Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Moram k zdraniku?

Moram k zdraniku?

Pozdravljeni,
pred mesecem dni se je začel moj prehlad z 3-dnevnim smrkanjem in vsem kar spada zraven navadnega prehlada. Potem se je vseskupaj umirilo in iz tekočega smrkanja, je nastalo gosto (rumeno, rjavo), enako se je dogajalo s pljuči, izkašljevala sem rumeno-rjavo sluz. Poleg tega sem zelo težko dihala in me je bolelo (oz. me še boli) v predelu prsi. Vsakodnevo sem inhalirala fiziološko raztopino (10 dni), z dodatkom nekih kaplic, ki mi jih je zdravnik predpisal že lansko leto zaradi težav z izkašljevanjem (lani sem zelo močno suho kašljala). Kašlja je letos manj, oz. bi lahko rekla zelo malo. Zdaj je od začetka mojih težav do danes mesec dni, sama pa imam še vedno težave z bolečinami v prsih in težkim dihanjem.
Da me resnično duši, morda pove podatek, da sem po 25 letih in kar nekaj neuspešnih poiskusih, danes že petnajsti dan brez cigarete, kar sem imela enostavno občutek, da se bom zadušila, ko sem kadila. Ravno tako ne prenesem več dima, ki se včasih zavleče v hišo, ko zakurimo kamin (če je nizek pritisk zraka). Izkašljujem manj in tudi nos je bolj čist, ne vem pa kaj se dogaja z mojimi pljuči, saj bolečine in občutek težkega dihanja ne mine. Čeprav moram reči, da to niso tako močne ali ostre bolečine, je samo bolečina, ki je vseskozi prisotna (od 1-3) bi rekla 1, in pa občutek težkega dihanja.

Sama čakam, da bo vseskupaj minilo, zdaj pa ne vem, ali naj grem zdravniku ali ne. Temperature nisem imela. Tudi drugih težav, ki so običajne pri prehladu ne. (samo prve 3 dni)
Kaj zdaj izkašljujem ne vem, razen veliko bele pene. Ker premalo kašljam, da bi lahko izpljunila, kar pride gor (ne znam tega spravit ven) zato kar pogoltnem dol.

Kaj mi svetujete? Ne me takoj poslati zdravniku – ker sem zelo nerada tam, in se težko spravim tja.
Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

glede na vaše težave z dihanjem vam bom svetovala prav
pregled pri zdravniku. Lahko, da gre le za podaljšane
težave po preboleli virusni okužbi, ob dolgoletnem kajenju
pa imate lahko tudi kronično obstruktivno pljučno bolezen
(KOPB). Vsekakor se bo o vzroku težav najlažje odločil vaš
zdravnik/zdravnica po natančnem pogovoru, pregledu, morda
preiskavah.

Lep pozdrav,
Mateja Marc Malovrh

Spoštovani,
Pisala sem vam že pred nekaj dnevi, da imam občasno težave z dihanjem (preden grem spat ne morem dihat. Občutek imam da imam prehalo kisika). Povezala sem z alkoholom. Vendar sem še bolj zmedena, ker ni vedno alkohol kriv, da bi povzročil takšne trenutke. Če jem rum kroglice ali spijem o,2dl borovničev liker (skuhaš borovnice pa vin in dodaš 1dl ruma+ sladkor) to dvoje vem da mi škoduje; kmalu za tem ko zaužijem, me objame občutek da nimam zraka. Diham ful hit. Spijem pa 0,2dl čokoladni liker (1-2dl ruma na 1 čokoladne mešanice) mi pa nič ne škoduje. Zato ne vem kaj storiti. Nevem ali so to znaki mogoče astme, ki jo določene stvari sprožijo? Ali samo pretiravam? Nevem.
Mi je pa hudo ker ne vem več kaj lahko v družbi spijem. Da se ga napijem do nezavesti ne. Do tega mi ni. Stara sem 26 let in imam družino. Rada pa spijem npr. 2dl piva. Pojem kakšno rum kroglico. A kaj ko pol ne bom mela zraka za dihat oz. zrak ki ga vdihavam očitno ne pride do krvi. Kadar imam take trenutke (da diham zelo ampak brez učinka, da bi kisik prišel do krvi) napor povzroči da se mi za par sekund zameli pred očmi.
Prosila bi vas za mnenje.
Najlepša hvala.
Mojca

Spoštovani

Glede na dopisovanje in težave, Vam svetujemo,da je bolje, da se obrnete na vašega lečečega zdravnika, ki vam lahko izda napotnico za pulmologa.

Lep dan in lep pozdrav

Nikolina Rozman
Pulmološka ambulanta

New Report

Close