Najdi forum

Monociti

Spoštovani!

Star sem 29 let in imam astmo in adrenalno insuficienco. Jemljem zdravila Relvar in Hidrokortison 10mg/5mg/5mg. Obe bolezni sta dobro nadzorovani. Do isnsuficience je prišlo, ker sem bil dva meseca na Medrolu zaradi astme.
K moji težavi. Že tri tedne sem zelo utrujen. Res zelo utrujen. Ni povezano z nadledvičnico, ker sem tri dni dvignil Hidrocortisone na 40 mg in ni nobene razlike. Ščitnica je v redu.
Pred tremi tedni, mi je zdravnica pregledala kri in so bili levkociti 11.8, monociti 1.2 (0.1-1.0). Rekla je, da je to v redu. Takrat sem se še dobro počutil.
Danes pa sem si sam pregledal krvno sliko in so levkociti 10.9, monociti 11.6 %, monociti 1.3, bazofilci 1.3 (0.0-1.0).
Sedaj se bojim, da imam kako krvno bolezen in da so zato lovkociti in monociti zvišani ter da je zaradi tega ta utrujenost! Vem, da občasna odtopanja ne pomenijo nič, ampak stalno zvišani Monociti?? Bojim se, da gre za kako levkemijo?
Drugače nisem prehlajen, ne kašljam. Kaj vi menite?

Lep pozdrav!

Spoštovani,
Spremembe v krvni sliki niso dramatične. Lahko, da ste probelevali kakšno virusno okužbo, kot na primer infekcijsko mononukleozo. Te lahko naredijo blago monocitozo in kar precej dolgo obdobje utrujenosti. Celo v mesece.
Vaša krvna slika ne zbuja močnega suma v smer kakšne levkemije.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close