Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost moška neplo.

moška neplo.

zdravo,

ja mojo situacijo je opisala že sneguljčica123, tudi vprašanje je postavila isto in res tudi mene zanima ocena časa. Midva imava prvi posvet 7.5.09, pri dr. Rešu,..prvi izvid spermiograma, zelo slab,..Moj HSG ok.

hvala

čao atinasip,

sem zasledila nekje 2-4 mesece, očitno pa je to zelo različno…nekatere pravijo da pridejo že pri 1. menstruaciji (verjetno samoplačnško)
No 7.maj pa se kar približuje…pa boš lahko takrat tudi meni posredovala informacijo.
Je to za vaju 1.?

Uživaj, pa smo na vezi 😉

Vsem veliko sreče in potrpljenja!

ja ja, tudi jaz sem zasledila iste podatke,…Informacije aboslutno posredujem,…Je pa prvič za naju ja, jaz sem imela 24.3.(ok) HSG, moj je imel 31. spermiogram,..pa ni ok,..premalo aktivni,…Bil je pri Rešu ta dan,…tko, da je takoj povedal, da ni možnosti za naravno zanositev in naju navabil potem za 7. maja. To je to,…sedaj pa čakava in glave so polne, pa vseeno zelooo optimistično,…

Lp

pa pri vama, kako je? tudi prvič?

Veliko sreče tudi vama :),..pa čim več potrpežljivosti želim 🙂

Ojla,
pri nama je zgodba enaka. Zame prvič on pa je bil pre leti z bivšo partnerko in je imel ZELO slab spermiogram. Jaz sem za sedaj naredila UZ pri svoji ginekologinji in naj bi bilo z mano vse OK (vsaj upam),
on pa bo spermiogram ponovno delal pri Rešu na prvem pregledu 11.5.

Tudi jaz sem zaenkrat zelllloooo optimistična in zaenkrat še neobremenjena, čeprav si seveda zelo želim.

On me sicer kar dosti opozarja (glede na preteklo izkušnjo) da je postopek boleč in psihično težaven… ampak jaz sem po naravi velik flegmatik.:)

Javi se kaj…

LP

Pa še to gresta v postopek samoplačniško ali preko zavarovanja?

V postopek greva preko zavarovanja ja,…

Rada bi te opozorila še na to, da moraš iti na pregled skupaj s tvojim,…ko sem šla jaz na HSG, je šel moj z mano in me potem prišel iskat,..jaz sem dobila izvide in sva šla,..potem je pa on imel pri Rešu sper., pa sva mislila isto, da pač gre, opravi, počaka na izvide in da je to to,…pa sploh ni bilo, je Dr. Reš ful ven padu, da kje sem, zakaj nisem zraven in to,..tko, da bi midva že precej stvari izvedela prvič, tko pa pač je moj izvedel tisto neko osnovo, ostalo pa izveva sedaj, maja. Mi je bilo res fuuul fuuul bed, da nisem šla,..sam sej ok, človek pač čisto vsega pa res ne ve 🙂

LP
p.s. drugače sem pa isto jaz imela sedaj dva ultrazvoka, enega pred m., drugega po m., pa je isto menda vse ok.

Ja človek res ne mora vsega vedeti.:)
Ja midva bova kar skupaj hodila, imava tudi precej daleč ker sva s Kr, in bova imela vsakič en izlet.
Kako je pa z urami za naročanje? Se da kaj izbirat. Jaz sem namreč pred kratkim nastopila službo in ne vem kako bom upala vzeti bolniško ali dopust.
No ja pa bo že.
A vama je on sam predlagal samoplačniško?
A starost kaj vpliva na samoplačniško/preko zavarovalnice in čakalno vrsto? Jaz sem pomoje še razmeroma mlada in me skrbi da bo rekel da se ne mudi tako zelo? (26)

Lep dan

Ej ne ne, tolk daleč nismo, da bi nama kdo priporočal samoplačniško,…vsa ta vprašanja so ostala odprta, glede na to, da se je mojmu svet sesul, ko je izvedel za slabe izvide,…Veva samo to, da po naravni poti nemogoče,…da naj razmisliva o umetni oploditvi in to je to,..Kar pa se ure tiče, ja pa se da izbirati,…za prvič sva lahko izbirala dva datuma in pa več ur,…za drugega pa sva dobila datum in sva si isto lahko izbrala uro – popoldansko,..Glede starosti pa po moje ni frke, saj če je moški nepoloden, je menda jasno, da tudi čez čas ne bo bolje a,…Jaz sem letos dopolnila 30, tko da upam, da takoj zaštartamo 😉

LP

Ja imaš prav…ja vem da so te stvari za moške težko sprejemljive, moj to ve že dolga leta tako da se je s tem nekako sprijaznil.Sedaj pa upava na najboljše. Tako kot sem povedala mam jaz nek dober občutek da bo uspelo, čeprav mi statistika vseeno nekoliko da misliti, saj je uspešnost nekje 20-30% če se ne motim.
Ne vem pa zakaj punce tukaj gor pišejo da je pri rešu taka praksa da je 1. postopek samoplačniški?!
Moj ima namreč glede tega malo predsotkov in si želi opraviti določeno št. poskusov preko zavarovalnice, če ne bi šlo drugače pa pač plačniško.

Lep dan!

Poročaj kako in kaj, da se malo vzpodbudimo, to nikoli ne škoduje 🙂

Tudi pri nas je moška neplodnost. Po 2 IUI -ih sva dobila sinčka in nato zanosila po 1,5 letu naravno a žal pri 3 mesecih nosečnosti morala narediti splav ker je nehal biti srček.
Veliko uspeha tudi vsem vam.

