Super!! Z veseljem pričakujemo tvoje zapise.
Mi smo danes nekoliko nepričakovano naredili en naporen pohod. Na hrib. Zame na meji prijetnega, se še kar namatrala. Sumim, da me je kovid vseeno oplazil, ker tako zadihana nisem bila že dolgo. Če je pa pomanjkanje kondicije, potem pa jao meni.. Bo treba spet migat. Je pa res da zdaj 14 dni zaradi možnega kovida res nisem nič, razen pospravljanja.
Popoldan bom počivala in delala papirologijo za službo.. Če se mi bo dalo 🙃
Lep pozdrav obema!
Joj punci, jaz sem v črni luknji z vsem. Ta vikend je bil eden tistih, ki jih ne maram. Polna planov obtičim sama s sabo in potem ne naredim nič od nič, samo razmišljam, kako bi prišla do svoje najljubše orehove rezine 🤷♀️ Drugi se ob besedi “plani” razbežijo. Mah …
Ta hrana me RES baše. Šla bi na terapijo, pa je 70€ na teden. To mi je veliko. Imam, ampak mi je veliko.
Joj ta covid! 🤯
Otroka in jaz smo preboleli jeseni, mož prejšnji mesec. Še kar kašlja, ima napade npr. zjutraj in zvečer. Ampak vedno manj. Mi nismo kašljali, matral nas je glavobol. Jaz pa zdaj oklevam, ali naj se grem tretjič cepit ali (še) ne. Konec meseca mi preteče prebolevnost. Oklevam, ker se mi zdi vse skupaj brez veze.
Mah nisem najbolje in se ne izkopljem.
Ojoj, kaj je zdaj to. Same slabe novice..
Prvi alt, kako to? Od kje? Pri nas so bili vsi pozitivni, samo jaz ne. Sem se testirala vsak dan, skoraj 14 dni. Glede simptomov bi rekla, da mogoče sem imela eno blago varianto. Predvsem zaradi glavobola. Nisem imela vročine ali bolečega grla in kašlja. No, pa ta zadihano st v nedeljo, ko smo šli v hrib. Ampak test negativen.. Ne vem..
Mi je žal, da moraš zdaj čez to, upam, da bo cimblažje. Moji otroci so od delali v 2 dneh.. Tudi mož. Upam, da boš tudi ti tako..
Ena stara, tudi tvoje pisanje”mi ni všeč”, ampak pridejo taki dnevi, obdobja. Tekar dobro razumem. Sploh s temi plani in odlašanjem.
Iz moje izkušnje.. Plani so ok, če si realni. Čim imaš preveč v planu, potem te prevzame obup, na nek način. Jaz sem ponavadi vzela najmanjši plan in ko sem ga opravila sem dodala naslednjega. Korak po koraku. Če sem imela preveč “korakov”, sem naredila to kot ti.. Nič 🤣.
Kakšno terapijo pa si imela v planu?
Držita se obe..
Drugače sem tudi jaz danes zabluzila s hrano. Bila sem v trgovini po dolgem času in kupila par “trigger” prigrizkov.. Jao meni, kot da se ne poznam 🤣🤣🤣
Jutri je nov dan!
Štefka, pojma nimam od kje. V naši familiji smo na obroke…2 februarja, 1 marca, jaz zdaj. Mož je še edini brez covida, je bil pa prejšnji teden prehlajen, pa skoz negativen. Možno, da enim nič ne pokaže? Ne vem… 4. dan zame – kot en smotan prehlad in čakam, da pač mine. 🥲
O hrani in miganju zdaj nič ne razmišljam. Apetita res nimam, popijem pa litre čaja z medom. 🙃
Ena stara, upam, da ti gre na bolje. Te črne luknje so res za uničit, no. Ma mislim, da se vsi kdaj tam znajdemo. Vikend hrana je drugače tud moja šibka točka…. kar se tretjega cepljenja tiče, jaz res ne znam svetovat. Trenutno zgleda, da bo prav vsak prišel na vrsto, da zboli… jaz sem bila konec novembra 3. cepljena in če kdo zdajle omeni 4. cepljenje, bom kar lepo počakala na naslednja cepiva, upam da kaj nadgrajena… 😷🤧😉
Joj punci, meni takole čez dan kar zmanjka časa za vse. Kar naenkrat je ura 5 popoldan. Včasih me sin prosi, da ga peljem v glasbeno, da ne zgublja časa, sicer mi pa ni težko, ker vmes sprehodim psa, potem pa sina spet poberem. Dnevi so zdaj daljši, je pa res potem kar naenkrat ura pol devetih.
