Najdi forum

Pozdravljeni!

Ne vem ravno, če se vam bo moja težava zdela dovolj velika za ta forum, tako kot meni, vendar vam kljub temu pišem, saj menim, da če bi bilo čisto vse v redu z mano, ne bi imela težav, ki jih opisujem v nadaljevanju.

Imam težavo, saj ne vem kako se primerno motivirati za študij. Zanimajo me kokretne metode, afirmacije, kako naj postanem skoraj deloholik, da naredim ta faks, ker je očitno z mano nekaj narobe?!?

Študiram pravo v Ljubljani. Študij je z leti postal še težji kot je bil. Še vedno sem v prvem letniku, zaradi očetove smrti in bolezni mame sem potrebovala nekaj časa zase. Zelo rada bi se že enkrat prebila naprej, ker je to študij in poklic, ki si ga resnično želim opravljati in me veseli že od malega.

Problem je ta, da mi motivacija za študij precej niha. Ko naštudiram snov, vendar pa se je ne napiflam dovolj, zato me profesor vrže, ker ne iše znanja, temveč neznanje, me po takšnem dogodku dobesedno ubije. Si predstavljate kako butasto je spet predelovati eno in isto snov, ki sem jo že zdavnja razumela, vendar sem se izrazila s svojimi besedami?

Saj vem, morda boste rekli, zakaj se ne pripravim 100%. Lahko vam povem, da mi je tisti adrenalin včasih všeč in zato raje včasih ne naštudiram vsega, da je “bolj zanimivo”. Kako pa se naj rešim tega? To se mi zdi sedaj, ko razmišljam o tem zelo bolno!

Nikoli prej nisem imela težav z učenjem, zato se vedno raje učim manj časa kot je to potrebno, npr par dni in potem naredim, vendar za las. Izpiti na pravu pa zahtevajo več pozornosti kot srednja šola, jaz pa le te kar ne najdem.

Prebrala sem že veliko knjig na temo motivacija in podobno, različnih avtorjev in različnih pristopov, vendar se kar nekako ne znajdem.

Mi lahko mogoče pomagate z nasvetom, kako naj se zjutraj, ko vstanem in naredim svoje obveznosti z veseljem vsedem za knjige? Namesto, da bluzim in se utapljam v strahu prihajajočih izpitov?

Če naredim izpite, se mi jasno podaljša pravica do pokojnine in kar je najpomembnejše do štipendije, ki je sedaj ko pavziram nimam. Kako to, da mi to ni dovolj velika vzpodbuda? Kaj je z mano narobe?

Bližajo se majski roki in resnično si želim to poletje malo oddiha, vendar samo v primeru, da opravim vse obveznosti. Problem je še ta, da študiram tudi ekonomijo, vendar tam zaenkrat ni težav, vsak narejen izpit mi dvigne samozavet, vendar ne dovolj, da bi bila motivacija na pravu večja, če me razumete.

Hvala za vaš čas in odgovor!

Pozdravljena,

Tako kot gredo ljudje vsak dan v službo, naj bi študent opravljal svoje obveznosti. Študij je naprej seveda obveznost za katero pa smo se odločili sami.Preseneča me, da ste vpisana kar na dve fakulteti, ki sta že sami zase zelo težki. Ob tem sem pomislila, da mogoče niti ne veste kaj točno bi želela kasneje opravljati kot svoj poklic. Ne vem mogoče se motim, vendar menim, da bi morali do sebe postaviti realna pričakovanja, saj boste le tako lahko uspešno opravljala zadane naloge. Včasih si ljudje zadamo preveč, ker nam je težko pogledati kaj si resnično želimo ali pa ker se ne želimo odpovedati ničemur in na koncu na žalost dobimo prav to – nič. Naredite prostor za svoje sanje in prišle bodo.

Lep pozdrav,

Tanja

Imam isti problem.
Prav tako študiram pravo, sem prvi letnik, pavziram, imam še tri izpite do konca in ne morem več. Sploh ne najdem več tiste motivacije, da bi se začela učit.
In na pravu moraš biti res 150% pripravljen.
Le boš našla kakšen recept mi prosim sporoči. Trudim se učit, ampak največ kar lahko je 3 ure na dan, kar pa je res premalo.

Lucky, imaš popolnoma prav. Na pravu tudi če si pripravljen, ni garancija, da boš izpit naredil.

Kaj hočeva, 1000 nas je vpisanih, samo cca 300 jih gre naprej, zato je selekcija takšna. Sam si zato izbiraš, ali boš med tistimi srečnimi 300imi.

Kateri izpiti pa ti manjkajo?
Mogoče bi nama pa skupaj uspelo?
Če želiš, me lahko kontaktiraš na mail [email protected].

Naj te potolažim, da moraš za vpis v naslednji letnik zbrati 48 točk, tako da si lahko kakšen izpit prihraniš, če res ne bo šlo.

Drugače pa se vsedi za knjigo, tako kot se bom jaz in se uči, prve 3 ure, potem pa malo pavze, nagrade, naslednje tri ure, … Kakšnih 7 ur na dan bi pa že zadostovalo za kakšno šestko. Kaj praviš?

Lep uspešen teden ti želim!

New Report

Close