Moški & Ženska
Hubert,
zdaj pa odhajam iz službe in verjemi ali ne, še kakšno urico bi posedela tukaj in klepetala s teboj. Pa ne gre, žal. Vsega lepega je enkrat tudi konec. Ampak, se bereva spet v ponedeljek. Doma nimam PC-ja take kakovosti, pa nič ne de. Bomo že kako, če bo potrebno, bom tudi prej prišla v službo, da poklepetam s teboj. Pa mislim, da bova vseeno našla kakšno luknjico v tistih devetih urah službe. Torej, Hubert, veselo domov, ker drugam ne moreš, nimaš potnega naloga za ta vikend, če konec tedna ne bo lep, boš v devetdesetih odstotkih sam kriv, deset odstotkov pa lahko pripišeš dežju. Vendar, tudi v dežju je lepo, če si tako znaš narediti. Sedi poleg poličke pri oknu, zazri se v nebo in pusti mislim kratek sprehod. Podaj iluziji roko in se sprehodi po temnem sivem oblaku in mu povej tisto, česar ne moreš povedati meni, česar ne more vedeti nihče od nas soklepetalcev. Dežju in oblaku lahko poveš, onadva te ne bosta razočarala in izdala. Potem obrni glavo proti dnevni, nadeni si nedejski nasmeh in dobro voljo in – ponedeljek je tu, klepetalnica je odprta, srca so ti na razpolago. Res se imej lepo in pusti malce tvoji fantaziji, da opravi šiht čez vikend!!!
Marija
Lep pozdrav Prijateljica. Kaj naj ti rečem? Kako naj začnem? Kako naj se ti zahvalim za lepe želje čez vikend! Kar begam sem ter tja, nikoli ne bom sposoben spraviti vsaj približno enakovrednega odgovora, da ti vrnem vsaj delček veselja, ki si mi ga ti podarila danes. Ne morem čakati do ponedeljka doma pišem, ker se med potjo domov razmišljal kako naj ti odgovorim. Mogoče pa boš le uspela kaj prebrati čez vikend? Moram odgovoriti sedaj, ker v službi takoj zjutraj morda ne bo mogoče. Misli mi begajo po tvojih obširnih (dobro da so taka) pismih, zdaj razmišljam o tvojih dolgih trepalnicah (še en nov delček tvoje slike) kako gledajo v ekran in zatrepetajo ko zagledajo pošto. Trepalnice? Kakšne lase imaš (butnem temna si) se sam v sebi sprašujem, pa ne zato, da bi mi bil sedaj pomemben videz, temveč zato ko ti pišem imam določeno sliko pred seboj, ker se pač pogovarjam s teboj.
Marija, da se takole lahko pogovarjam s tabo ni mala stvar to je že kar privilegij. Nekdo v tem vesolju (Ti), ki je urejeno (včasih se nam zdi da deluje zmedeno) te zaznava ti pošilja nekaj kar ne dobiš v prodajalnah in ni naprodaj. Gledaš skozi črke na elektronski ekran in ko jih zložim v pomen dobim nekaj kar te razveseli, postaviš se pokonci, se nasmeješ, počutiš se mogočnega. Nisem prosil in nisem to iskal, ker nisem vedel, da to je, sem pa sem strašansko vesel, da sem to dobil in spoznal. Imej se lepo
PS
Še nkrat prilagam moj pravilni E-mail [email protected] (za vse ki radi pišejo)
Najpreprosteje se je o zadevi izjasnil Jazz. Look but not touch.
Odgovor na varanje je treba poiskati skupaj na zacetku razmerja, da pozneje ni problemov. Saj sam najbolje ves, kako ljubosumna je tvoja.
Najslabse se je potem vleci ven na definiciji spolnega odnosa, kot kaksen Bill Clinton. 😉
> ali je morda zatiranje vsakršnih tovrstnih čustev edina in prava rešitev in za koga?
Ne. Ce sta oba taksna se lahko s partnerko zmenita da tudi ona spi naokrog z drugimi.
Ce pa eden od vaju trpi, bi imho moral tisti, ki trpljenje povzroca imeti toliko poguma da razmerje prekine.
Tommy
Pozdravljen Tommy, ja morda je že res, da je odgovor “Look but not tuch” zelo strnjen in slikovit. Prav gotovo se strinjam, da ko zadeva gre tako daleč, da partenerju povzročaš bolečino moraš biti farjer in zadevo doreči. Če grejo zadeve tako daleč, da ti tudi dolgoteni partner ni več tisto kar pričakuješ od življenja, potem se popolnoma strinjam s teboj.
