Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Seksologija – želiva si spolnosti Motnja vzburjenja (že celotno življenje)

Motnja vzburjenja (že celotno življenje)

Pozdravljeni,

stara sem 23 in mislim, da imam spolno motnjo. Še nikoli v življenju nisem bila vzburjena. Nimam spolnih misli in telo se ne odziva na nobene dražljaje. Imela sem že spolne partnerje, vendar ob tem nikoli nisem občutila želje ali vzburjenja, vbistvu sploh nisem vedela kako se moram počutit. Spolni odnos sem dovolila samo zato, ker sem osebo imela rada in sem želela, da ohrani interes.

Sex in vse kar sodi zraven mi je bilo med odraščanjem “brezveze” zdaj, ko sem starejša pa mi ta motnja povzroča veliko veliko frustracij in obupa.

Da ni vse ok sem ugotovila šele ob zaužitju najrazličnejših drog, ki v meni zbudijo spolne želje, libido in vzburjenost drugače pa je kot da bi bila “aseksualna”. Vendar mi je tudi z drogami včasih težko obržat občutek vzburjenosti (da o dosegu orgazma in boleči penetraciji ne govorim).

Slutim, da mi je motnjo povzročila slaba telesna samopodoba, saj sem se pri 12tih zredila čez poletje in od takrat dalje nisem morala sprejeti svojega telesa. Konstantne diete in telovadba in posledicno zapleti v prehranjevanju… Poiskala sem si pomoč, šla sem na medicinske hipnoze in govorila o svojih problemih. Nimam več nikakršnjih težav s samopodobo, sprejemam mojo postavo in rada jem hrano. Težave v spolnosti pa še kar ostajajo.

Kako naj rešim moje težave? Je to sploh možno? Grozno mi je, da pri meni traja to že od nekdaj. Na koga se naj obrnem, tako težko je najdit seksologa. Vem da je potreben čas, vendar se s težavo srečujem že vso življenje. Z njo je bilo tudi težko odraščat, slutiš da je nekaj narobe pa ne veš kaj. Začne se ti mešat, sploh nisem vedela kaj je moja spolna orientacija itd. Prav tako mi onemogoča izkusit partnerske odnose in tudi spolnost iz ven okvirja partnerstva (česar si v mladih letih med faksom bolj želim). Strah me je, da me bo povozil čas, da težave nikoli ne bom rešila, včasih sem zelo obupana.

New Report

Close