Ja, korone je v bistvu precej. Danes sem zvedla za 3 poznane, da jo imajo. Jaz ne vem, če so testi 100%. Sin je bil februarja bolan na popolnoma enak način kot jeseni s korono, pa mu je ves čas kazalo negativno. Simptomi pa res popolnoma enaki, hud prehlad in glavobol.
Katera od vaju je že pisala, da so jo doma silili s hrano in zato ni razvila občutka sitosti? Prišlo mi je na misel, da je bilo pri nas čisto enako. Žvečila sem tiste obroke v nedogled in jih morala pojest.
Vendar pa zadnje mesece bolj opažam, da mogoče pogrešam bližino, toplino, kljub družini. To mi je enkrat prišlo na misel in me, žal, ta misel ne spusti. Dejansko mi paše okus, največkrat sladek, ko je najhuje, pa vse pomešam. Pojem čokolado, potzem pa sendvič. Najhuje je, da v hudih obdobjih sploh nimam mere, ni mi dovolj ena stvar (npr. en kos torte), ampak vzamem dve in še kakšno malenkost zraven. To je tisto, ko se počutim na dnu. Sem precej okupirana s hrano sicer, kar je kar moteče in moreče.
Tiste sodelavke zdaj ni, ampak vesta kaj? Tako nekako osvobojeno se počutim. Sem se pogovarjala s prijateljico, pravi, da so to narcisi in sprožajo v ljudeh neprijetne občutke.
Sem sicer bolj zagovornik, da če si bolan, si na bolniški in ne na delu od doma, te pa vseeno razumem. Pri nas tudi vskakujemo, ko je kriza, čeprav to ni prav. Sicer med korono nisem delala, pa tudi počutila se nisem dobro. Se je pa zdaj to precej razpaslo, da si med bolniško na delu od doma.
Držita se obe!
Zdravo punce, malo sem mrknila, ker dnevi kar bežijo.
Ta teden je bil res divji.
Ena stara kar dobro razumem tvoje besede in tvoje izzive. Delno se lahko poistovetim. In ja, to so globlje stvari. Če bi bilo površinsko bime to že z levo roko rešile.
Meni pomaga, kar dar “bi kar nekaj jedla”, da poskrbim zase na kak drug način. Kak tuš je zame “prva pomoč”, ki me preusmeri. Ali pa kaka druga stvar, ki je namenjena samo meni in skrbi zame. To me potegne ven “iz luknje”. Kaj bi taka akcija pomenila pri tebi, boš mogla sama pogruntat. Kako lahko v tistem momentu drugače poskrbiš zase.
Včeraj sem imela fiksno idejo, da bom šla mimogrede, ko sem imela en opravek še v trgovino po nekaj sladkega. Ker je bila urgentna želja in sem imela občutek, da ne bo šla mimo. Pa sem nekako zdržala tist prvi impulz in potem sem kar nekako pozabila, oziroma se odločila da tega ne rabim.
Ne vem, se mi zdi, kakor da se je vklopil racio. Pred tem je bila pa čisto emocionalna potreba, ki se ji sploh nisem mogla upreti.. Ko sem nekako “zdržala” ta napad in se zamotila z drugimi aktivnostmi, sem pa kar naenkrat lahko trezno razmišljala in se trezno odločila, da to pa res ni bila dobra ideja. Zanimivo opažanje tudi zame. Ne vem, če se najdeš v tem, ampak napišem, če slučajno se kdaj znajdeš v podobni situaciji.
Prvi alt, kako si? Korona mimo al je kaj hujšega ratalo?
Včeraj sem se končno znebila teh črtic. Ni bilo nič hujšega, kar se zdravja tiče, ne vem pa, kdaj bom “prebolela”, da sem zamudila težko pričakovan dogodek… (sem precej slabe volje zarad tega …).
