MOM in terapija
Pozdravljeni,
Kako si lahko res tako ujet v zanki, ko vse ves in zopet ne mores ven. Prebral vse forume, knjige, bil na terapiji, 100x jo zapustil in zopet in zopet podlezem. Pa kar je se paradoks, nimava sploh spolnih odnosov in furava nek odnos. Vceraj jo nisem napadel in bil dovolj moski, danes premalo nezen in ustrezljiv, jutri prevec napadalen in mora ona sama zaceti itd itd. Milijon razlogov in zopet padem na finto in grem z njo na dopust. Kje so meje cloveske neumnosti? Na koncu be zdrzim pritiskov in si najamem drugo sobo v hotelu, ker preden njena hcerka zaspi je milijon stresa, ker ne zaspi takoj bes iskali na meni, znori zaradi preglasnih kapljic v kopalnici, ko si umivam zobe. Res ne razumem sam sebe, vse vem, vse mi je jasno, le zakaj podlezem ne.
Mirko, težava je v tebi, ne v njej , oziroma, tvojo težavo ( zakaj točno ostajaš v odnosu, ki je povsem nezdrav in neprimeren) lahko rešiš, njenih pa ne boš mogel nikoli. Sebe lahko spremeniš, nje ne boš mogel nikoli.
Če se ne boš začell res pogljobljeno ukvarjati s tem, kaj točno te vleče k njej, kaj je v resnici tisto v tebi, kar hrepeni, zakaj te bolj vleče v nezdrave odnose, zdravi te pa dolgočasijo , zakaj nimaš zdravih mej in dopustiš zlorabe ( ker drugače bi že zdavnaj popihal) , s čim točno te omreži, da ostajaš ( gre za nek tvoj poškodvan del tebe ali pa tako zelo podhranjen, da je zadovoljen že z drobtinicami suhega kruha, namesto ,da bi si izbral en cel, zdrav obrok…)…..itd….potem boš končal na koncu povsem izmozgan, brez energije, morda tudi brez denarja, upajmo, da vsaj brez otrok, ker v tem primeru, se bo pekel šele dobro začel….in ko boš prišel k sebi se boš leta in leta tolkel po glavi, kako si lahko zapravil toliko energije in življenja zanjo. IN morda tudi, zakaj si dopustil, da ti je v tem času pravo življenje šlo mimo.
Zato vsakič, ko se spet zalotiš, da te vleče k njej, če ne drugega vzemi zvezek in si piši, zakaj, kaj je dobro, kaj slabo, kaj te vleče….in to počni res striktno in ves čas in četudi boš 10001 napisal ena in isti stavek, ker če boš vstrajal, se ti bo zaradi napisanega počasi začelo jasniti. Še hitreje pa bi šlo, če bi šel k dobremu terapevtu ali terapevtki, ki bi ti pomoagal, da bi hitreje zlezel iz te črne luknje v katero drsiš in si končno našel partnerko, s katero boš lahko živel zdrav odnos.
Prestala sva že nekaj partnerskih terapij. Kakor je kazalo na začetku da gre zadeva v nepravo smer in sem že bila na tem, da vse skupaj prekinem, ker je bilo več škode kot koristi, počutila pa sem se še slabše, me je terapevtka na naslednjem srečanju zelo presenetila, ker je očitno zadevo preštudirala in ugotovila, za kaj gre. Lahko rečem samo bravo, ker pri teh manipulacijah moraš biti zelo dober, da vidiš realno sliko. Celo je uspela, da pri njem ni povzročila odpora in da mi celo govori, da si res želi, da nadaljujeva s terapijo. Terapija se mi zdi je pomagala zaenkrat toliko, da mi je omogočila prosti čas dvakrat tedensko, da on pazi otroke in pa podaljšala čas med izbruhi na 3-4 tedne, prej je bilo na 2 tedna. Problem pa je , da so ti izbruhi bolj intenzivni, verjetno se nabere več napetosti, če je večji premor. Pri teh izbruhih gre za nasilje, sicer psihično, vendar še vedno nasilje. Zadnja epizoda je bila še posebej grozna, zato sem kljub vsemu z eno nogo že na odhodu.