Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost morula – blastocista

morula – blastocista

Mogoce malo cudno vprasanje, amplak zanima me kaksna je razlika med morulo in blastocisto?

Ze v naprej hvala!

Ko tvoje jajčece umetno oplodijo s spermijem,se celice delijo,rastejo.Na peti dan naj bi nastala blstocista in ko ti to vstavijo z ET-jem not imaš veliko več možnosti kot pa z morulo.
Mal čudn sm to povedala,upam da razumeš,pa sej se bo še kera oglasila.
Uglavnem,blastocista je lepo razvita,morula pa še ne.Zelo redko se zgodi,da ženska zanosi z morulo.Ni pa izkljujoče!

O pa ni res, da se to redko zgodi, se kar dogaja.

Najlepsa hvala za vajin odgovor.

A vesta mogoce koliko morajo biti celice deljene, da lahko govorimo o blastocisti?

Morula je eno stopnjo pred blastocisto. Lahko bi rekli da je bolj lene narave:-)
So pa ravno prav lepe možnosti. Kar nekaj nekdanjih morul danes nagaja staršem.
Ne tako dolgo nazaj so bili vsi transferji na 3 dan torej blastocist sploh ni bilo pa so bili postopki tudi uspešni.
Lahko imaš lepo morulo pa slabo blastocisto pa ne bi upala napisat da ima blastocista več možnost, ravno obratno.

Na kratko povedano je pa tako. Če imaš v pravem trenutku pravo srečo bo uspelo.

Najlepsa hvala Kitty za pojasnilo.
Jaz sem v IVF postopkih v tujini in tukaj se res vsi transerfji na drugi ali tretji dan po punkciji, tako, da nikoli ne gorovijo o morulah in blastocistah. Zdaj razumem zakaj. Ce gledam uspesnost postopkov, pa so procenti vec ali manj isti.
Tukaj govorijo o top kvaliteti, ce je na tretji dan vidnih sedem ali vec celic.

Morula na 3. dan je OK, na 5.dan pa je že bolj lena.

New Report

Close