Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje Mortyev vodnik po “bolnišnici” Ljubljana Polje

Mortyev vodnik po “bolnišnici” Ljubljana Polje

(Vodnik je napisan kot “drop” in na žalost na komentarje ne bom odgovarjal in ga nadalno obiskoval.)

 

Torej, če bereš to, si mogoče zalo radoveden ali pa si se znašel v zelo slabi situaciji v svojem življenju.

Če je slednje, naj ti samo zagotovim. Ni vsega konec. Res je, v Sloveniji je veliko ljudi, ki te bodo, če bodo izvedeli kje si bil izločili, je pa tudi veliko ljudi, ki te bodo za tvoje izkušnje imeli za bolj zreleo in dodelano osebo. Osebo, ki se (upajmo da) bolje pozna.

Sam sem bil v NLP +/-7x. Vidite… veliko delam in ko nastopi posebno težko obdobje in je nad mano veliko pristiskov se ti med dopustom, ko stres popusti lahko veliko pripeti, za kar bi prejšni ti vzel kot konec lastne identitete (nikoli si nebi predstavljal, da bom imel dotične probleme in prejšni jaz, bi se imel za manj vrednega). Ampak vse gre naprej in tudi ti. Trenutno sem spet v dobrem stanju mojega življenja. Služim od 2,5-4k mesečno in moja zvesta partnerka, ki ve mojo zgodbo že preden sva začela hoditi me spoštuje bolj kot se bom kadarkoli lahko sam.

Recimo pa samo, da če pride na plano, to kje si bil, boš zvedel, kdo je tvoj pravi prijatelj.

 

Zato torej moj vodnik.

 

Pa da začnemo.

 

Čimprej si zrihtaj:

– Izpis vseh telefonskih številk, ki jih potrebuješ

– Poceni telefon, ki ti ga ne bo škoda

– Poceni uro, ki ti jo ne bo škoda

– Poceni obleke (trenirko) brez potiska, ki ni vpadljiva in ni v tvojem stilu. Trenirka naj nima vrvi ali vezalk.

– Dobre čevlje v katerih lahko veliko hodiš

– Več setov poceni majic brez potiska

– Čimveč drobiža

– Čimveč škatljic cigaret, tudi če ne kadiš

– Poceni slušalke, ki gredo v tvoj telefon

[2/4]
Prišel si v NLP
Ko te privlečejo ali prostovoljno pripeljejo v NLP boš imel najprvo “posvet” s doktorjem. Njihov cilj je podati čimveč informacij za tvoje “zdravljenje” in dobiti od tebe podpis, da se zavedaš, da je s teboj nekaj narobe in se odrekaš človekovim pravicam.
Kakeršnikoli poizkus odhoda iz NLP v tej točki, bo samo zakompliciral tvojo situacijo.
Sodeluj, vendar zavrni podpis s vso možno psihično močjo, ki jo še imaš. V tem primeru bodo poslali tvojo vlogo na sodišče in bo o tem odločal sodnik. Naj te to ne skrbi. NE DOVOLI, DA TI VZAMEJO ČLOVEKOVE PRAVICE. (Moram res razložiti zakaj? Ok.. če ti vzamejo človekove pravice je lahko tvojih prvih par dni veliko slabših.)

Zaprti oddelek ali COVID izolacija
V tej fazi so te verjetno dali na zaprti oddelek ali v COVID izolacijo (kaj si ga vedi koliko časa bo to še trajalo, talo ali ne je tvoje bivanje podobno).
Vzeli ti bodo VSE. Telefon, obleka, spodnje perilo, dokumenti, denarnico, ključi, kreditne kartice, VSE kar imaš na sebi in spravili na “VARNO”.
Če imaš telefon in si zmožen…zakriptiraj ga in BOH POMAGAJ, uporabljaj vsaj PIN s PIN telefona… zadnje kar hočeš je, da kdo gleda tvoj telefon.
Tu boš od enega tedna do 3mesece. Ne sklepaj prijateljstv, ne iztopaj..si praktično v zaporu. Sodeluj s nadrejenimi in ne zaupaj komurkoli v zaprtem oddelku (ne veš zakaj so noter in te ne briga..).
Tvoj najboljši način zabave je gledanje TVja ali sedenje na čiku (tudi če ne kadiš).
Verjetno te bodo vprašali koga si želiš za skrbnika. Napiši nekoga, za katerega veš, da ti lahko priskrbi čimveč od zgoraj naštetih reči in mu zaupaš, da ne bo pobegnil ko bo izvedel kje si. Navadno je to najboljši prijatelj ali starši. Ta oseba bo tvoj “novinar”. Preko njega bodo potovale informacije v službo, do prijateljev..do vseh, ki te bodo na enkrat pogrešali. Izberaj previdno.
Če se boš vedel spoštljivo in korektno do osebja, boš mogoče prejel možnost uporabe stacijonarnega telefona ob posebnih priložnostih. Seveda noben ne ve tvojih telefonskih številk, zato upam, da si dobil kot skrbnika nekoga, ki jih vsaj nekaj ali prejel nazaj izpis zgoraj.
Osebje na zaprtem oddlku je velikokrat “za hece”, zato nikoli ne verjami kar se pogovarjajo med sabo ali s tabo. Sploh pa se s njimi nimaš kaj pogovarjati, saj je tvoja vloga, da si tam in si neviden.

