Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Moram si olajšat dušo in glavo.

Moram si olajšat dušo in glavo.

IVF – In Vitro Fertility ali oploditev v epruveti –
Ko smo že slovenčki takšni, da vse prevajamo, le zakaj še nismo prevedli postopka IVF v OVE????

Natasha

Berem tole, zgolj slučajno, moram povedat, ker sem sama pač mamica…besede, kot so Alenkine, mi dajo mislit, Eva…tudi predstavljati si ne znam, kako je če se leta dolgo trudiš zanositi, pa to ne uspe, in si ne želim, da bi kdaj morala čez vso to kalvarijo in stiske, pa vendar…mislim, da se ti je ponudila enkratna priložnost doživljati nosečnost in se je veseliti, pa čeprav ne svoje…spomnim se, kako sem bila vesela, ko je zanosila moja prijateljica (v tretje, prvič uspešno), kar nekako “moj” trebušček se mi je zdel, čeprav bi lahko tudi sama žalostno gledala in le zavidala, ker smo bili tudi mi šele po splavu. Vse mi je mogla pokazat, vse povedat (morda me je tudi ona že bila sita).
Glede na to, da je bodoča mamica tokrat tvoja sestra, bi pravzaprav situacijo lahko izkoristila v svoj prid…veseli se z njo, sprašuj, doživljaj…in pri tem ne pozabi povedati svojega mnenja, svojih občutkov…če so se vsi obrnili stran od svojih težav, si pomislila, da si jih morda odgnala sama? Zanimivo je namreč, kolikokrat vsi od vseh pričakujemo, da bodo sami uvideli, sami spoznali nekaj, kar pričakujemo od njih oz. kar smo si omislili v svojih glavah. Ne gre tako. Če trmasto molčiš o svojih občutkih ob vsem, o svojih občutjih, si med vami TI sama zgradila zid, ki ga lahko podreš edino ti – tako, da se jim odpreš. Tvoja mami, tvoja sestra in vsi ostali bližnji namreč niso v tvoji koži, tako kot jaz nisem. In ne moremo vedeti, kako težko vam je. Nemogoče je. Edini način, da jim približaš občutja, je, da jim jih poveš. Ne skozi obtoževanja in nesramnosti, skozi sebe.
Vem, lažje reči nekomu takemu, kot sem jaz, ampak…poskušala sem si predstavljati, kako bi se počutila v vlogi tvoje sestre…občutke ob pričakovanju otročka namreč poznam…verjemi mi, težko je molčati o nečem, kar te napolnjuje, kar ti postane alfa in omega tvojega življenja, vsaj če sodim po sebi. Težko je ne veseliti se zaradi čustev nekoga drugega. Dokler je še čas, poskusi…odpri se. Ko pride detece, bo vsem še težje. Zato le poskusi, ne zamudi priložnosti, ki se ti ponuja. Priložnosti odpreti se in priložnosti veseliti se.
Držim pesti zate in za vse vas.
A.

Ja takole . Včeraj sva bili z sestro skupaj . Poklicala sem jo, jo povabila na kosilo in lepo sva se imeli. Pogovarjali sva se vse mogoče in lepo je bilo čeprav sem se vsake toliko časa malo jokala.
In moram vam povedat da mi je rekla, da je tudi nje hudo in da to nosečnost posveča meni, da si nadvse želi, da jo pospremim na porod. Z tem se strinja tudi njen partner.
Rekla je, “veš Eva zelo sem srečna, da sem noseča še srečnejša pa bi bila če bi bila ti. Strah me je in zato bodi ob meni pa čeprav ti bo včasih hudo. “
Zelo sem bila pretresena in pomagala ji bom. Pa čeprav bo včasih hudo. skupaj bova zmogle.
Eva*

No tole je pa zelo lepo, da sta se takole zmenile! Želim vama vso srečo na porodu!!!!!

Ja Eva, ko to berem so mi kar solze stopile v oči. Kako lepo, a ne. Vidiš danes je že bolje mar ne. Boš videla kako zelo boš uživala v njeni nosečosti, pripravi se mogoče boš tudi ti imela neprespane noči. In v skrbi za sestro boš enkrat samo začutila tudi ti pod svojim srcem bitjece. Obema srečno.

Za dežjem vedno posije sonce !!!!!!!!!!!!!
To seveda drži.
Drži pa tudi to, da moramo včasih same malo potisniti sonček, da prikuka iza oblakov in dežja.
Vse se da ! Vse se zmore ! Kdo pa bo, če ne me tukaj gor. Saj imamo od razočaranj že tako ‘trdo kožo’, da je nobeden drugi nima. (še slončki so proti nam pravi suhceni v koži, he he).
Eva,
Prav vesela sem, da si uspela tako lepo izpeljati to morečo stvar, vsaj zate in da ti bo sedaj dosti dosti lažje pri srcu. In še uživala boš v času nosečnosti, pa čeprav je to sestrina nosečnost. Super !!!!

Lp, alenka

Dobro te razumem. Matere znajo delati kažin, ko pričakujejo vnuka. Pripravi se na še hujše, ko bo dojenček rojen. Takrat se bodo vsi vrteli samo okrog njega in njegove mame. Lahko se kar sprijazniš s tem stanjem. Brez veze, da se sekiraš. Sigurno bo enaka situacija, ko boš ti nosača.

