molji v hrani
Jaz sem danes spet čisto paf. Prejšnji teden sem v jušnih rezancih (kupljenih še tisti dan) odkrila ličinke od moljev, seveda po Murphyu to takrat, ko je bila juha kuhana in servirana 🙁
In smo imeli cel vikend čistilno akcijo in smo ven iz omar pometali “sumljive zaloge”.
V ponedeljek sem kupila nove rezance, ki smo jih uporabili pri današnjem kosilu in zgodba se je spet ponovila. Iz jušnega lonca smo “polovili” 50 ličink molja.
Zdaj mi je jasno, da zadeva ni mogla biti “domače vzgoje”, tko da me zanima, kakšne izkušnje imate s hrano in molji. Jaz namreč že nekaj časa opažam, da se mi ti molji čedalke bolj pogosto ponavljajo, kljub temu da smo se že kako leto nazaj odpovedali kupovanju na “zalogo”, ker je recimo moka čez en mesec dobesedno letela.
Aja, hrano v 90% kupujem v Mercatorju …
a ima še katera take probleme, ker imam občutek, da problem tiči v mojem dobavitelju hrane 🙁
mi smo jih prinesli iz spara, ampak smo žal ugotovili šele, ko je po omari veselo gomazelo :(((( Pomili vse z razredčeno varikino in nastavili vabe za kuhinjske molje, ki jih zdaj kar standardno nastavljamo, saj se zalega širi po blokih po zračniku :(, seveda pa zmetali vse, na kar gredo, stran. Vso moko, ješprenj, mueslije. riž, testenine, prepečenec, našli smo jih tudi pod robom pločevink piva, skratka bljak, fuj, obup!!
Normalno je, da se kuhinjski molji pojavijo tam kjer je hrana, zlasti
ce je v embalazi, ki ni dobro zaprta. Jaz sem zacela pred leti postavljati vabo za kuhinjske molje v shrambo ( take male hisice – kupujem v Mercatorju ), ko so polne jih zamenjam. Neverjteno je, koliko se jih nabere, ampka vsaj v hrani jih ni vec.
Pri nami se isto dogaja. Tudi, če je močno zaprto. Kot je že zgoraj omenila predhodnica, da daja v kozarce rezance itn, to je vse zastonj. Jaz sem imela popolnoma zaprto rdečo papriko mleto v vrečki, ki je bila totalno zaprta, ko sem odprla so molji žvrgoleli po papriki.
Tako, da sedaj vse takšne reči držim v hladilniku, in stvar je rešena.
Meni so se zadnjič zaredili v instant polenti :-((, seveda sem videla šele potem ko sem jo usula v vodo.
Sem pa takoj po tem imela generalko po predalih in omarah in jih drugje nisem našla. Upam, da tako ostane.
Jih je pa svakinja 1krat prinesla tudi iz trgovine in sicer v eni od tistih instant juh. Je celo kuhinjo narobe obrnila pa ji ni blo jasno od kod so, potem pa po naključju odprla še juho.