Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika mostiček

mostiček

Pozdravljeni,
odločil sem se popraviti svoje zobe. Glede na to, da so pri nas zobozdravniki precej dragi, sem se odločil za pregled na Hrvaškem. Zobozdravnik se je odločil, da mi bo izpulil sekalec, ker je kriv in mi namestil še 3 zobe (na desni strani 5, na levi strani 5 in 6). Odločili smo se, da bom dobil 4 nove mostičke. Dobil sem tudi predračun, ker pa sedaj ne razumem točno. Ali se pri mostičku plača samo mostiček enega zoba ali tudi dveh ostalih, ki sta zraven. Sam imam na predračunu količino 14, kar sklepam, da je za 14 zob in to ne razumem. Prosim za predlog oziroma pomoč. Hvala in lp

Pozdravljeni,

najprej samo to: da pulijo sekalec, ker je krivo postavljen, je že skoraj kriminalno dejanje, recimo telesna poškodba. Krivo postavljene zobe se ali protetično ali še raje ortodontsko rešuje. Ko je zob enkrat zunaj, ga ne dobite več nazaj in ne mostiček in ne implantat vam ne moreta povrniti estetike, ki je zgubljena zaradi upadda mehkih in trdih tkiv, ki se zgodijo po ekstrakciji zoba. Vsi nadaljni postopki restavrirati estetiko sprednjega dela (presajanje tkiv, umetna kost ali rezanje tkiv ob obstoječih zobeh, da se kompenzira izgubljena tkiva) so le bolj ali manj dober približek temu, kar vam je narava dala.
Sedaj pa na vaše vprašanje: 14 zob pomeni tako člene v mostu kot krone na nosilnih zobeh. Če se predračun nanaša samo na eno čeljust, vam bodo restavrirali vse zobe v tej čeljusti. kako so mostički deljeni, se na predračunu ne vidi, samo koliko zob nosilcev plus zob za nadomestiti je v protetičnem načrtu.
Priporočam vam, da si najdete še drugo mnenje! (dobivam paciente, ki so si delali zobe na Hrvaškem – verjetno res pridejo le tisti s problemi – a problemi so veliki)
LP Andreja

New Report

Close