Pa vendar je flirt, simpatija, kljub temu neko gonilo druženj med ljudmi in če opzazuješ srečanja, zabave, je zelo velikokrat to tisto, ki enega ali drugega pritegne na zabavo, klepet…. Flirt je lako tudi Look and Tuch but not Sex, to se mi zdi pa da je skrajna meja načel, ki jih je postavila naša družbena okolica. V določenih drugih družbenih okoljih na našem planetu je flirt laho tudi Look and Tuch and some Sex sprejemljiv. Ali povedano drugače Look + Tuch = Sex. Pa ne, da bi hotel ispodbijati tvoj razmišljanja, ki stojio in držijo, menim pa, da so postavljena predvsem za naše in njemu slična družbena okolja. Ta pravila smo si postavili sami in če smo si jih smo jih dolžni spoštovati. Pravila (zakonsko zvezo) pa smo postavili zato, da zaščitimo vse udeležence takega dogovora (zakon je neke vrste dogovor).
Narava pa dela po svoje ne glede na naša pravila in to sem hotel predvesm povdariti. Ni pa bil namen mojega vprašanja ta, da čustva enačim z dogovorm, da vsak spi z vsakim, ki mu pride pod roko.
Vparšanj, ki sem jih zastavil so bila mišljena bolj kot tema za razmišljanje o našem vskdanjem življenju na tovrstne teme, ki so, bodo in so bile večne.
Lep pozdrav
Hubert
Pri zadevah o flirtih in simpatijah, seksu, vidim meje. Nekateri jih pač ne vidijo, ker jih ne zanima kaj bo potem. Sem mnenja, da če se nekdo odloči, da posluša svoje občutke, sebe pozna in se ni od sebe oddaljil (je sebi zvest), potem čuti, kdaj gre preko meje. Ti dam banalen primer. Zadnjič srečam kolega, ki se že dolgo nisva videla. V navdušenju sva se objela. Vendar mi ni bilo v redu. In sem ugotovila, da sva si tako daleč, da mi ne paše telesni dotik. Da se z nekom zbližam, pa je potrebno veliko časa, ne le nekaj flirtov in simpatija. V fantaziji to gre, v realnosti pa ne.
Draga Andreja
Oproščam se ti za zelo pozen odgovor. Kot sem že zgoraj omenil sem danes prebrskal zanimive odogovore. Kot si že sama opazila, so me Marijini odgovori povsem pritegnili, tako dobro piše (mislim, da je tudi izjemna osebnost), da sem kar potonil v njena pisma.
Moram ti povedati, da ne trpim in niti nisem prizadel kogar koli od bližnjih in tudi skrbim, da jih ne bi. So pa zadeve žgačljive in privlačne, tu pa si ne morem kaj, da ne bi kakšno zinil.
Praviš, da slabih starni svoje narave ne kažemo na okoli. Vsak ima delček svoje narave, ki mu ni všeč. Če pa sam ugotovš, da jo imaš (imamo jo vsi) potem je to tisto kar te dela večjega od tistih , ki pravijo, da nimajo napak (takih ni). Pa še te napake so relativna zadeva. Napakica za nekoga je pri drugemu lahko simpatična in privlačna vse je podverženo temu kako vidiš zadevo. Nisem pristaš tega, da moramo v življenju igrati nek duplikat svoje osebe, ki je podoba tistega kar drugi želijo videti. Priznam pa, da meni to ne rata vedno, ob slabih trenutkih prav redko.
Je pa res, da v službi preživimo veliko časa in zakaj ne bi bili odnosi sproščujoči(kar je verjetno danes hud problem?), kajti zdi se mi, da ravno medsebojni odnosi jemljejo več enrgije kot pa problemi povezani z samim delom.
Lep pozdrav
Hubert
> Flirt je lako tudi Look and Tuch but not Sex, to se mi zdi pa da je
> skrajna meja načel, ki jih je postavila naša družbena okolica. V
> določenih drugih družbenih okoljih na našem planetu je flirt laho
> tudi Look and Tuch and some Sex sprejemljiv.
Tule se do neke tocke strinjava.
Tocka nestrinjanja je tvoje povdarjanje vpliva okolice.
Kar sem zelel povedati je (v preprostih besedah) da bi se jaz o tem pogovoril s svojo partnerko, ne z druzbeno okolico. Sem namrec zaverovan individualist.
Zakon dojemam podobno kot ti kot medsebojni dogovor, dogovor, ki ne temelji na pravu, ampak na medsebojnem razumevanju in poznavanju ter skupnih vrednotah.
Te vrednote si dva cloveka zastavita zelo individualno in egoisticno. Tako zelo, da vcasih ignorirata celo obcutke svojih najblizjih (npr. starsev).
Preprosteje povedano. Prava rec, ce je v dolocenih druzbenih okoljih na planetu vzdrzevati spolne zveze z vec partnerji sprejemljivo. Prava rec, ce je sprejemljivo mojemu sosedu. Pomembno je, ce je sprejemljivo meni in moji partnerki… (in se moje osebno stalisce: meni to ni sprejemljivo)
> Ali povedano drugače Look + Tuch = Sex. Pa ne, da bi hotel ispodbijati
> tvoj razmišljanja, ki stojio in držijo, menim pa, da so postavljena predvsem
> za naše in njemu slična družbena okolja.
Oba govoriva zgolj v svojem imenu. Takrat, ko nekdo zacne govoriti v imenu “nas” dobim mozolje. 🙂
Tommy