montažna hiša – mnjam
Mi imamo Rimo. Od ostalih izvajalcev lahko priporočam še Marles, Jelovico, če imate več denarja pa Kager.
Plusi:
– odlična izolacija (malo damo za kurjavo)
– hitra postavitev
– delo samo z enim izvajalcem (lahko tudi za cel projekt), ki je zelo zanesljiv
Minusi:
– najbrž je bila dražja kot bi bila zidana, a nam se je zelo mudilo, tako da z zidano ne bi šlo
– verjetno manj zvočne izolacije v sami hiši
– verjetno lahko manj “obesiš” na stene (mi si wc školjk nismo upali dati visečih, čeprav so zatrjevali, da se sme)
To pa ne bo držalo. V našem kraju stoji montažna hiša od 1966 leta, to se pravi 44 let. In je takšna kot tisti dan. Tudi v notranjosti vse suho, lepo vzdrževano. Menjali so le streho, ker so imeli salonitke. Monatžne hiše imajo kar dolgo življensko dobo, meni se zdi da 80 let. Tudi zidane, če jih ne vzdržujemo, propadejo v 80 letih.
Bravo, predhodnik-ste pa pridni. Danes propagirajo tako gradnjo s čimveč lesa, tudi cele lesene hiše. Kot vemo zdržijo lesene hiše stoletja dolgo. 200 let in več. Skadinavija je posuta z montažnimi hišami, skoraj celimi iz lesa. Seveda, saj so tople in suhe za bivanje. Strokovnjaki povedo tudi, da so potresno in požarno varnejše od zidanih. Preberite kaj o tem, je zanimivo. Montažne hiše bodo vedno bolj aktualne v prihodnosti. Tudi zaradi majhne porabe za ogrevanje in vzdrževanje. In še lepe so, posebno te novejše.