Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina mononukleoza in cepljenje

mononukleoza in cepljenje

Lepo pozdravljeni,

moj enoletni sin je bil cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, od takrat dalje je bil jokav in imel rahlo povišano temperaturo, nato je četri dan po cepljenju dobil visoko vročino( 40 stopinj ) in tako visoka vročina traja že 6 dni, ko mu jo zbijemo se spet poveča, tri dni tudi že bruha, apetita nima, danes pa je dobil še drisko, ko obrne glavico na stran se mu na vratnih bezgavkah vidijo izstopajoče bulice. Včeraj je njegova pediatrinja rekla, da ima infekcijsko mononukleozo, saj mu je otipala tudi povečana jetra in vranico, tudi krvni izvidi so pokazala zelo visoke levkocite in slabe jetrne teste. O tej bolezni sem si prebrala v vaših starih prispevkih.

Čudno pa mi je tole, da zdravnica ni nič rekla, da bi se naj prišla, še kaj pokazat k njej. Malček je zelo ubogi, še plaziti se je prenehal in če ima povečana jetra in vranico ali se ga potem res ni treba nič več spremljati?

Mi lahko opišete, kakšni so vse znaki dehidracije pri tako malih?

Kaj mislite, gospod doktor ali je mogoče, da je bil moj sin že okužen s tem virusom, ko je bil cepljen? So v tem primeru možne kakšne posledice?

Hvala vam za vaš trud!

LP Sanja

Spoštovani!

Navadno naročimo, da se starši oglasijo prav v primeru dehidracije, oz. če otrok ne more niti jesti niti piti. Najlaže opazite po suhih pleničkah. Če več kot 4 ure ni plenička mokra, in je otrok slabo živahen, oz. vi ocenite, da je hudo bolan, potem obiščite zdravnika. Drugega zdravljenja ni. Lahko je bil okužen, boj verejtno pa je bil po cepljenju manj odporen in je zbolel. Ne bi vedel, da bi bile možne kakršnekoli posledice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

a je dr. poslal vašega otroka v bolnico? jaz sem za mononukleozo zbolela pri 17-ih letih in sem bila v bolnici 9 dni, vendar sem imela drugačne simptome.

srečno

New Report

Close