Najdi forum

Moji zobje

Pozdravljeni

Zadnje čase opažam, da imam vedno bolj slabo kvaliteto zob. Včasih nisem imela problemov zdaj pa jih imam eno za drugim.
Naj povem, da sem imela luknjo na zgornji štirki. Zobozdravnik mi je dal plombo katera pa ni dolgo držala saj mi je padla ven in se mi tudi odlomil zob saj je bil tak zbrušen. Zdaj sem bila brez ene polovice zoba.. sščistil mi je kanale dal zdravilo in za enkrat zapr zob. Ko sem naslednič šla tja mi ni povedal kaj mi bo delal na koncu pa sem ugotovila, da še mi manjka druga polovica zoba. Tako, da zdaj zoba sploh nimam. Zanima me zakaj še mi je odstranil drugo polovico? Ali je zob res bil tako slabe kvalitete? Sploh ne vem kaj me naslednjič čaka oz. kaj mi bo delal. Zdaj jem večinoma na levi strani, kjer pa se mi tudi zdi, da se mi bo luknja naredila ko potipam z jezikom na zob pa to spet štirkica . Trudim se jest manj trdo hrano..ampak brez tega pa tudi ne gre…vseeno me je strah. Ali se, da to videt če ti nastaja luknja? Naj omenim da jem tudi tablete marevan zaradi tromboze in da opažam od kar jih jem da imam krhke zobe oz. da se mi tu pa tam krušijo. Strah me je glede zobov. Saj nimam
toliko denarja. Sem še študentka in še nimam službe.
Zanima me če mogoče veste kaj ima zobozdravnik v planu glede mojega zdaj manjkajočega zoba? Kako preprečit nastajanje lukenj v zobu? Kako naj si splahnjujem del manjkajočega zoba? Meni se hrana takoj lepi na zobe.

Prosim za odgovore.

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

zobozdravnik vam bo pozdravil zob, nato pa naredil protetično nadgradnjo z zatičem in krono. O teh in podobnih stvareh bi se morali pogovarjati s svojim zobozdravnikom, saj vam je dolžan pojasniti postopke. Higiena in primerna prehrana sta najboljši preventivi pred kariesom.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close