Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost MOŠKA MENTALITETA??????

MOŠKA MENTALITETA??????

Ali je res to, o čemer govorijo številne psihološke knjige-se moški res pogosto zbojijo zaljubljenosti, navezanosti in se raje umaknejo iz odnosa? Je kdo izmed vas kdaj podzavestno zapustil dekle ali prekinil odnos, ker je začel čutiti nekaj globjega in se je zbal da ga bo ona pusila, pa jo je prehitel? Nam puncam se zdi tako ravnanje nerazumljivo, a poznam dosti takih primerov.
Hvala
tancy

Jaz vsekakor ne – pa še prav zelo bi si želel žensko, ki bi jo res lahko
globoko ljubil, a kaj, ko so sem naletel na izredno malo takih, ki bi to bile
sposobne ali vsaj razumele.

Kako je z večino, težko rečem. Morda pa je kaj resnice na Napoleonovem
izreku, ki pravi, da je v ljubezni beg edina zmaga ??

Osebno ne bi nikoli zapustil ženske zaradi tega, ker bi se bal, da bo ona mene zapustila. Če te zapusti, te zapusti, kaj moreš. Je pa res, da marsikateri moški to naredi, ker enostavno mora on dati košarico in ne prenese, da bi jo sam dobil. In tu se postavlja vprašanje ali takšen moški sploh lahko kdaj zaživi normalno zakonsko življenje. LP John

Napoleon se je s tem sam sebe tolažil … vsak, ki malce bolj razume pojem ljubezni, ve, da je to neumen izrek.

Brez zamere Napoleon 🙂

Muffy

Jaz imam podobne izkušnje kot ti…

Ves morda pa se le strinjam s tabo. Zanimivo je to, kako se slednje dogaja pri meni. Po vecletni zvezi, katera pa se je zal morala prekiniti, se mi se ni uspelo ponovno zaljubiti, oz. kot pravis ti, se bojim zaljubiti. Sam sem opazil da se to dogaja tudi puncam. Tako pa dokler neko razmerje bazira na mišljenju “brez obveznosti” še nekako funkcionira, ko pa nekdo (najsibo fant ali punca) opazi da postaja zveza bolj resno, se enostavno umakne in rece: ves, nisem zaljubljen/a vate, in menim da je nesmiselno nadaljevati!!!!! Isto se dogaja meni. Dobro vem da je ljubezen na prvi pogled prej redkost, menim pa da je treba ljubezensko razmerje postopoma gradit. Ne vam pa zakaj tudi meni to ne uspe. ZAKAJ SE UMAKNEMO?! A se bojimo da bomo mogoče prizadeli ljubljeno osebo, ali mogoče do bomo prizadeli samega sebe???

Meni se dogaja ravno obratno. Do sedaj so se še vse ženske ustrašile in umaknile. Brez kakšnega zelo tehtnega razloga. Verjetno je to pogojeno z zrelostjo ter sprejemanjem odgovornosti in se zato mentaliteta, ki jo omenjaš pogosteje pojavlja pri moških.
Lep pozdrav,
Klemen

Klemen, saj ravno to sem omenil že sam, pa tudi Marjan. Če sem z
žensko resno mislil, ji to v primernem trenutku pokazal, povedal….jih
je to pognalo stran, seveda brez tehtnega razloga, še manj, da bi jih
užalil. Pa če sem jim na kak bolj originalen način pokazal svoja čustva,
so kar ” buljile ” in jih je tudi to pognalo stran.

Potem so se pa opravičevale s frazami: ” kako si (pre)dober zame….”
in podobne traparije. Po drugi strani pa so kasneje hodile z moškimi,
ki niso ravno najlepše ravnali z njimi, pa se je začel začaran krog –
oni ” taki ” do njih, one v jok ali v objem prijateljic, pa potem VEDNO
k takemu tipu nazaj….

Pa razumi, če moreš. Jaz niti po kar nekaj letih ne.

Točno vem kaj govoriš. Tega tudi jaz nisem nikoli razumel. Bolj so tipi z ženskami grdo ravnali bolj so nazaj k njim rinile. Ne vem a s oto take ženske ki so premalo samostojne i rabijo “roko ki jih vodi” ali kaj?
Izgovor ” kako si (pre)dober zame….” sem tudi jaz že dostikrat slišal in sem postal naravnost alergičen nanj. Kako je lahko kdo predober? A ni bistvo da si s takim človekom ki se ti zdi neskončno dober? Ali pa imajo punce rade da jih tip vsake toliko malo prebuta, ji določa kaj sme oblečt in kaj ne, s kom se sme družit ji odmerja dieto da se ne bo preveč zredila, jo žali in ponižuje v družbi in ko sta sama… A so taki tipi tako zaželjeni? Punce, povejte kako je s tem? Kako je lahko nekdo predober?

Da ne bo kdo mislil, da se greva z Marjanom kakšno križarsko vojno proti
ženskam – daleč od tega. Gre očitno za osebne izkušnje, ki sploh niso
tako redke – hočem reči, da je žensk, ki tako ravnajo, precej.

Ja seveda, dobro da si to poudaril. Ne gre za križarski pohod ampak samo osebne izkušnje. Opam res da ne bo to napačno razumljeno.