Pravzaprav ne vem, če si še tak majhen otroček, da se tako sliniš, ko mama crklja tvojo sestro, ali kaj?

Potrudi se raje, da boš najboljša teta!!

Ne slinim se in nisem otrok. Verjetno pa si imela manj srečno otroštvo in ljubeče starše kot jaz in te to ne bi prizadelo. Stara sem 29 in še vedno tu in tam smuknem v spalnico da se pocarklam pri starših.

Eva*

Imela sem srečno otroštvo in imam čudovite starše ter dva brata. Rodila sem dva otroka. Morda te ljubosumnosti res nisem čutila, je pa res, da me tudi mami ni kar naprej spraševala, če mi kaj manjka. Ko sem bila noseča, sem bila namreč že ODRASLA. Ker si tudi ti, si omisli svojega otroka.

Saj si nora. Ali sploh veš, o čem je tekla beseda na tej temi? Dobro si še enkrat preberi o čem je pisala Eva.

Omisli svojega otroka? Mogoče si spregledala ampak ni kar tako lahko priti do njega. Po 2 neuspelih IVF – ih? Ne vem če si ravno razumela mojo stisko. So pa za to razumele tiste, ki imajo podobne probleme kot jaz.
Eva*

Hvala m. Vidim da ne sledijo najbolj. Pa naj jim bo tudi jaz menda kdaj kaj spregledam. Z tem, omisli si svojega otroka me je globoko prizadela. Če bi si jih lahko kar tako omišljala bi imela sigurno že 3 . Takšen je tudi moj cilj če bo sreča na moji strani. Tri bebice in seveda sestrina se pravi skupaj štiri bučke.
Eva*

Eva,

prav vesela sem, ko berem tole o sestrskem kosilcu :))) Je že res, kakor pravijo, da se vsaka stvar zgodi z namenom. Uživaj v nosečnosti svoje sestrice, kolikor se le da, naužij se male bebe, ko vstopi v vaša življenja…nikoli ne veš, morda pa je to veliki finale pred tvojim materinstvom.
Srečno tebi in vsem ostalim dekletom, ki si želite in se trudite postati mamice.
A.

P.S.
Srečno tudi tebi, Iva…čeprav te ne razumem, veš.

Eva, da ne bo pomote, sve dve različni Ivi, to nisem jaz, jaz sem iva z malim i. Veš sploh pa ne vem, kaj take iščejo na forumu neplodnost, če ne mislijo in nemorejo pomagati, naj nas pustijo pri miru. Ne zmeni se za njo, mislim da ima probleme sama s sabo.

Eva, da ne bo pomote, sve dve različni Ivi, to nisem jaz, jaz sem iva z malim i. Veš sploh pa ne vem, kaj take iščejo na forumu neplodnost, če ne mislijo in nemorejo pomagati, naj nas pustijo pri miru. Ne zmeni se za njo, mislim da ima probleme sama s sabo.

Eva* jaz te čisto razumem ker je prinas situacija zelo podobna le da ni noseča sestra temveč od svaka žena in odkar sta naznanila novico o nosečnosti pri tašči doma zgleda nekako tako kot da sva midva z možem zrak, ki je vsakemu v napoto – predvsem pa tašči!
Edino svaka skrbi kako se počutiva ob vsem tem midva in moram reč je zelo obzeren do naju podobno kot je pri tebi tvoja sestra in to nama je v veliko oporo da naju vsaj nekdo razume v najinem trpljenju. Sicer sva zelo vesela za njiju toda ne moreva si kaj da si nebi želela biti midva na njunem mestu.
moram reč da se mi zdi zelo lepo od tvoje sestre to da te je povabila da boš pri porodu zraven, saj bo to lepa in poučna izkušnja tudi zate za takrat ko bo prišel tvoj čas!
Pa želim ti čimprej da bi tudi tebi se pokazali dve črtici z IVF ali pa brez.

Vso srečo!!

LP, Mojca

Sem opazila da to nisi ti.
Eva*

predvidevam, da ne moreš zanositi, če je tako, potem se mi zdi obnašanje tvoje družine zelo nesramno. nate bi morali biti veliko bolj pozorni, saj vendar ne moreš zanositi, Nosečnost pa je normalen pojav in ne bolezen, kot misli tvoja mati.
Povej jim kar jim gre, zalajaj nad njimi in jih vprašaj če se sploh zavedajo kako ti je. Naj malo mislijo kaj počnejo z svojimi dejanji. Smiliti bi se jim morala ti in ne tvoja sestra.
Želim ti, da boš nekega dne spoznala srečo materinstva.

Živjo,

danes sem prvič z vami in sem še malo nerodna, glede pošiljanja teh povratnih sporočil.
Namreč, eno precej dolgo sem ravnokar napisala, pa ne vem kje je obtičalo.
No, kakor koli že, dejstvo je, da je tudi moja sestar noseča in bo vsak čas rodila.
KLjub temu,da me je to zabolelo, sem vesela, ker lahko skozi njeno nosečnost vsaj malo okusim trenutke sreče, pa tudi težave, ki sodijo zraven. In prepričana sem, da bom znala izkoristiti to tudi v prihodnje.

Poskusi, ker je vredno.

Veliko moči in zaupannja v lepo življenje, ti želim.

Sabina

New Report

Close