Najdi forum

Montignacova metoda

Zanima me, če je kdo hujšal in tudi shujšal po Montignacovi metodi in kako točno se jo je držal.

Lep dan.

Moja prijateljica se je je držala, se je držala navodil iz knjige. Je shujšala, a zraven je tudi plavala (trikrat na teden). Shujšala je kakih pet kil, več tudi ni želela, mislim da v kakem mesecu in pol.

Montignac ti določi glikemični indeks živil, v tabeli vidiš kaj je najbolje jesti in kaj ni priporočljivo, ker zviša nivo insulina. Posledično se zviša tudi nivo adrenalina kot protiutež insulinu in zato si hitro lačen.
Poleg tega pa se držiš še dejstva, da se beljakovine in ogljikovi hidrati ne uživajo skupaj (to pomeni predvsem za kompleksne OH kot sta krompir in kruh).
Sveže sadje se je samo zjutraj na tešče, ker se sadje pri razgradnji ne zadržuje dolgo v želodcu.
Pol ure pred in do dve (ali vsaj eno uro) uri po obroku ne smeš piti!

Jaz sem se držala te metode 2 meseca, v prvih 14 dneh sem shujšala 5kg, potem pa v bistvu nič več. Ko začneš 1x normalno jesti, pa vse dobiš nazaj. Zato ti priporočam to metodo samo, če si res pripravljena spremenit prehranjevalne navade za celo življenje.

New Report

Close