Najdi forum

moški in ženska -prijatelja?

Sta moški in ženska lahko prijatelja? Kaj mislite drugi?
To je vprašanje, ki me muči že več kot 10 let. Sicer imam družino, ki mi pomeni vse in je nočem z ničemer ogroziti. Doma vse “štima”, nobenih nepotešenih seksualnih potreb…
Toda v vsakem okolju, kjer se pojavim (menjava šole, službe, daljši tečaji…) si nakopljem “moškega prijatelja”. (Res je, da živim z moškim poklicem in je več priložnosti). Zelo podobni scenariji: sprva naključna srečanja, pomenki, nato vse pogosteje, ko ne moreva niti en dan eden brez drugega, sledi iskrenje, če ne prej, na kaki sindikalni zabavi. Nato pa gašenje, običajno z moje strani. Malo pogovarjanja o tem, kako bi, če bi, sanjarjarjenja, zaenkrat vedno brez seksa…Običajno okoliščine (nova služba, preselitev, nosečnost..) pripomorejo, da se vse spet zreducira na naključna srečanja.
S tem pa seveda stvar ni zaključena, ker se bo kmalu v igri znašel novi moški. Le od kod se jemljejo? Za vsakega od njih bi lahko rekla, da je zelo vredu človek. Kljub temu, da se mi na začetku zdi, da s tem res ne bi mogla nikoli seksati, si moram ob prvem njegovem namigu priznati, da sem se spet zmotila.
Sta moški in ženska lahko “samo” prijatelja?

Da, moški in ženska sta lahko samo prijatelja.

vendar se boš morala najprej naučiti, kaj je prijateljstvo in kaj flirtanje. Kajti iskrice in nato gašenje, že niso del prijateljstva, je že kanček več, kjer bi nekateri rekli, da v vajinem zakonu ne štima vse.

in tvoj stavek…zaenkrat brez sexa….. :)))) Draga Mina in ti me sprašuješ, če sta dva lahko samo prijatelja. ja, sta, samo ne pri tebi, ki v vsakem vidiš še kaj drugega.

Ni večje ljubezni kot je ta, da bi nekdo dal živeljenje za svojega prijatelja.

Življenje , ne splolne usluge.

primož

Draga Mina.

Meni se dogaja isto, kot tebi in sem ponavadi v enaki situaciji (moška družba).
Moški so dosti boljši prijatelji, družabniki in sogovorniki.
Edini problem je opravljiva okolica.
Torej ja – moški in ženska sta lahko tudi SAMO prijatelja.

kiki

Lahko, če te moški prijatelj ne privlači. Jaz imam vedno prijatelje. Res so bolj zanesljivi, manj zavistni in še niso me razočarali.

Prijateljice me ponavadi razočarajo slej ko prej. Redke so, ki jim lahko zaupam. Ponavadi dobim nož v hrbet, ko najmanj pričakujem.

Moški prijatelji so zakon.

Pozdrav!
Punce, očitno imate v sebi “program”, ki najde take moške, oz. okoliščine.
Prijateljstvo je hoja po robu, izziv. Lahko govorite o prijateljstvu, a v pismu se pojavljajo besede sex in podobno… Kdo je to omenil?
Vsi smo mi ljudje…

Tudi jaz imam v glavnem prijatelje in samo eno dobro prijateljico.Moški znajo poslušat in tudi zelo dobro prenesejo kritiko,čim pri ženskah ni tako.Jaz osebno jim zaupam celo bolj kot prijateljici.

Najprej si priznaj : ne ‘nakoplješ’ si prijatelja, ampak ga vedno nekako podzavestno poiščeš ti. Vedno izbiramo ženske, moški je izbran. Mogoče je celo res, da imaš doma vse OK, a nekaj ti vsekakor manjka – mogoče pozornosti, občutek, da si privlačna, s tem vedenjem se nekako potrjuješ kot ženska, torej le nisi tako prepričana o sebi. Potrebo po potrjevanju izžarevaš in jo usmerjaš k moškim, ki jih srečuješ. Le od kod se jemljejo? Kličeš jih. Vsekakor pa to niso ‘prijatelji’, ampak potencialni ljubimci. Ne sprenevedaj se, vsaj pred sabo ne.

To, da do seksa še ni prišlo, je zgolj slučajnost, prav gotovo se bo tudi to zgodilo, kar drviš v to smer, sploh pa zato, ker si prav nič ne očitaš. Vedno se moraš vprašati , kako bi se počutila, če bi enake stvari ( navidez nedolžne, a ti že veš, koliko so res nedolžne …) počenjal tvoj mož. Bi ti bilo vseeno?
Družine ne bi ogrozila, ne bi pa se fliratnju odpovedala, hočeš oboje. Ojej.
Če boš imela res veliko srečo, ti bo uspelo brez hudih posledic.

No, vprašala si, če je možno prijateljstvo med moškim in žensko. Je, pod enim pogojem – da ni vpletena spolnost, niti v obliki sanjarij ali želja. Oba morata imeti popolnoma urejeni življenji, vključno s spolnostjo, in ne smeta se medsebojno privlačiti. Potem sta lahko resnična prijatelja.

Če imaš urejeno razmerje z možem, potem v sodelavcu vidiš res samo kolega.
Več ne potrebuješ. Ne potrebuješ niti globljega prijateljstva, saj se določene stvari lahko pogovarjaš z možem. Neko distanco moraš imeti do “prijateljev”, da se ne lepijo nate.

New Report

Close