Ne bojijo se samo moški tudi nekatere ženske se bojimo

Evo, točno to, ne bi se mogel bolj strinjati z vama!!!! Pa naj kdo to razume če more!! Kje pa je potem meja med dovolj dobrim in predobrim??

lp,

Marjan, ti dam cist prav. Ta fraza je res samo izgovor. Sicer je nisem nikdar uporabljala na ta nacin, ampak mislim, da bi bil prevod takle: “Ti si res super fant in znas delat z zensko, da se cuti spostovana in zazeljena, problem pa je, da jaz nisem zaljubljena vate, ker pri tem razum nima veliko zraven, pac pa custva (sem se trudila, da bi se zaljubila vate, pa ni slo). Vseeno te imam rada in te nocem prizadet. Nocem, da mislis, da si ti kriv za razpad najine zveze in bi se karkoli sekiral.” Se zgodi, da se zaljubijo potem v take budale, kot si jih opisal in se ves cas slepijo, saj se bo spremenil itd.
Sem pa nekje brala o podobnih tezavah. Fant sprasuje, zakaj ga punce zapustijo, ceprav je dober do njih in grejo s kaksno barabo, ki potem dela z njimi nespostljivo. Problem naj ne bi bil v tem, da punce hocejo, da se z njimi grdo ravna, ampak hocejo eno mero odlocnosti od svojega partnerja, hocejo da se postavi zase. Ne ji dat vsakic prav samo zato, ker nocete prepira, vcasih je treba vstrajat pri svojem (ce imaste prav seveda). Ena zenska je pisala, da se je s svojim mozem ves cas prepirala in mu tezila, po pogovoru je kasneje ugotovila, da zato, ker je bil on v zvezi prevec pasiven in je drezala vanj samo , da bi dobila kaksen odziv od njega. Je nekaj smisla v tem, a?

Oprosti Tanci, ker sem zasla s teme, ki si jo zastavila na zacetku.

aha, torej ima ta fraza nekak podoben kompleksen pomen ko celjski pozdrav seos (Pozdravljen(a), kako si, že nekaj časa se nisva videla, kaj počneš, kje delaš, kako zdravje, družina, otroci, greva kaj spit?) :))) Malo heca…
Hvala za razlago. Verjetno je res tako, oziroma recimo da je v večini primerov, samo je ta izgovor že tako oguljen kot recimo “ravnokar prebolavam propadlo vezo”, “nisi moj tip”…. včasih bi pa tista daljša in bolj iskrena varianta bila dobrodošlejša .Se strinjam glede odločnosti, samo ta res nima čisto nobene veze s poniževanjem in izživljanjem. Da se biti hrkati razumevajoč in odločen. Recimo zelo kričeč primer je primer Pamele Anderson in Tommyja. Okej, stvar res ni primerljiva s vsakdanjim življenjem in vsakdanjimi ljudmi, samo to kar se med njima dogaja se dogaja tudi v “navadnem” življenju. Tip je Pamelo že tako prebutal da je imela resne poškodbe, ona pa se venomer k njemu vrača. To je zame bolno…

Ce znas pripeljati svojo damo do tega, da se bo ob tebi pocutila kot kraljica in si zraven v zvezi tudi dovolj odlocen, te ne bo pustila za nic na svetu. Verjetno se podzavestno pocutimo varne (kar je zelo dober obcutek), ce se zna fant postavit zase. Ne vem, nobenega preverjenega dejstva ni tuki zraven, samo po obcutku govorim. Prav vesela bi bila, ce bi se oglasil kak psiholog…
Kar se pa tice punc, ki se vrnejo nazaj k fantu, ki jih pretepa in ponizuje, jih ne razumem. Meni gre ob moskih, ki ponizujejo svoje zene fizicno ali psihicno, na bruhanje.

O Pameli pa ne bi govorila.

Aligator, mislim, da se temu reče “Lepe punce ljubijo barabe” sindrom. In ni tako redek kot se zdi, zato pa se tudi ustrašijo romantičnih izpovedi, ker ne vedo kako bi reagirale. Če bi jih 3x okol kepe, bi stekle k prijateljicam v objem (kot omenjaš) – in to znajo, na to znajo reagirat. In potem spet nazaj k tipu in … deja vu all over again.

🙂 Muffy

A se meri to, da si dober po tem, če si preveč pasiven in popustljiv do partnerke? Nikoli nisem bil tak pa se mi je parkrat zgodila taka stvar…se pravi, poskušal sem biti karseda korekten. (spoštljiv, ljubeč, pozoren ampak še vedno z lastno hrbtenico). Hmmm a pol je boljše biti mlad-baraba, mačo primitivc, ko si star pa pošten??

Ce se ti je veckrat zgodilo, da te je punca pustila, ceprav si dec kot je treba, pol je ali nekaj drugega narobe s tabo, ali pa si hodil samo s takimi mladimi, ki itak niso imele namena se ze ustalit in imet resno zvezo.
Verjetno je nekaj na tem, da punce (predvsem mlajse) “padajo” na fante, ki so bolj frajerji v druzbi. Ce vidi, da ga njegova okolica ceni in spostuje, takoj zrase v njenih oceh in se ji neverjetno fino zdi, ce se pol tak frajer zanima zanjo. Ceprav verjetno on sploh nima pravega odnosa do zensk in je “frajer” se v zvezi, torej mora imet on glavno besedo in ce ima slab dan, se lahko tudi izzivlja na njo.

Koliko pa so stare oz zrele punce, ki pustijo “dobrega” fanta in grejo s “slabim”?

Tia, seveda se tudi zenske bojijo in to sploh ni redko – ravno to sem že omenil
v svojih razmišljanjih, nadaljevali so pa tudi drufi: Predlagam, da nadaljujemo
in si na pameten način ogledamo vzroke, pa se bomo oboji kaj naučili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close