moluske (virusne bradavice)
Danes smo šli s hčerko že tretjič na odstranjevanje. Ima zelo majhne moluske – največja ima premer 2mm, večina pa manj kot 1mm. Ima jih po trebuhu, nogah in roki. Danes so jih odstranili kakih 30. Ampak očitno vedno ostane kakšna mikroskopsko majhna, da se potem širi naprej ali pa kakšna ni bila temeljito odstranjena. Ker sem skoraj prepričana, da jih bo čez 2 tedna imela spet 30.
Oblačila, ki so v stiku s kožo, prekuhavamo in prelikamo z notranje strani. Zvečer vsako molusko namažemo s cinkovo pasto in prelepimo z micropor trakom. Pazimo pri umivanju in brisanju, da ne bi raznašali naprej. Ne vem, kaj še lahko naredimo. Hčerka nima manj molusk, kot preden smo začeli z odstranjevanjem (res, da jih tudi več nima), samo da so bile prej bolj na gosto, na manjši površini kože skupaj, zdaj pa so bolj narazen posejane.
Ali je še kdo imel podoben problem? Kolikokrat ste šli na odstranitev? Po kolikem času so te tečne moluske odnehale?
Hvala za vse nasvete…
Tudi nas fantek je imel moluskule. ZELO neprijetna rec. Sploh, ker je virusno in drugacne resitve, kot je odstranitev s “praskanjem” ocitno ni. Imel jih je sicer le po obrazu- – brada, licka, vrat in sva sla 3x na odstranjevanje. Vsakokrat hud psihicen napor zame…..gledat, kako trije drzimo ubogega otroka, da mu je zdravnica uspela odstraniti bradavice…….. Da ne govorim, v kaksnem soku je bil sin.
Potem pa so se nenadoma prenehale pojavljati. Tudi midva sva uporabljala cinkovo pasto, ki je , vsaj pri nama, pomagala.
Vprasala sem nekaj zdravnikov, pa so vsi rekli, da je edina resitev odstranitev na dermatoloski…….
Naša jih ima tudi. Najprej se ji je ena pojavila na obrazu, pa mi je zdravnica rekla, naj jo pri 1 letu še ne matramo z odstranjevanjem. Čez čas ji je sama odpadla, dobila pa je dve novi na gležnju in na trebuhu. Na nogi je malo zoprna reč, ker je ravno v višini roba čevlja. Na sistematskem sem dobila napotnico za dermatologa, pa smo malo počakale in ji je na nogi zopet sama odpadla.
Na higieno (prekuhavanje in likanje) ne pazimo nič bolj kot pred temi težavami, ker niti nisem vedela, da je potrebno.
Če se jih ne bo pojavilo več, sploh ne bomo šle na odstranjevanje, saj vidim, da same odpadejo.