motnje

Spostovani,

Zaradi pogostih tahikardij in prolapsa zadnjega listica jemljem Concore 5. Stanje se je precej umirilo, moja težava nastopi taktar, ko grem spat. V lezecem polozaju mi zacne hitro utripanje srca, vcasih tudi v spanju. Druga motnja je obcutek utripanja srca pod levo pazduho….je zelo motece,dogaja se ponavadi ko sem v lezecem polozaju. Zanima me, kaj se mi dogaja, zakaj se tezave zgodijo praviloma v casu lezanja oz. spanja….
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Ann

Srce s prolapsom mitralke ima mnogokrat “obnašanje”, ki ga težko razložimo. Ali imate več motenj, ko ležite na levi ali desni strani ali brez blazine? Če je tako, se izognite takim pozicijam telesa. Ali nastopi več motenj po obilni hrani, oziroma, ko ste zelo utrujeni? Morda je odmerek Concorja premajhen. Poskusite odpraviti motnjo z aerobno vadbo. Včaših so zelo koristni občasni manjši odmerki pomirjeval.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Najlepsa hvala za odgovor.Ja tocno tako kot ste vprasali: po hrani, po napornem delu, brez blazine so sami (zelo neprijetni) problemi s srcem. Ali so ta “stanja” nevarna?Kako je z operacijo žolcnega kamna: jo je pri takem srcu lahko narediti brez splosne anestezije, ker imam obcutek, da bi mi srce v splosni anesteziji kar odpovedala….
Lep pozdrav in hvala za hitre odgovore…..

Opisana stanja niso nevarna pač pa nadležna.

Splošne anestezije zaradi srca se vam ni treba bati, je pa operacija brez splošne anestezije bolj “humana”. Morebitne motnje srčnega ritma med operacijo anesteziologi obvladajo.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close