Živjo srečna1,

Tukaj sem dokaj nova in me zanima kaj pomeni postopek IUI?
Je bil spermiogram zelo slab?
Pri mojem namreč je. Ampak glede na tvojo zgodbo je vse mogoče tudi naravno.
Upam da Vama ponovno uspe in bi blo vse OK.
Kje sta delala postopek?
Lep pozdrav 🙂

Za sneguljčico
Pri možu je bil spermiogram tako slab, da sva šla direktno na IUI in nama je rekel ginekolog, da skoraj nimava možnosti, da bi zanosila naravno. Imela sem en IUI in nato enega zamrznjenčka a ni bilo nič v drugem postopku je uspelo in imava 2,5 letnega sineka. Lani maja sem zanosila naravno, ker tudi nisva nič pazila saj je bilo rečeno da po tej poti ne morem zanositi. Ko sem prvič v 12 tednu prišla na kontrolo je ginekolog res kar debelo pogledal in rekel, da sva imela veliko srečo a ko je naredil pregled je ugotovil, da srček ne bije že nekaj dni. Nisem pa imela nobenih znakov razen neizmerno slabost od 6 tedna dalje.
Vse postopke pa sva delala v Ljubljani, ker je moj izbrani ginekolog dr. Drobnič.
LP

No lepo, da vama je uspelo. Kljub temu, da si bila ti zdrava (predvidevam) si verjetno isto imela te hormonske terapije (z inekcijami) itd.?
Midva imava 1.pregled 11.5.09 in upam, da se stvari čim prej odvijejo.
Imata željo po še enem otroku in načrtujeta kak postopek?

Hvala za odgovore!

Uživaj! 🙂

Jaz sem imela težave s ščitnico in so mi jo odstranili in laparo in histero. Drugače je pa vse OK. Nameravava pa maja ali junija iti še po zamrznjenčka, ki naju čaka v LJ. Imela pa sem dolgi postopek z gonalom in suprefaktom. Pa tudi v kakšen postopek še misliva iti saj imam še vse 4, ker se po rojstvu šteje od začetka. Raje bova poskusila, kot da bi si pozneje očitala, da nisem poskusila še za enega, ker imam željo skozi imeti dva otroka, seveda če bo uspelo.
Veliko uspeha vama želim in pozitivne energije, čeprav vem, da je včasih zelo hudo in mučno iti čez te postopke.

No upam, da vama uspe in Vama želim veliko sreče.
Jaz sem zaenkrat še kar optimistka in upam, da bo uspelo.

Javi se kako napredujejo zadeve.

Lep pozdrav!

Naj se še vam jaz pridružim in povem svojo zgodbo.Tud pri nama je bila težava slab spermiogram,zelo malo živih plavalcev pa še tisti tako počasni,da so nama rekli po naravni poti ni upanja.Trudila sva se pet let in bila vsak mesec razočarana.Sprobala vse možne variante in zdravila za izboljšanje spermijev,pomagalo pa nič.
Nato sem na forumih zasledila čaj krvomočnice,katerega sva z možem oba pila,nabavla pa sem tudi pre-seed lubrikant katerega sva uporabljala vsak drugi dan ko sva imela spolni odnos,namreč tale pre-seed poskrbi za boljšo gibljivost in vitalnost spermijev,ter jih ohranja dlje časa pri življenju,v nožnici pa ustvari idealen ph za spermije.No po dolgih petih letih,pa sva danes zagledala pozitiven test nosečnosti.
Tako je bilo pri nama,zato sem vam zgodbo zaupala.
Lp od Nataly,vsem vam želim velik uspeha in vse dobro.

Tudi pri nama je vzrok neplodnosti slaba kakovost semena – OAT. Toda v obdobju na začetku postopkov zdravljenja neplodnosti, ko je zdravnik predpisal tri zaporedne spremiograme na tri mesece (en naj ne bi bil zanesljiv) je partner jedel tablete PROFERTIL, ki so mu izboljšale kakovost semena. Seveda ne na optimalno raven, vendar dovolj, da bi lahko zanosila po naravni poti. Očitno se pri nama skriva še nekaj – mogoče genetske ali kromosomske nepravilnosti.

Niram možno je tud to,da so kakšne druge nepravilnosti prisotne.Kaj naj ti rečem,hudo je ko res vidiš kako se moramo eni trudit in kaj vse skozi dat preden se nam želje uresničijo.Saj bo ne smeta obupat,upanje umre zadnje.Želim vama vse dobro,ter naj se vama čim prej želja izpolni.

z bi rada vedela, kaj je, da bom lahko kaj v tej smeri naredila, če se da. Če se pa ne da nič narediti, potem pa bi tudi rada, da mi kdo to pove, da neham upati in sem vedno znova razočarana. Vsakič, ko slišim slabo novico,mi postane slabo, pritisk mi tako pade, da niti stati ne moram, vrtoglavico dobim, piska mi v ušesih. Točno vem, da se preveč sekiram. Na koncu pa še jokat ne moram, ker me zdravnik gleda z nasmeškom na obrazu in poskušam požreti cmok v grlu. Pa saj se poberem in sem srečna naprej, edino vsaka novica me iz tira vrže, ker vedno znova preveč upam in sem skoraj prepričana, da bo uspelo. Če mi bo kdo rekel, da je izredno majhna verjetnost zaradi npr. genetskih težav ali kaj drugega, bom tako tudi vzela. Ne pa da mi rečejo, 10 lepih zdravih, razvitih foliklov smo vam vzeli, če pa zdaj ne uspe…

New Report

Close