Najdi forum

motnja erekcije

Pozdravljeni !
Kolikor sem prebral po forumu sem zasledil v večini probleme pri mlajši populaciji, mene pa zanima bolj za generacijo v srednjih letih.
Sem namreč 48 letni moški, poročen, zdrav, z težnjo po zdravi prehrani, nekadilec, nealkoholik, špotrno dokaj aktiven v večini gojim vztrajnostne športe ( plavnje, kolesarjenje, pohodništvo), ne jemljem nobenih zdravil, pri merah 176/74 sem primerne višine in debelosti, pritisk stalen 120//90, laboratorijski izvidi so bp, se pravi da ne najdem vzroka za motno erekcije. Zato sem se odpravil do osebnega zdravnika z željo, da bi obiskal urologa vendar mi je le ta dejal, da tudi urolog verjetno nebo ugotovil odkod izvirajo moje težave za motnjo erekcije. Dobil sem recept za 3 škatlice vizarsina 25mg in po zaužitju tablete res ni bilo problema z erekcijo, vendar je bilo po 2 ali 3 dneh za ponoven spolni odnos potrebno vzet novo tableto. Pa me zanima ali se res normalno spolno življenje pri teh leti za moškega konča ? Saj je malce neugodno vsak mesec hodit k osebnemu zdravniku po recept za tablete, zato sem poskusil tudi z sensilabovim izdelkom SensiMen vendar ni bilo popolnoma nobenega učinka. Torej zanima me tudi drugo mnenje kaj v mojem primeru nardit, da se stanje popravi, saj sva zaradi tega oba z ženo prikrajšana, ker mi ud sploh ne otrdi ali pa otrdi in po 2 minutah tako uplahne, da ni mogoče z njim več nič počet!

Spoštovani!

Verjamem, da ste ubrali že veliko poti in skušali zadrego rešiti po zdravstveni poti.
Iz vašega zapisa mi vendar ni povsem jasno, ali je zmanjšana intenzivnost erekcije povezana s situacijo, ko bi želeli imeti z ženo spolni odnos, ali gre za popolno odsotnost erekcije. Ali imate spontano erekcijo (zjutraj), ali če vas kaj vzburi? Kako sploh je z vzburjenjem? Kako je z vašo željo po spolnosti? Ta vprašanja zadevajo fiziološko plat delovanja, libido, funkcije vzburjenja. Torej, če pride do erekcije v kakšnih drugih okoliščinah, je smiselno pomisliti, ali so morda razlogi kje drugje.

Druga možna plat vplivanja na erekcijo je namreč emocionalna ali psihična. Po dolgoletnem partnerstvu je fizični stik lahko rutina, ki ji umanjka živahnosti, svežine, novih idej, vzburjenost se nekako poleni in neopazno telesna bližina postane neka navada brez prave dražljivosti.
V tem primeru pomagajo spremembe v odnosu, morda sprememba lokacije, več vzburjenja, nove igre seksualne stimulacije, oživitev igrivosti v odnosu. Prav tako je lahko spolnost doživljana kot tehnika na ravni telesnosti, kar v zrelih letih praviloma izgubi na zagonu. Partnerski odnos temelji na čustveni bližini in navezanosti. Bližino in svežino v odnosu pomagajo okrepiti tudi pretoki in izmenjave na ravni čustvenega doživljanja – da slišimo in razumemo, kaj se dogaja na drugi strani in obratno.

Lep pozdrav,

Spoštovani!
Imam podobne težave kot prejšnji avtor. Pred časom sem po 16.letih zapustil partnerko,kjer z erekcijo ni bilo nikoli težav. Sedaj pa imam novo partnerko,katera me spolno,telesno in duševno zelo privlači. Vendar težava je v tem,da imam občutek,da je ne bi zadovoljil in zaradi prepolne glave imam težave z erekcijo.Star sem 39 let,zdrav in včasih je erekcija super,dolgotrajna,občasno pa se pojavijo težave,ko ud vmes uplakne in po kar precej časa zopet otrdi. Kaj bi lahko storil,da se to odpravi,ker partnerka misli,da je težava ona,vendar jaz vem,da temu ni tako. Zelo rad bi se znebil težav,ker oba uživava eden z drugim,tako v spolnosti,kot v običajnem življenju. Rodila se je močna ljubezen,vendar te težave me motijo in prizadanejo.

Spoštovani!
Verjetno poznate krog misli, ki zaviralno vpliva na erekcijo: skrbi in misli, da boste razočarali partnerko in vse, kar je s tem povezano. Tudi stres, nesproščenost… In tako enako obstaja pozitivni krog, ki erekcijo vzdržuje.
Partnerski pogovor na to temo na način razumevanja različnih svetov in različne notranje logike, pa vedno pomeni večjo povezanost in povečano toleranco oz. sprejemanje dejstev.
Lep pozdrav,

New Report

Close