Za čuda nisem zadnji teden “rabila” nič sladkega, še kava mi ni prav pasala in to je pri men glavni cahn, da nisem glih ok. Danes nazaj na delovnem mestu, kar je ok. Počasi se zaključuje moj post od kupljenih sladkih izdelov, v 90% brez kakšnih težav, skušnjav (na momente sem pogrešala čokolado). Prav fit pa še nisem, tako da bom še morala “delat”. 🙂
Štefka, čestitke za zmago nad prvim impulzom potrebe po sladkem. Čim več tega rabimo, ane?
Ena stara, nisi edina okupirana s hrano. Tud jaz imam obdobja, ko se mi zdi, da se v mislih velik del dneva samo okoli hrane vrtim. Pa obstaja še toliko drugih stvari…
Super, prvi alt, da je covid mimo! Glede dogodka – verjamem, da ti je zelo hudo, ampak res ne moreš nič, a veš. Hčerina prijateljica je zaradi situacije dvakrat prestavila poroko.
Je pa zbolela ena prijateljica, najprej njena hči, zdaj ona, pa dela v zdravstvu in ves ta čas ni zbolela, zdaj od hčere se je pa nalezla. Mislim, da se bomo počasi covida navadili, da le ne bi mutiral v kaj hujšega.
Včeraj sem tudi jaz imela uspešen moment premagovanja sladkega. Po sprehodu s psom sem šla z avtom v trgovino in že sem imela misel v glavi, ali naj grem nazajgrede mimo ene ali mimo druge slaščičarne. In – šla sem naravnost domov! Nisem mogla verjeti, da mi je uspelo. Najhuje je res ko greš v trgovino.
Sem se pa zdaj nekaj odločila – ta prijateljica s covidom je pred leti shujšala z neko malo nenavadno dieto in bom poskusila s tem. Nenavadna je zato, ker niti ni tako huda, vse sorte hrane je gor, ni tako, da bi kaj zelo omejevala, le vrstni red je pomemben. Jutri mi pošlje. Rabim nekaj drugega, naveličala sem se tega “brez OH, brez tega, brez unega”.
Prazniki so pred vrati, kak kos potice pa že bomo? 😂
Smem vprašati, od kod sta? Jaz LJ. Najlepše mesto na svetu 😃
Ena stara, jaz kar zastrižem z ušesi, ko nekdo omeni, da ima nek nov način hujšanja. Kot, da je to rešilna bilka tudi zame. :))) Sicer pa super za premagovanje potrebe po sladkem. Sama vidim, da je zelo enostavno, če pač nimaš nič takega doma. Po drugi strani pa potem stikam in “rešim” s čim drugim. Mah, vse je v glavi. Tud to, da je treba, še kako kilco dol dat. 🙂
Jaz bom zagotovo čez praznike jedla vse, kar bo na voljo. Se bom pa potrudila, da bo to “do sitega” in ne vsak obrok še malo na zalogo. Bogve, če mi bo to ratalo?
Zdravo punci!
Ena stara, jaz sem tudi iz Ljubljane, oziroma okolice.
Danes je tako topel dan, da mi je kar vroče. Zdajle med službeno pavzo sedim zunaj na klopci in čutim čisto pomlad. Pomlad je meni zakon! Takrat se zbudim, kar naenkrat začutim noro potrebo po gibanju in razgibanosti. In letos ni nič drugače.
Kar se tiče hrane, se nič kaj dosti ne omejuje, ampak poslušam opazovati kdaj mi je in kdaj mi ni za jesti sladko. Če mi ful paše, tko telesno, si tudi privoščim. Če vidim, da je bolj čustveno, potem poiščem kaj drugega. Včasih rata, včasih ne 🤣.
Me pa zanima tvoja dieta ena stara. Zarad firbca. Toliko sem sicer že prebrala o raznih dietah, da vem, da je finta bolj v tem, da te glede nečesa omeji in zato poješ manj, kot bi sicer. To pomeni, da je vsaka dieta lahko teoretično uspešna na dolgi rok, ampak samo, če ti paše na dušo, kot jaz rečem. Torej, da ti je toliko blizu, da niti ne opaziš, da si na dieti in ti je enostavno. Tako da povej, kako ta tvoja dieta poteka, mogoče pa tudi naju s prvi alt prepriča 💪
Moji prazniki tudi ne bodo omejujoči, upam pa na zmernost pri vsem 🤣
Evo mene.
