MOSTIČKI
Zanima me, kakšne zobe lahko dobimo samo za dodatno zdravstveno zavarovanje?
Zobozdravnik mi je povedal, da dobim v kratkem mostička in me zanima ali so t.i .”socialni” zobje res tako slabi, kot to pišejo na forumih. Namreč nimam denarja za kaj bolj luksuznega.
Se pri mostičku vidi ogrodje? Ali lahko zobozdravnik priredi barvo nadomestnih zob- mostičkov z pravimi obstoječimi, da ni vidne razlike?
Je res, da brušenje zdravega zoba za mostičke zdravi zob zelo uniči?
Hvala
Pozdravljeni,
dodatno zdravstveno zavarovanje vam ob določenih zagotovljenih pogojih stanja zobovja krije kovinsko-fasetirane prevleke. Ogrodje takšnih mostičev se vidi z notranje strani, ne pa z zunanje vidne. Fasetirni material se izbira v odtenku preostalih zob. Če imate možnost vam priporočam porcelanske prevleke, saj je njihova obstojnost neprimerno daljša, pa tudi estetika je veliko boljša. Za izdelavo mostiča se brušenju zob ne morete izogniti, razen če se odločite za vsadke. Pravilno brušenje naj ne bi bilo škodljivo za zob in naj bi ga ohranilo vitalnega.
Srečno.
Pozdravljeni,
Zaradi neuporabnosti prejšnjega mostička, si moram dati delati novega in tale novi bi mi pokril še preostale luknje, ki jih prejšnji ni. Tako bi potreboval mostiček za vsega skupaj 11 zob. Ker se imel prej tistega iz najcenejših materialov, ki je zdržal zelo kratko obdobje, bi tokrat rad imel bolj kvalitetnega iz keramike (porcelan). Zavarovalnica mi ne krije tudi najosnovnejšega, ker imam preveč vrzeli v zgornji čeljusti tako, da moram izdelavo v celoti pokriti sam. Ker gre za velik finančni zalogaj, bi prosil, če kdo ve za kakšno ordinacijo v Ljubljani ali okolici (lahko tudi drugje, tudi v bližini meja Hrvaška), ki bi tole kvalitetno in ugodno naredila. Sem veliko klical razne zobozdravnike po Sloveniji in so podajali zelo različne cene. Mnogi sploh ne dajejo informacij o cenah po telefonu, ker hočejo, da prideš na posvet, za katerega seveda mastno računajo. Cene, ki sem jih dobil so bile v razponu od 2500 do 9000 EUR. Čemu take gromozanske razlike za isti material?
Ker je že 2500 EUR skoraj prehud zalogaj, bi prosim, če kdo ve za kakšno ugodnejšo varianto, ali je že tale najnižja (220 EUR po zobu) nekaj, kar lahko sprejmem in ne bom dobil ugodneje. Hvala za kakršnekoli nasvete in informacije,
Pozdravljeni,
ne ozirajte se le na ceno, saj je dostikrat zavajajoča in tudi cena 220 eur za prevleko je zelo nizka za tukajšnje razmere. Porcelanski most pa naj bi vam služil vrsto let, tako da se le pozanimajte o kvaliteti dela. To je moj nasvet.
Srečno.
Kakovost protetičnih nadomestkov se vsekakor razlikuje po upurabljenih materialih, tehniki izdelave, uporabljeno tehnologijo….