Najdi forum

montignak

Tu sem zasledila veliko nasvetov, da je zelo vredu prehranjevanje po montignaku, z ločevanjem živil. Vse v redu in prav, samo nikjer nisem zasledila, da je kdo konkretno s tem načinom tudi veliko shujšal (npr.20-30 kg). Se mi zdi, da je veliko bolj uporabna za obdržanje dosežene teže, kot za hujšanje. Sem seveda tudi prebrala njegovo knjigo Jem torej hujšam, in tam tudi piše, da je odvisno od posameznika, da lahko v treh mesecih shujšaš, z uporabo prve fate od 3 kg do 7 kg. To se mi zdi občutno malo, vsaj za tiste, ki imajo veliko za shujšat, kot jih je nekaj, ki se tu gor oglašajo, npr, 137, ta mora dat dol vsaj 67 kg, al pa tista, ki jih ima 110 kg. S tem načinom bodo prej voljo zgubile. Sama spadam tudi med težko kategorijo, in razmišljam o začetni bolj drastični dieti, šele potem pa ta način.

Se lahko oglasijo tisti, ki so dejansko kaj uspeli s tem načinom, ter v kolikem času in za koliko kg. In kakšen vpliv je imela ta način prehranjevanja na njihovo počutje?

Veš po eni strani imaš prav, da vse skupaj počasi traja. Vendar je tudi počasi gor hodilo. Jaz nočem več jo-jo sistema, ker bom na koncu še vedno debela, pa še zbolela bom na živcih od sekirancije.Toliko sem dala že čez zaradi svojih kil, a tega preprosto ne mislim več prestajat. Ko sem enkrat s to metodo hujšala na hitro mi je šlo dobro, ko sem malo popustila sem se že zredila. Grem rajši po sistemu langsam aber sicher. Sama se moreš odločiti kako boš. Vendar kolikor so meni fantje svetovali je boljš počasi in prav imajo, ker se izkazalo za uredu. Zdi se mi tudi, ad pri dieti ni vse povezano s hrano, ampak tudi s psiho. Če si psihično stabilen potem gre, če nisi se hitro ruši. Jaz sem začela svoj problem reševati na več koncih, ne samo pri hrani. Z potekom sem zadovoljna. Ti pa sama sebe najbolj poznaš, da boš nabolje vedela kako in kaj.

LP

Mica

Kaj pa konkretni rezultati? Montigniak zanima tudi mene, vendar se mi zdi, da je lahko ta dieta tudi ena velika potuha, da lahko, če ješ pravo hrano skupaj, poješ neomejeno veliko ali vsaj več, kot bi sicer. Vesel bom, če mi boš odogovorila.

Načeloma je to res, vendar, če si bral že prejšnje forume, kjer sem povedala, da meni nizkokalorična hrana ne ustreza. Dieta s 1200 kalorijami me ni naredila nič dobrega, počutila sem se slabo, spalo se mi je, … pa tudi rezultatov ni bilo. Po preiskušanju ločevanja OH in beljakovin pa sem ugotovila, da se dobro počutim, nisem kar naprej lačna, pa še hujšam lepo počasi. Seveda vse to v kombinaciji z najmanj 2l vode na dan in koleserjenjem in sprehodi. Kar se pa hrane tiče pa še to. Velika razlika je ali poješ tri velike zrezke ali pa en velik zrezek in skledo solate. Jaz vedno pazim, da jem zelenjavo (ne krompirja) in sadje. Tudi kosmiče in proseno kašo, kdaj pa kdaj tudi črn kruh. Če pa se nažiraš ti tudi ločevanje ne bo pomagalo. To ti govorim iz svojih izkušenj.

LP

MICA

Ločevanje OH ib beljakovin je smiselno le v primeru, ko si najprej pospraviš “podstreho” in glede na to, da spadaš med težko kategorijo ugotoviš, da moraš hujšati počasi in na dolgi rok. Gor je hodilo leta ali celo desetletje, dol bi pa moralo kar v mesecu ali dveh. To ne gre in tudi, če bi bi morala stradati. Ni cilj samo hitro hujšanje, vendar je cilj spremeniti stil življenja (jesti manj, bolj zdravo, se rekreirati…). Vse to pa je mogoče doseči le na dolgi rok.
Pridruži se nam, ki smo se odločile spremeniti stil življenja, shujšati brez jo jo efekta, pri tem pa kar najbolje uživati ob tisti majhnih, pa vendarle s trdo voljo priborjenih in doseženih ciljev. Na koncu se vse te niti združijo in dosežejo končni cilj.
Razmisli!!!!!!! Nihče te ne sili, niti ti ne vsiljuje svoje volje ali načina. Sama se moraš odločiti kako in kaj. In verjemi, dlje ko boš premišljevala težje bo in več kg si boš želela zgubiti (ker boš med razmišljanjem pridno glodala in se zredila še za kakšen kg).
Preberi še vse ostale teme in sigurno boš našla kaj primernega tudi zase.

