Najdi forum

montažna hiša

la, zadnje čase se mi vse bolj dopade ideja o montažni hiši, pa me zanima, če jo kdo od vas ima? Kje ste jo naročili? do katere faze? veste za kakšne ugodne ponudbe? na kaj je potrebno paziti? kaj bi spremenili? torej VSE ali KARKOLI veste, mi bo prišlo prav. hvala hvala hvala

Oj,

V sloveniji imaš kar nekaj proizvajalcev (Kager, Lumar, Marles, Jelovica, Smreka) ter še več uvoznikov (Juting, Honka,…)

slovenske montažne hiše so OK. Mi smo jo naročili na ključ. Kaj bi spremenila? nič, imam proizvajalca, ki je korekten, probleme rešuje sproti oz. se trudijo da do njih sploh ne pride in ag avsem toplo priporočam, le da niso najcenejši na koncu 🙂

Največ o montažnih hišah in katero želiš imeti boš dobila tako, da:
greš na Gradbeni center Slovenije v Lj in si pogledaš tam tri razstavljene hiše, pridobiš kataloge ostalih in jih prosiš za oglede. Pri Kagru imaš skoraj vse njihove hiše na netu, tam si jih lahko ogledaš, lahko poklišeč v firmo pa ti bodo organizirali brezplačne oglede, enako ponujajo tudi drugi proizvajalcu, če se ne motim.

Montažne hiše so kvalitetne, hitro postavljene hiše, ki pa zahtevajo precej hiter in na horuk denarni tok. To je lahko problem.
In kar je najpomembneje njihova kvaliteta se povečuje iz dneva v dan, na tem forumu lahko prebereš čudne zgodbe, ki se jim jaz samo smejim…ena taka je, da ne moreš vsega obesit na steno, kar ni res; res pa je, da potrebuješ malce drugačne šraufe za težke omare, take da se razprejo!

a vendar kager ne odgovarja na maile (sem jih kar nekaj poslal).. pa tudi stran na internetuj je zelo slaba… zaradi takih stvari jih sploh nisem hotel poklicati.

Zelo bi priporocala Marles. 😉

LP, Zala

o, super, hvala za nasvet. kateri tip hiše ste pa izbrali, če ni skrivnost? in koliko ste plačali za kakšno kvadraturo? meni je zelo všeč vita nova, pa je menda individualni projekt in ni cen v katalogu.

poglej še riko, tudi mislijo, da so bio

Pri Kager hišah je največ m2 za najmanj denarja neka a la “tipska” Euro hiša, pri kateri pa lakho skoraj po mili volji spreminjaš nenosilne stene, prestavljaš vrata, odvzemaš in dodajaš, zrcališ itd. Skratka cena bo še vedno kot iz kataloga, kar drugje praktično ni mogoče, ker te za spremebe zelo ožamejo, ali pa ti niti ne ustrežejo.
Vita nova hiše so cenovno najdražje, a v primerjavi s tujino še vendo prepoceni, zato se znajo tudi tu podražiti. Gre za skeletni tip gradnje, zato si lahko privoščiš še manj notranjih sten.

Jaz ne bi delal primerjav med hišami na podlagi internet strani ali zgolj od daleč po zunanjem videzu. Kogar primerjave zanimajo, naj si vzame čas in obišče hiše v nastajnju v različih fazah. Videl bo materiale, ki se sicer ne vidijo, detajle, ki jih kasneje poznajo le lastniki, pozorni bodite ne rešitve inštalacij (in možnosti kasnejših popravkov) itd. Skoraj vsi ponudniki omogočajo ogled nekaterih svojih hiš v nastajanju, tako da s tem ne bi smelo biti prehudih težav.

Aja še to: vse hiše so bolj ali manj “lesene”, le da so nekatere veliko bolj naravno lesene, kar pomeni, da je tam les na dolžini 3m in več sčasoma tudi veliko bolj živ, kar je seveda logično. Ne pozabi na to, ko zagledaš kako razpoko…in ne pozabi, da je sčasoma potrebno za ves les tudi skrbeti…

New Report

Close