Najdi forum

montignac-koliko kg

V knjigarni Vale Novak je okoli 5000 sit.

Pikapolonica!

Ali si tako dobra in mi pošlješ povzetek. Sem v fazi odločanja, datum začetka je ponedeljek. Do takrat sem si vzela čas za razmislek in pripravo. Hvala ti, res bi mi pomagala.

LP,
Mijav

Nasvet je iz knjige Louise Hay: življenje je tvoje……

Avtorica (katere misli so meni zelo, zelo všeč) meni, da moramo prisluhniti telesu in avtomatsko hrano po kateri se slabo počutimo izločiti iz jedilnika. Obenem pa mislim da je bistvo vsake diete to, jej toliko kolikor veš da potrebuješ in jej tisto kar raste, v prenesenem smislu seveda, ker tako kot sem si tudi mislila se “obešate” na to da tudi kruh raste, seveda lahko bi polemizirali na to temo na dolgo in široko”….

Med vrsticami ta nasvet pomeni jej tisto kar je šlo čez čimmanj obdelave, jej naravne stvari, jaz jem meso – ne jem salam, ne jem paštet, ne jem tatarske, ne jem nič predelanega od mesa. Jem ogljikohidrate – torej fižol, ješpren, temen riž, kruh iz polnozrnate moke, polnozrnate makarončke, in ne jem bele moke, ne jem nobenih drugih derivatov moke, jem sadje – ne jem kompote, pudinge, sokove (ne pijem)……… v tem smislu, potem (skoraj) ne uporabljam soli, ne nobenih začimb, razen svežih (rožmarin, žalfija, lorber, kar dobim doma)………Namesto kisa uporabljam limono……imam domače olivno olje (ker imam srečo da imajo moji oljke doma)

TO je to, in pri kombiniranju se poslužujem tega da pri enem obroku ne mešam veliko stvari, torej ne jem meso in krompir, ampak samo recimo kuhan krompir z zelenjavo, ali meso s solato ali zelenjavo….

Izgleda zelo zakomplicirano, pa ni, navaditi se jesti recimo meso brez soli je za nekoga nepojmljivo za me ne, ker mi šele sedaj ima “pravi” okus, tudi s pomočjo zelenih začimb….

No, kot povzetek naj povem da se tako hranim že ene 15 let približno in se je tudi moja okolica na to navadila……Stara sem 38 let, visoka 169 in težka približno 68-69 kg, verjetno bi morala še kakšno kilo dol dat, ampak taka sem že vseh teh 15 let, tako da sem že sprijaznjena s tem. Sem strašen jedec, in imam veliki apetit, zato raje količinsko pretiravam, ampak vsebinsko pa jem zdravo, celo pretiravam.
(na fakulteti sem imela čez 80 kg, potem sem shujšal na 55, pa se znova zredila na cca 75, pa spet dol, pa spet gor… dokler nisem v glavi razčistila in ugotovila da so diete način življenja

Se pa tudi pregrešim s kakšnim prepečencem, pršutom, kokicami, sladoledom……..

Naj še nekaj dodam tako usput, nikoli ampak res nikoli se ne poslužujem takih diet ki zagovarjajo da ješ danes eno snov, jutri drugo, pojutrišnjem tretjo, prepričana sem da take diete zagotovo: 1. niso zdrave, ker telo potrebuje vsak dan vse ali vsaj večino snovi, ne samo določenih), 2. tako se ne moreš hraniti celo življenje, 3. tak tip sem da ne prenesem da mi kdo določa kaj in koliko moram jesti,

zato sem si našla dieto “alla Nives”! in verjemite vsaka si jo lahko izmisli, ni treba zapravljati ne na knjige, niti kopirati jedilnike drugih, samo prisluhnite svoji glavi, oziroma telesu………..

Mijav!

Napiši mi tvoj e-mail in ti pošljem tja. Gre za kar nekaj stvari ni ti bom pripela kar Wordov dokument. Saj bi ti skopirala kar sem gor, pa imam nekaj razpredelnic (jedilniki) in se po moje ne bi dobro obnesle v tem okencu…

LPP

Hvala, tukaj je moj naslov
[email protected]

Hvala

Zivjo punce!

Jest sem v treh mesecih z Montignacom izgubila 9 kg, pa sem pol prekinila, in mi do zdej ni slo se nic gor.

Imam pa dieto na disketi, ce katera zeli, lahko posljem. Sama knjiga niti ni tako zanimiva, sploh na zacetku, jest sem si pol delala ven izpiske, in sem si sestavila prvi del diete-prehranjevanja, in zadeva deluje. Tudi lačna nisem bla nikoli

Tiana,
mi jo lahko prosim pošlješ?

a mi jo lahko pošlješ? hvala

Bi lahko objavila povzetek te knjige, prosim!!!

A lahko tudi objaviš?

Jo lahko dobim tudi jaz?

Lahko tudi jaz pričakujem povzetek po mailu??

lp

Tudi jaz bi prosila za omenjeno dieto!¨
Lp
Katja

Za razumevanje mnogo lažja, sicer pa vsebinsko enaka je knjiga Proč s sladkorjem. Jaz izkušnje iz te knjige kombiniram s priporočili Zdravo kombiniranje hrane – sedaj jem vsaj 25% večje količine hrane kot kdaj koli prej, pa se ne zredim (kljub nosečnosti!, 33. teden), niti za kilogram.

Ajta

Živjo tiana!

A mi jo lahko res pošleš prosim .Jaz sem prebrala knjiko samo jo bom morala vrniti zato bi mi povzetek prav prišel.
Moj email je [email protected]
Že vnaprej se ti zahvaljujem in te lepo pozdravljam

Tiana, a lahko pošlješ dieto tudi meni.

Hvala.

naslov: [email protected]

Tiana, prosila bi te za tole dieto na disketi!

Hvala!
T

Tudi jaz bi te prosila za tole dieto, sicer vem da nas je že kar veliko v vrsti pa vseeno…če imaš čas bom zelo vesela….

LPLina

Pikapolonica / c, lepo bi te prosila za povzetek knjige. Tiana, tebe pa za tiste jedilnike in kar imaš na disketi.
Mail: [email protected]

Obema lepa hvala – Lara

New Report

Close