montažna ali zidana
Bistvene razlike v ceni za montažno ali zidano hišo ne bo, ker je razlika med eno in drugo samo v izvedbi nosilne konstrukcije pritličja in morebitne mansarde. Velik del investicije predstavlja parcela, komunalna oprema, projektna dokumentacija, prispevki itd. Temelji in klet so v obeh primerih masivni, strešna konstrukcija je lesena, finalne obloge so izbrane ne glede na konstrukcijo … Nekaj manjših razlik je pri finalizaciji, ker se pri montažni gradnji več dela v suhi izvedbi.
Če se vama mudi, postavita montažno hišo, ni dileme. Če pa ne, pretehtajta vse možne argumente za in proti. Dovolj jih bosta našla v revijah o gradnji in kulturi bivanja, mislim pa, da so ob Gradbenem centru v Ljubljani na Dimičevi postavljene tudi vzorčne hiše nekaterih podjetij.
Lep pozdrav,
Katarina, udia
Pred dvema letoma, sem tudi jaz malo primerjal cene montažnih hiš in sem takoj prišel do tega, da ni nič cenejša od klasične zidave, ampak celo dražja (približno ista kvadratura). Namreč tiste cene s kataloga (že od….) te premamijo, ko pa bolj podrobno pogledaš kaj vsebujejo, potem vidiš koliko stvari moraš doplačati (boljše materiale, izolacija, rolete, senčila, kritina, prevoz….) kar krepko dvigne ceno. Pa kdo ve kakšna presenečenja te še čakajo potem, če se slučajno odločiš.
Popolnoma se strinjam s predhodnima, bolje klasična hiša!!!
Edina prednost montažne je, da je prej gotova. Znotraj pa res vse škriplje, pa čuden nelagoden utesnjen občutek je in zelo tanke stene, kamor ne moreš vsega obesit na steno….