Mommox prsilo
Pozdravljeni dr.Pusenjak!
Ponovno se obracam na vas in sicer sem v 23 tednu nosecnisti.12 dni nazaj sem dobila nahod,po 4dneh se je stanje izboljsalo,nato pa se je po treh dneh poslabsalo.Zbudila sem se z vnetim desnim ocesom,drug dan se mi je vnelo se levo oko in zamasilo levo uho,na njega nisem slisala skoraj nic,ampak je rekla zdravnica da ni videti,da bi bilo vneto.Je pa rekla da se kaze na angino ampak se do danes se ni razvila.Dobila sem tobrex kapljice za oci.Zdaj po dveh dneh pa se mi je stanje zopet poslabsalo in sicer imam cisto zamasen nos,boli me glava,oci.Brez kapljic septanazal za otroke nevem kako bi zdrzala.
Sem pa bila zaradi poslabsanja v dezurni ambulanti in mi je predpisala mommox prsilo za nos (5dni 1 vpih 2x na dan).
Zanima me ali je to zdravilo varno v nosecnosti in ali ima kaksen vpliv na plod?
Za hiter odgovor se vam najlepse zahvaljujem
Lep pozdrav Tina
za teden dni zagotovo ne bo nič narobe. Sicer pa ima lahko tudi poslabšanje infekcije svoje vplive na nosečnost, torej se ob vsakem zdravilu ne morem spraševati zgolj po učinku zdravila ampak tudi bolezni na vas in preko vas tudi na plod.
Za enkrat uporabljajte pršilo teden dni, potem bomo pa na novo presojali, če je še potrebno, kako nujno, ali od njega pričakujemo dodatno izboljšanje, kakšna so tveganja itd. itd. Ne sekirajte se že zdaj vnaprej za 4 tedne na zalogo. Zdravil na nosečnicah se ne da in ne sme preskušati, zato vseh učinkov pri nosečnicah običajno ne poznamo, spoznavamo pa jih sproti ob njihovi uporabi, kadar pač tveganje ne zdravljenja prekaša tveganja zdravljenja.