Mortonova metatarzalgija
Pozdravljeni!
Stara sem 24 let in so se mi v lanskem letu pojavile bolečine v desnem stopalu in nartu, natančneje med II. in III. prstom. Zdravnik mi je apliciral Xylocain in Depo Mendrol in postavil diagnozo Mortonova metatarzalgija. Sedaj sem bila ponovno na kontroli in izkazalo se je, da je stanje približno enako. Ponovno sem dobila blokado, sedaj pa čakam na kakršno koli spremembo. Zdravnik mi je ponovno predlagal operacijo. Zanima me s kakšnimi pregledi lahko potrdim ta sum Mortonove metatarzalgije? Sedaj sem opravila rentgen, ki ni pokazal nobeniih sprememb. Prav tako me zanima sama operacija in kaj več o tej bolezni. Nekje sem celo prebrala, da se lahko ta bolezn odpravi s fizioterapijo. Ali je to mogoče?
Za posredovan odgovor se vam najlepše zahvaljuje.
Lep pozdrav!
Vsekakor se lahko poskusi s fizikalno terapijo vendar pa je v primeru pravega nevroma intedigitalnega živca za kar pri Mortonovi metatarzalgiji gre malo verjetno, da bo učinkovita. Nekateri zdravijo to tudi z vložki s prečno podporo za sprednji stopalni lok, kar v mekaterih primerih pomaga. Sicer pride v poštev le operativna odstranitev nevroma. Diagnozo je možno potrditi s slikanjem stopala z magnetno resonanco.