Moji zobje
Pozdravljeni!
Stara sem 31 let, in nisem zadovoljna s svojimi zobmi. Z obliko že, ne pa tudi z ostalim, in sicer:
Imam plombirane vse štiri zgornje prve zobe, enici in dvojki, (zaplombirali so mi jih že pri 12 letih), in tam, kjer je plomba, se vidi, da je predel malo temnejši – bolj rumenkast. Pa tudi med temi zobmi imam temnejši odtenek. In to me zelo moti. Zanima me, kaj se da v tem primeru narediti ? Denar tudi ni velik problem. Prebrala sem že veliko na tem forumu, jaz pa imam drugačen problem, in sicer, mene zobozdravnik ni nikoli vprašal, če bi imela belo plombo (za katero bi rade volje doplačala), ampak mi je naredil vedno sivo – srebrno, tudi na trojki, kjer se precej vidi, ko se nasmejem. Z njim nisem zadovoljna, predvsem v tem smislu. (saj vem, lahko bi mu tudi sama omenila, da želim belo, pa žal nisem)
Moje vprašanje: a se da estetsko popraviti te moje sprednje štiri zobe, da bi bili lepi in (kolikor toliko) enakomerno beli, kljub plombam (zalivkam) ?
Najlepša hvala za odgovor!
Lp, B.B.A.
Pozdravljeni,
vaša težava ni tako težko rešljiva; verjetno pa boste morali zamenjati zobozdravnika. Sodobna stomatologija se vedno bolj nagiba v smer estetike; vaše težave je možno rešiti z estetskimi plombami, keramičnimi luskami, polnokeramičnimi prevlekami…
Srečno.