motnje hranjenja
Po 18 letih bulimije, me je to grozno početje končno minilo…stara sem že čez 30, poročena in imam otroke….bojim se , da bom pri vzgoji delala napake in da bom pri hčerki povzročila kompleks “debelost”.
Ker na bruham več, sem se zredila za 6 -8 kg…..dol pa ne gre…..
bliža se poletje…doslej sem z lahkoto vedno shujšala…tokrat pa bo potrebno z gibanjem (to ni problem)…problem je primerek jedilnika, ki bi počasi zniževal telesno težo, hkrati pa bi zagotavljal, da se naučim končno pametno jesti….od normalne, uravnovešene prehrane je namreč odvisn moja, in družinska sreča.
hvala za odgovor !!
Pravzaprav iz vašega pisma ne vidim pravega razloga za vaš obup. Predvsem zato, ker se zdi, da je vaša želja, da uredite svoj način prehranjevanja brez bulimije uspešna in močna, če ste se po tolikih letih odločili bulimijo premagati in v tem uspeli. Uravnotežen jedilnik z rednimi zmernimi obroki, ki vsebujejo ogljikove hidrate, bo v pomoč pri vztrajanju pri zdravem prehranjevanju.
Če se vam zdi, da je vaše razpoloženje nizko, da ste pogosto žalostni in morda celo pretirano zaskrbljeni, če so prisotne motnje spanje (premalo ali preveč), če ta obupanost traja, bi vam priporočila, da se s svojim zdravnikom pogovorite o eventuelni prisotnosti depresije. Depresijo namreč znamo zelo učinkovito zdraviti, zato je pomembno, da jo prepoznamo. Pogovite se o mogoči potrebi po uvedbi zdravil ali morda pogovora pri psihiatru.
Motnja razpoloženja se pri ljudeh z bulimijo pogosto pojavlja in zdravljenje le-te pomembno pomaga tudi pri ohranjanju normalnega načina prehranjevanja.
Pogovorite se o tem z vašim zdravnikom,
z lepimi pozdravi,
MArija Anderluh
Stara bom 19 let in že 5 let trpim zaradi bulimije in anoreksije. V pismu ste napisali, da ste po 18 letih prenehali… jaz bi rada prenehala takoj če bi le lahko. KAKO vam je to uspelo?? Res ne vem kaj še nej naredim, bila sem na zdravljenju, obiskovala sem psihiatra a vse zaman. Kaj še lahko naredim??