Joj te diete 🙄😂
Tale, ki sem jo dobila včeraj, je kar hecna. 3 obroki in malica, ure in količine niso važne. Žal sem papirje pozabila v službi, sicer bi vama kaj prepisala, bom jutri. Čez prst: zjutraj kruh (kakršenkoli, da le nima semen, ker imajo olje) in marmelada. Potem je pa kosilo in večerja dostikrat enako – kaša in zelenjava ali meso in zelenjava. Pod kašo se šteje marsikaj: dobesedno kaša ali pa riž, polenta, kus kus… Mora pa biti vse samo kuhano v slani vodi, zelenjava zraven pa je lahko pripravljena na olju ali kuhana. Pod meso se šteje karkoli mesnatega – tudi salame, klobase. Malica je pa včasih kompot, včasih karkoli od sadja, občasno pa tudi 30 dag čokolade – katerekoli! Ob hudi lakoti si lahko vzameš kepico sladoleda ali kakšno otroško Frutek sadno kašico. Mleka in mlečnih izdelkov čim manj. V glavnem tako nekako.
Doslej sem se vedno borila z OH, da bi jih bilo čim manj. Je pa res, da tudi tu ni kombinacije OH in mesa, ampak eno ali drugo z zelenjavo.
V resnici pa, že če bi jaz uredila te sladkarije in bi jedla zajtrk/kosilo/mala večerja, bi bila to zmaga. 🙈
Lepe praznike obema!
Helou,
Zdajle sem prišla domov lačna kot volk. Zjutraj je bil zajtrk bolj boren. In sem navdušena nad mojo taktiko. Po glavi mi je šla samo sveže kupljena zemlja, verjetno dve in neki zraven.
In potem sem pogrela makaronflajs od včeraj, ki ga ostali na srečo niso in veliko skledo solate zraven. Na koncu sem vseeno pojedla še pol zemlje, ampak se je super izteklo 😜🤣
Ena stara, ja ta dieta je izključujoče za ene stvari in če se s tem ukvarjaš, sigurno imaš neko strukturo in tudi poješ manj. Držim pesti, da ti bo sedla in boš zgubljala kile mimogrede 💪💪.
Lep petek obema! Imata tako kot jaz hude plane za danes? Jajca in potica 🤣 spect in pobarvat.. Ne jest, da ne bo pomote
Mi nimamo posebnih planov. V bistvu so se vsi razbežali 😂, jaz bom pa popokala pasje ščene in greva ven. Pirhe delamo jutri, potico peče tašča. Hišo bomo tudi jutri malo uredili, ampak nič ekstra, sama sem prejšnji vikend uredila par kotov, ki so me matrali.
Ljudje so spet zblazneli, cela Ljubljana je stala, noro prometa. Veselim se treh prostih dni!
Dragi moji,
upam, da uživata na sončku in vetru. Jaz kar pridno nabiram kilometre 🚶♀️
Želela pa sem vama povedat – bila sem tako zelo prenažrta, da mi je šlo v dveh dneh dol 1,7 kg. Sama voda in čokolade 🤦♀️ Ampak zanimivo, da kadar začnem z neko dieto, je telo zgleda v takem šoku, da mi začne zastajat voda. Počutim se napihnjeno. Vem, da moram samo vztrajat in bo bolje.
Lepo se imejta!
Ojla! Super za oddane kile, kar tako naprej. Jaz raje ne stopim na vago, da me kap ne zadane. Tale velika noč je bila polna. In mere nisem imela prav dosti 🤣.
Konec tedna že odhajamo na potovanje in ne morem povedat kako komaj čakam! Je pa ogromno dela do takrat in upam, da vse mirno opravim..
Ena stara, super za dober začetek! Prvi alt, si se zgubila med potico in pirhi? Ali si pojedla vse kupljene sladice na dosegu 🤣🤣🤣