Lepo se imej in odloči se za metodo brez jo jo efekta.

Mica, a obstaja knjiga al je to samo nenapisano pravilo ločevanja hrane?

Obstaja knjiga: MONTIGNAC: Jem, torej hujšam.

Najprej se je, kot so prej menoj povedale potrebno odločit, potem pa začneš. Ne pomaga pa, če se naskrivaj nažiraš.

Srečno naprej!

Hm, še vedno se ni javil nobeden, ki bi lahko povedal tudi dejanske rezultate s tem načinom hranjenja. Da je vse logično in prepričljivo, ko knjigo prečitaš, pa da se moraš odločiti, to je vse lepo in prav. Želela pa sem vedeti, kakšne rezultate je kdo tudi dosegel s tem načinom. Verjamem, da je to najboljši način za unčinkovito obdržanje telesne teže potem, ko enkrat shujšaš, samo da pa dejansko tudi veliko shujšaš, pa še nobeden ni napisal.

Ja obstaja Zdravo kombiniranje hrane (podnaslov Osnove Hayeve diete), napisala Jackie Habgood, izdala Založba Mladinske knjiga, 1999. Jaz sem osnovne napotke pobrala iz te knjige, seveda pa si hrano prlagodim naši hrani. Npr. jaz ne jem avokada, sem pa naredila poliv za ovsene kosmiče in banane (eno malo banano zmiksaš s paličnim z 1dl vode) Sliši se hecno, ampak je kar okusno. probaj.

Dejansko SE DA shujšati po tej metodi!!!
Moj brat je poskusil in to deluje, tudi sama sem na ta nacin spravila nekaj kg ze dol. Ni to samo za ohranjanje teže, saj lažje je shujsati 10 kg pri 90-ih kg, kot pa 5 kg pri 60-ih kg. Ta nacin prehranjevanja je zelo dober, predvsem pa priporocljiv, ker se kg izgubljajo pocasi, ampak “ziher”! Poleg tega si uredis tudi prebavo (jaz sem imela probleme z zaprtostjo). Seveda se moras pa prej “skulirat” in se s pametjo odlociti za ta sistem prehrane.
Je pa tudi g. Cucek (TV Dnevnik) v Nedelcu opisoval, kako je hujsal po tej metodi. Draga Meka, kokretnih primerov je dovolj, toda to ti nic ne pomaga, dokler sama ne poskusis in vidis.
Kar pa je meni najbolj vsec pri tej metodi je, da se dovolj je in da nisi lacen, se ne strada.
Veliko uspeha in lep pozdrav!

Meka.

So rezultati, tudi konkretni rezultati. Bolje je, da sama sprobaš, pa boš nam poročala.
Odvisno je tudi, koliko kg moraš izgubiti in če se boš ukvarjala še kaj s športom.
Nekje v povprečju- govorim zase pa gre dol 1kg do 1,5 na teden.

LP!

Pri meni se pozna ta način prehrane, je šlo dol že 6 kg. Sicer je to komaj začetek- 2 tedna, tako, da je verjetno večina vode, za naprej pa lahko še javim čez kak mesec.

ejla, 137!

sem ravno mislila kako je kaj s tabo! sem tista tjasa od “kosmičev” iz foruma prehrana. čestitam! jaz sem se že drzala Montignacove metode, tudi shujšala in potem spet za en čas popustila (pred slaščicami). Ravno ti si me vzpodbudila da se spet primem v roke. Lepo se imej, hvala in srečno!

Živio 137,

me veseli, da ti gre.Kar tako naprej in res se javi čez mesec ali pa še prej. Jaz sem tudi šla dol v 14 dni res samo kilo, vendar sem povečala telovadbo in kolo. Sedaj kolesarim že 20 minut. Bom pa še povečala. Ene hlače,ki so me tiščale, me sedaj ne. Saj veš, step by step.

Lepo se imej!

Mica

New Report

Close