[3/4]
Odprti oddelek
Čestitke! Prišel si na odprti oddelek! Tu si verjetno, ker si sodeloval z zdravniki in si jim povedal nekaj, kar so verjeli. Uživaj v svoji novi “prostosti”.
Če si malo zaostal, je tu tvoja možnost, da se narediš neumnega in odideš iz okrožja NLP in se nikoli več ne vrneš. Vse kar moraš storiti je, da se delaš kot, da pripadaš situaciji, saj si nazaj dobil civilniška oblačila. Zaostal, ker bodo za tabo prišli s vsemi sredstvi, ki so možni in te verjetno zaprli na zaprti oddelek za par mesecev. Ampak, da ne boš rekel/rekla, da ni možno.
Tu pridejo v prid vsa zgoraj našteta oprema.
Tvoj nov telefon, ti bo služil kot velik del zabave. Če veš kaj so podcasti, super. Če ne veš..preberi si in jih začni poslušati.
Tvoja ura, bo služila za prihod na VSE “neobvezne” dejavnosti.
Obleke in čevlji, za nabijanje krogov okrog NLPja.. od ene stavbe pa do druge, mimo knjižnice, pa mimo “brunarice”… Google Fit je tvoj prijatelj. Vsaj fit boš prišel od tu.
Drobiž bo služil za filanje avtomatov za vse kar potrebuješ, da tvoje življenje ne bo tako grenko in če si odvisen od kave…no bog ti pomagaj. Vse kar ne dobiš na avtomatih dobiš v “brunarici” – baru sredi NLPja.
Cigarete boš uporabljal za pridobitev sredstev, ko ti prej ko ne zmanjka kovancev.
In slušalke…no lahko se obesiš s njimi ampak mogoče ti je ljubše poslušati glasbo in podcaste, dokler ne prideš ven.
V tej fazi si probaj dobiti osebnega psihijatra ali tako imenovanega osebnega terapevta. Naloga dobrega terapevta je, da se poveže s NLP in prevzame odgovornost zate, da boš čimprej na prostosti in od njega dobil zdravila, ki ti dejansko koristijo. NAdaljni pogovori s njim/njo, če jih lahko dobiš so seveda vredni diamantov in jih nikakor ne zavrni. To naj bo oseba, ki ji boš lahko zares zaupal. Če imaš “kačing”…no tu ga lahko uporabiš.
Po NLP hodi vedno v svoji nepotiskani opremi, če imaš sicer dolge lase, zahtevaj da te peljejo k frizerju (, ki jih imajo) in naj te ostriže na kratko. Če imaš kratke.. no samo pusti si dolge. Če si moški, si ne puščaj brade (več o tem v nadeljevanju). Bodi čimmanj opadljiv, sodeluj samo s tistimi, ki veš, da ti zunaj lahko pomagajo ali kaj hočeš od njih. Definitivno, ne boš tu dobil najboljših prijateljev (ne glede na to kolikokrat se jih boš kasneje spomnil) in definitivno jim ne govori preveč o svojem življenju. Ne veš zakaj točno so noter, nočeš, da se ti med njihovo epizodo ali ko potrebujejo denar za koko naslikajo v tvojem novem domu.
Prej ali slej boš naletel na skupne pogovore z zdravnikom. To so skupine, kjer se boste zbrali v krogu in bo zdravnik spraševal vsakega posebej kaj in kako je s njegovim zdravjem. Če si pameten boš tu neopisljiv kolikor se le da in zahteval kasnejši OSEBNI posvet. Ne vem po kakšni pravici dotorji ostrajajo za ta srečanja, ampak osebno se mi zdijo kot kršenje človekovih pravic.
Dobil boš tudi nazaj listek, na katerem bo pisalo, da je sodnik odločil svoje.. ni pomemben. svoje si dosegel.
Če nimaš veliko denarja, obstajajo združenja, ki ti bodo priskrbela najnujnejše (ja tudi cigarete). Poslužij se jih, če jih potrebuješ. Če ne..jaz se jih nisem nikoli in ne odločajo v tvojem izpustu.
