Najdi forum

montažna ali zidana hiša

pozdravljeni,

prosim za vaša mnenja
kupili smo staro hišo, ki je res v zelo dobrem stanju in sedaj se nam postavlja vprašanje kaj naj raje obnavljamo, kot smo prvotno želeli, ali se bolj splača hiško podret in postaviti montažno.

hvala

kakega gradbenika vprašala koliko te stane obnova+dograjevanje, isto časno pa greš k različnim ponudnikom montažnih hiš in vidiš kako in kaj…. (cenovno)
še nekaj… montažna gradnja ni možna povsod, zato se prvo pozanimaj lai je to pri vas sploh izvedljivo.

lahko pa pogledaš na stran od xella international… oni imajo gradnjo iz siporexa in imajo že pripravljene načrte za hiše oz, t ga naredijo po želji + poleg tega pa lahko izbireš izolacijo, ….

poglej še na njihovo stran

Jaz sem bila trdno odločena, da bom gradila montažno, imela izbrano od Jelovice, takrat je bila Vesna. Pridobila tudi gradbeno dovoljenje. Potem ko smo dobili predračun za montažno hišo, je pa bilo potrebno cel kup stvari doplačat, kar ni bilo predvideno ob prvih dogovorih. Sem pa načrt že tako rahlo spremenila, tako da sem itak imela strošek z arhitektom in sem se na hitro odločila za klasično gradnjo. Res sem morala dobiti statika in spremeniti tudi gradbeno dovoljenje in mi ni žal. Cenovno pa je bilo pa mogoče par procentov dražke kot montažna hiša.

Če se že odločiś za montažno hišo, se pogovarjaj na ključ. Pridobi pa še predračune za klasično gradnjo in navsezadnjenše za adaptacijo.

Od kje vam denar?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

nam ravnokar postavljajo montažno RIMAHIŠE..
odlična je

Če vas zanimajo kvalitetne in cenovno ugodne montažne hiše se lahko obrnete name. Vse informacije dobite po mailu.

Tud sam sem imel gradbeno dov. za montažno-Marles, pa sem potem dobil statika in spremenil v klasično ….

Montažne bajte so jajc, ker ne moreš naknadno skoraj nič spreminjat….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

pa baje nimajo dolge življenjske dobe.

Definitvno montažno hišo saj ima kar nekaj prednosti:
http://montazne-hise-on.net/montazne-hise.html

DRRR , se strinjam.

Drži, da imamo “nevtralni” drugačen pogled na postavljeno vprašanje in le investitor si mora postaviti na tehtnico, kaj je za njega sprejemljivo.

So prednosti in slabosti obeh načinov.
Gled trajanja : ob poplavi ni veliko upanja za eno kot drugo.
Materiali, v montažni hiši, ob primerni uporabi tebe in otroke preživijo.
montzid, poglej v LI kaj ti je dovoljeno v , tvojem, konkretnem primeru. Nato, kako je vzdrževana in ohranjena ta stara hiša; kaj je potrebno obnovit in kako;finace so tu tudi pomembne.

LP

Življenska doba je definitivno na strani klasične gradnje,kakor tudi možnost dozidavanja in gradnje mansarde.Tudi klasična hiša je lahko ravno tako prijetna in varčna za bivanje če so vgrajena kvalitetna okna in da je fasada oblečena s tervolom.Montažne hiše so za 1 generacijo,zadaj so interesi nepremičninskega trga,saj klasična oblika gradnje pravokotnih hiš kakor si jih zidali v 70 in 80-ih je slaba za trg,ker so si lahko otroci uredili doma stanovanje ali mansardo,namesto da bi odšli od doma in si najeli ali kupili svoje stanovanje v bloku.V bloku pa vidimo kako je vedno ti drugi postavljajo pravila in zvišujejo stroške ogrevanja,tudi,če ne porabiš moraš plačati pa kvadratnem metru stanovanja(energetski lobiji) in na koncu te pride vzdrževanje 50 kv.metrov stanovanja več kot bivanje v 200 kv.metrov veliki hiši.Poleg tega si v hiši lahko umisliš kamin ali lončeno peč,sončne celice za toplo vodo,česar v bloku ne moreš narediti.Poraba vode in elektrike pa ni odvisna v kako veliki hiši ali stanovanju živi nekdo ampak od tega koliko ljudi živi v njem in ji porablja.

Jaz se pa čudim kako so montažne hiše lahko varčne če pa imajo tako velike steklene površine v pritličju kjer so kuhinja ,dnevna soba in jedilnica.Pozimi ko pritisne mraz na te steklene površine mislim,da mora TČ,kar konkretno delovati da talno gretje vzdržuje temperaturo v prostoru da se le ta ne ohladi.Ravno tako poleti mora klima ali hlajenje delovati ves čas ko sonce pripeka v prostor in s tem se poraba elektrike zvišuje.Ker dvomim da so v teh hišah vgrajena tako visokotehnološka stekla da ne prepuščajo mraza ali pa toplote skozi,če taka sploh obstajajo.Pri klasičnih oknih imaš vsaj rolete da malo zaščitijo udar mraza ali vročine.Nikjer nisem zasledil kako in kje bi lahko to preveril,da se sam prepričam,kako je s temi steklenimi površinami in njihovimi izgubami,ter da bi jih lahko primerjal s troslojnimi klasičnimi okni.

rafael,
če si željan testa , se pozanimaj v Lumar d.o.o ter povprašaj ali lahko preživiš kakšen teden z družino v njihovi testni hiši v Dragučajni. Sicer dvomim, saj je v prvi vrsti namenjena njihovim bodočim kupcem, ampak “beseda ni konj”.
Tudi na tem forumu so lastniki montažnih hiš različnih proizvajalcev; povprašaj za iformacije , ti jih bodo podali.
Osnova za izračun koliko hiša potrebuje ogrevanje in koliko za hlajenje je, Phpp izračun, ki je podlaga za izvedbo/izdelavo HEH ačli PH hiše.

Veselo in Srečno 2016

pri nas ta velika okna samo sprejemajo sončno toploto, tako da se TČ sploh ne zažene pred 18 uro…..

New Report

Close