Najdi forum

montažna hiša – mnjam

Tko so mi všeč razne montažne hiše – bi blo fajn vidt svojo familijo enkrat v takšni.

Jo ima kdo? Katero – ponudbe je res veliko? Plusi, minusi, bi še 1x izbrali enako? Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu/naročilu?

Mi imamo Marlesovo.
Plusi; dobra izolacija, 30 let garancije, hitra gradnja, ni vlažnih sten (ker je itak vse les, gips, karton…)
Minusi: cena :))
Ja še 1x bi montažno.

mnogo cenejša od Marlesove, je zelo dobra, v enem mesecu ti jo postavijo

Mi imamo Rimo. Od ostalih izvajalcev lahko priporočam še Marles, Jelovico, če imate več denarja pa Kager.

Plusi:
– odlična izolacija (malo damo za kurjavo)
– hitra postavitev
– delo samo z enim izvajalcem (lahko tudi za cel projekt), ki je zelo zanesljiv

Minusi:
– najbrž je bila dražja kot bi bila zidana, a nam se je zelo mudilo, tako da z zidano ne bi šlo
– verjetno manj zvočne izolacije v sami hiši
– verjetno lahko manj “obesiš” na stene (mi si wc školjk nismo upali dati visečih, čeprav so zatrjevali, da se sme)

koliko pa ste odšteli za vaše hiše?
jaz si sploh ne predstavljam koliko to stane :((

Montažna hiše je kot iz lepenke – NIKOLI

Imamo Marles (že nekaj let) in v obeh straniščih viseče školjke. Pa nismo edini in je čisto v redu.
Cena je bila pred leti celo nekaj nižja kot zidana, je pa neprecenljiva tudi vrednost živcev, ker vse naredi en izvajalec in se tudi drži rokov.

cca 510 – all inclusive

S tem se ne morem strinjat. Govoris iz izkusenj? Jaz je ne zamenjam za zidano. Nikdar. Imamo pa krivajo. Ze 10 leto.

Kdaj jo boste pa postavili?

Ha?

Saj se mi je zdelo….

Rimka – v montažnih hišah je “cvek” hermetično potisnjen in lahko obesiš 100 kg omaro. Bolj je trdno kot v zidani steni.

no o ceni pa ne bi. Smo gledali montažne in bi nas kar precej ceneje koštala kot zidana. Sam veste kaj, čez 30 let jo lahko pa sam še zrušiš pa jovo na novo.
Hvala lepa za tako hišo

To pa ne bo držalo. V našem kraju stoji montažna hiša od 1966 leta, to se pravi 44 let. In je takšna kot tisti dan. Tudi v notranjosti vse suho, lepo vzdrževano. Menjali so le streho, ker so imeli salonitke. Monatžne hiše imajo kar dolgo življensko dobo, meni se zdi da 80 let. Tudi zidane, če jih ne vzdržujemo, propadejo v 80 letih.

leseno skeletno v lastni režiji, kar precej delali tud sami – nas je prišla ceneje kot bi nas zidana z enakimi karakteristikami (glede izolacije itd)

Bravo, predhodnik-ste pa pridni. Danes propagirajo tako gradnjo s čimveč lesa, tudi cele lesene hiše. Kot vemo zdržijo lesene hiše stoletja dolgo. 200 let in več. Skadinavija je posuta z montažnimi hišami, skoraj celimi iz lesa. Seveda, saj so tople in suhe za bivanje. Strokovnjaki povedo tudi, da so potresno in požarno varnejše od zidanih. Preberite kaj o tem, je zanimivo. Montažne hiše bodo vedno bolj aktualne v prihodnosti. Tudi zaradi majhne porabe za ogrevanje in vzdrževanje. In še lepe so, posebno te novejše.

New Report

Close