MONTAŽNE HIŠE IZ BOSNE
To ti kopiram iz enega bloga:
“Pred mesece sem šel v Bosno pogledat dve podjetji, ki izdelujeta montažne hiše. Moram reči, če se bom odločil za montažno, bo to bosanska, zaradi cene seveda, izdelajo jo pa tako ali tako po projektu, oziroma po željah naročnika, vključno z konstrukcijo sten.
Da ne bom predolg. Najprej sem obiskal fabriko montažnih kuča PROMO, Donji Vakuf,(muslimanski del) ( http://www.promo.ba ). Nato pa še fabriko montažnih kuča INTAL – MILIĆI, v Miličih (srbski del) (www.intal-milici.com ). Vmes sem prečkal Romanijo, če vam to kaj pomeni. Obe podjetji delata tudi za izvoz seveda, tako, da naj skeptikom takoj povem, ko vam bodo to isto hišo prodali Skandinavci ali Nemci ne boste imeli pomislekov, samo občutno dražja bo. Drugače pa je Bosna lepa in zanimiva, pa tudi ljudje so prijazni, samo pogled na neskončno število požganih hiš in vasi je žalosten.”
Pred časom sem slišal, da pri nakupu hiše Krivaja Zavidoviči, katere (če se ne motim) na našem trgu prodaja Juting iz LJ. dobiš kar precej muske za malo denarja. Po kakovosti se sicer ne morejo povsem kosati z našimi, toda če so samo za spoznanje slabše kakovosti, ob enem pa mnogo cenejše, se o njih izplača resno razmisliti. Sicer pa naj ti prodajalec pove, kje vse so gradili v zadnjem času in se malo zapelji po Sloveniji. Jaz bi šel zanesljivo težit ljudem, ki v njih prbivajo, če mi lahko povedo svoje izkušnje. Več kot zavrnili me najbrž ne bi. Pri kakih 100 ali 200K že moraš biti tudi malo predrzen. Sicer pa je veliko o prednostih in slabostih Montažnih hiš pisala arhitektka dr. Jasna Hrovatin v tematski izdaji GO – Gradnja hiše – Montažne hiše (glej tukaj: http://www.ambientonline.net/revija/gradnja-hise-08/montazne_hise.htm )
Se strinjam z komentarjem. Je res da je slovenska carina dosti dražja in pobere ogromno dobička. Glede graditeljev pa sem opazil nove grabince za montažne hiše Cena ugodnejša za enako kvaliteto.
Mislim, pa da Brugor montažne hiše, kar konkretno konkurirajo montažnim hišam na ključ, drugih proizvajalcev montažnih hiš v Sloveniji.
Saj vam lahko ponudijo montažno hišo »na ključ«, katera pri standarnih materialih cena ne presega 599 eur/m2.
za izredno kvalitetne in cenovno ugodne montažne hiše promles me lahko kontaktirate na email: [email protected], pošljete povpraševanje in mi vam izdelamo predračun.