Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Motnjave v steklovini

Motnjave v steklovini

Pozdravljeni

Zaka je mi pojavljajo motnjave v steklovini, predvsem ko gledam v svetlo podlago (bel zid, modro nebo)?, Lahko je nitka, lahko so pa tudi bele leteče svetle pikice.

lp

Gre za spremembe v steklovini, ki se pojavijo s staranjem. Učinkovite terapije za to ni. Dokler se te motnjave premikajo in mestoma tudi izginejo ne gre za nič nevarnega, v primeru pa, da je prisotno tudi bliskanje in senca , ki ne izgine morate obiskati oftalmologa

Pozdravljeni!

Zelo bi vam bil hvaležen, če bi mi odgovorili na spodnje vprašanje. Zanima me ali lahko motnjave v steklovini (pajčevine in kačice, ki se premikajo) nastanejo zaradi hiperventilacije, ki se odraža kot mravljinčenje in mrtvičenje polovice obraza, mravljinčenje in krči mišic po telesu ter izpad dela vidnega polja na očesu, kjer so se motnjave pojavile? Poleg tega me zanima ali lahko motnjeve povzroči nekoliko povišan očesni pritisk?

Najlepša hvala za odgovor.

Vse kar opisujete težko potrdim. Povišan očesni pritisk pa dela težave in med temi so lahko verjetno tudi kot občutek motnjav. Natančno je potrebno pregledati očesno ozadje pri široki zenici.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close