Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Moram se pohvalit

Moram se pohvalit

Dober dan vsem skupaj.

Danes je en mesec odkar nisem prižgala cigarete. Tako sem ponosna sama nase, da kar letim po svetu:) Po 17 letih mi, razen med nosečnostjo, ki je bila zame očitno edina prava motivacija, ni nikoli uspelo zdržati 1 dan brez kajenja.
Čisto brez pomoči se seveda opuščanja nisem lotila, jem tablete Champix in ni mi žal. Navdušena sem nad njimi. En sam dan se mi ni zgodilo, da bi me popadla nervoza, žalost, jeza…sem umirjena in ne čutim nobene krize. Pomagal mi je tudi tek, najmanj 3x tedensko tečem. Shujšala sem za dva kilograma in sem kot nova oseba. Kožo imam lepšo, nisem več zadihana,..
G. Čakš imam pa eno vprašanje za vas. Kaj se mi bo začelo dogajati, ko bom prenehala s tableti? Kak dan tudi ne pojem tablete ali pa poskusim recimo s polovično dozo. Tako da vidim da se kar da. Vseeno pa me je kar malo strah, kako se bo na odvzem varklina moje telo odzvalo, kdaj se začnejo kazati simptomi, na kaj naj bom pozorna..itn

Hvala za odgovor.

najprej čestitke! bi te pa nekaj vprašala, če lahko. sama jemljem Champix, danes je 8. dan. Potreba po cigareti se ni zmanjšala (in to me skrbi), je pa res da je okus slab, tako da večinoma ne pokadim do konca. A to, da se potreba po nikotinu vsaj malo zmanjša še pride v tem tednu? Hvala in srečno še naprej!

LP

Najprej tudi jaz čestitam!

To je velik uspeh in prepričan sem, da bo šlo tako naprej.
Glede vašega vprašanja: Verjamem vam, da se nekoliko bojite, kako bo naprej. Vendar so izkušnje s tem preparatom zelo dobre. Svetujem vam, da opravite celotno zdravljenje 12 tednov in glede na vašo negotovost za naprej, opravite še dodatnih 12 tednov jemanja. S tem se bo gotovost povečala. Zelo dobro je, da ste telesno aktivni. V kolikor boste opazili kakršnekoli težave po prenehanju (napetost, nemir), lahko takoj postavite vprašanje na tem forumu ali na strani, ki jo je pripravil proizvajalec Champixa in imate o njej podatke na vsaki škatlici.Le pogumno in uspešno naprej.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Pozdravljena Valentina.

Tudi meni se potreba ni zmanjšala, bolj kot ne sem 8. dan konačla nasilo, v smislu “ja dobro, če sem rekla sem rekla, ne morem obojega” in sem nehala. Edino kar sem te dneve, ko sem vzporedno kadila IN jemala tablete čutila, je bil tak ne prav velik užitek ob kajenju. Ne znam povedat, občutek sem imela kot da to ni več to, ni me zadovoljilo enako kot prej. Sem pa vseeno kadila, to pa brez problema, in zraven razmišljala, joj kako bo meni to uspelo?! Pa mi je. Datuma, ki sem si ga postavila za dan D pač nisem začela s kavo ampak s tekom. Vstala sem in šla tečt. Enostavno nisem si dovolila, da razmišljam o čem drugem. Tako sem prebrodila 1. dan pa 2. dan-PO MOJE NAJTEŽJA DNEVA…. vsak dan je blo lažje. In zdaj vstopam v 2. nekadilski mesec. In ja, ne moreš verjet ampak, tablete mi res pomagajo. Hkrati pa seveda pazim, da se zamotim z nečem, zdaj se recimo tudi bolj posvečam zdravi prehrani in športu.

res si lahko presrečna :). hvala za tvojo izkušnjo. saj cigaret res zdaj ni več to kar je bil, okus je obupen pa tudi ko drugi kadijo mi smrdi, sem pa mogoče zmotno pričakovala, da bo tudi potreba precej manjša. vsekakor upam da bo tudi meni uspelo.

pozdrav

Valentina, držim pesti zate. Pa oglasi se še kaj, poročaj nam kako napreduješ!

Se moram tudi jaz pohvaliti. Zelo dobro mi gre, saj ne kadim več že skoraj 2 meseca in se počutim vedno boljše. Že en mesec sem tudi brez Nicorett žvečilnih gumijev, ki sem jih prenehala jemati s prehodom na Champix. Slednjega pa sem opustila pred približno 10 dnevi, ker mi je bilo preveč slabo. Sem pa opustila postopoma, in sicer sem najprej prešla na 0,5 mg (ob teh mi ni bilo več slabo), potem pa sem opustila tudi te. Kakšen dan sem se zopet počutila bolj omotično, potem pa je bilo čisto ok. Sedaj mi gre dobro in lahko “preživim” tudi precej stresne situacije. Je pa dober občutek, ker vem, da bi si lahko ob večjih krizah zopet pomagala s Champixom.

New Report

Close