V kolikor imaš kakšrnokoli možnost izbire sobe, izberi sobo, kjer je v njej čim manj ljudi. Vse kar potrebuješ je enega, ki smrči in želel si boš vseh bonbončkov, ki ti jih predpišejo samo, da boš zaspal pred tem debilom.
Izdeljke za higijeno ti lahko priskrbi sestra ali pa si jih kupiš v “brunarici”.
Imel boš dostop do (odvisno od oddelka kamor te bodo dodelili):
– TVja
– Umetniškega krožka
– Fitnesa
– Raznih srečanj
– Raznih predavanj iz strani sestr in zdravnikov..
Vsega razen TVja se udeležuj tako, da si tam vsaj 5min prej! Zelo pomembna informacija je namreč, da tvoje zdravje zdravniki ocenjujejo po:
– Tem koliko teh dejavnosti se udeležiš
– Kako družaben si (par besed s soudeleženci na dan)
– Kakšna je tvoja higijena
– Kakšen je tvoj “urnik”
– Kako aktiven si (aka če telovadiš v fitnesu ali spiš..oboje je dovoljeno..)
Majhna skrivnost je, da na odprtem oddeljku lahko zahtevaš za preklic tvojega zdavljenja. Čestitam! tvoje človekove pravice so bile delno povrnjene! Vendar ti to, razen če si tam že več kot 3 mesece ne priporočam, razen če si dobil terapevta ali osebnega psihijatra. Sploh če je tvoje stanje resnejše.
Kratek sestavek o “zdravilih”. Vedno si preberi vse pildke, ki pridejo z zdravili. Zapomni si stranske očinke in če so res hudi jih povej zdravnici. Zelo verjetno, te bodo dali na zelo močan koktail, po katerem bi samo spal, se boš slinil ali pa bil “nemiren”. Moje sočutje, ampak moraš biti buden. Vem kako lahko je uiti v sanje, sploh ker je tam edini kraj, kjer je tvoje življenje še običajno. Ampak zdravniki morajo videti, da si aktiven, sicer ne boš nikoli prišel ven. Najdle sem bil v NLP pol leta. POL LETA! Drugi verjetno še dlje.
Si opazil, da v tvojem oddelku ni kraj in so v njem dokaj normalni ljudje (ja..99% ljudi v NLP je povsem normalnih)? Poveži se s kom in naj te nauči pink ponk, košarko ali slikanja. S nečem se boš moral zamotit. V tem primeru lahko prosiš tvoj stik s realnostjo tudi, da ti pripelje nazaj tvoj 1k vreden telefon in prenosnik..vendar bi ti to odsvetoval. NE ŽELIŠ KAZATI SVOJEGA STANDARDA, saj bo to pritegnilo veliko pozornosti. Ne iztopaj. Ne hvali se kje delaš, kaj si naredil, koga poznaš, kaj znaš… nikogar ne briga. Mene ne. Briga pa ljudi, ki to želijo izkoristiti.
Si opazil, da imaš v oddelku znano osebo? Ja..nič novega. Najlažje boš postal njen prijatelj, da se do nje vedeš običajno in ne drezaš vanjo. Ne boš verjel, koga vse sem že srečal.
Še zadnji predlog. Polenenje telefona. Telefon polni ponoči, pod svojim povštrom, zaklenjenega.

[4/4]
Veliko sreče in upam, da sem ti vsaj malo pomagal. Vem, tvoja situacija smrdi do neba. Ampak če si sledil mojim navodilom, bo kmalu za teboj.

Ko boš zunaj in te bodo ljudje spraševali kje si bil…reči, da si imel hudo depresijo in ne boš se veliko zlagal, saj veična bolezni izhaja iz nje. Lahko tudi rečeš, da si “pregorel” vendar prej preuči znamenja. Če ugotovijo, da si bil v NLP tako ne bodo spraševali naprej. Pazi komu zaupaš svojo zgodbo.

Vsem, ki boste pustili “edgy” komentarje… bring it on! Tako ali tako, jih ne bom prebral.

Admine pa prosim, če pustijo objavo, če ne drugega vsaj zaklenjeno. Saj vsebuje veliko informacij, ki bi jih nujno potreboval sam.

New Report

Close