov Polpolna punčka ali nekaj podobnega.

Ja, tudi meni se je ta film zdel zelo dober. Resda je ze star (iz leta 1980 ce se ne motim) ampak je manj stereotipen kot nekateri novejsi. Od teh pa priporocam film “For the love of Nancy” – igrala je Tracey Gold, ki je tudi v resnici prebolela anoreksijo. Super film! Pa film “Kate’s secret” je tudi dobro prikazal agonijo in nevarnost bulimije. Pa se so…

Priporocam pa obisk spletnega portala Something Fishy – to je zagotovo najkvalitetnejsa stran o motnjah hranjenja, kjer mas tudi veliko povezav z drugimi spletnimi stranmi pa nenazadnje s knjigami in filmi tudi.

Veliko uspeha in hvala, ker sodelujes pri osvescanju v zvezi s to zahrbtno, trdovratno in podcenjevano boleznijo!

Lp 🙂

Jaz bi tudi rabla kakšen film o anoreksiji ali bulimiji. Imamo v šoli ravno to temo…pa sm mislila da bi kšn film si ogledali 🙂
Toda…z Partisa (stran iz katere si pobiram dol filme) ni nobenega…Ali slučajno veste še kakšen dober film? In tudi stran za si pobirat filme doll?

Živjo, spomnim se, d aje enkrat pop tv ali rtv slo predvajal zvečer en film o kmetiji v londonu kamor sprejemajo dekleta z motnjami hranjenja – sam je to bilo že kar nelak časa nazaj, v začetku letošnjega leta. Povprašaj pri njih ali pa se obrni na KOMZ na gospo Karin Sernec, če kaj vedo o kakšenm takšnem filmu.

LP

tatjana

New Report

Close