Moji strahovi
Zivjo Primoz in vsi ostali!
Mogoce sem falila forum, ampak berem te redno in dajes ful dobre nasvete.
OK, zadnje case sem ena velika zivcna razvalina. S fantom sva skupaj 8 mesecev, preselila sva se ta mesec v najemnisko stanovanje. In odkar sva na svojem sem vsa zblojena. Strah me je. Vsega. Razmisljanje ali bo denar za najemnino ali ne. Joj, kaj pa ce me bo moj lubi prevaral, ker je v LJ itak ful dobrih zensk – boljsih od mene. Stalno razmisljanje kje je, s kom je. Opazila sem, da mi veckrat kaksno stvar zamolci, zato da ne bom slabe volje ali da se ne bom sekirala po nepotrebnem. Sem razmisljala zakaj?! Ja kako da ne, ce pa zatezim za vsako stvar, ki jo ne naredi tako kot bi jaz rada. Pravi, da je vse narobe, ce naredi kaj po svoje in ne tako kot sem si jaz predstavljala. Tako se pocutim, kot da sem ful posesivna in da mu jemljem osebnost. Jaz se pa bojim, da mi bo usel, da me bo en dan imel dovolj.
Delam si strahove, v vsaki stvari vidim nekaj groznega. On pravi, da si delam crne scenarije, da mora biti zame vedno nekaj strasnega – ceprav ni!!! Zelim si imeti popoln odnos, odnos v katerem ne bo zaljenja, nespostovanja, odnos ki naju bo osreceval, odnos rugacen od tistega, ki so ga imeli nasi starsi. Rada bi bila drugacna od njih! Zdi se mi pa, da s tem ko se »prevec« trudim za vse to, samo podiram kar sva ustvarila. Ta vikend sem spoznala, da pravljice ne obstajajo. Da sem se zmotila. Da sem sama zivela v iluziji. Kako me je to potrlo…
Ali sem samo jaz tako zmedena ali pricakujem prevec od njega? Ali bi mu morala dati popolno svobodo?
Kaksen je dober partnerski odnos? Kaj naj bi bilo posamezniku dovoljeno, prepovedano? Do kje se truditi in kdaj obupati? Vprasanja zate Primoz in za vsakogar, ki meni, da ima dober partnerski odnos, za vsakogar, ki je imel podobne strahove.
Prevec vprasanj, ampak kaj ko si sama ne znam vec odgovoriti nanje, ne vem vec kaj je prav in kaj ne!!!
Draga Tamara, kaj je dobro in kaj slabo, se pa razlikuje od vsakega posameznika, saj največkrat že vsi vejo kaj bi radi, samo nočejo si priznati, ali pa želijo samo dodatno potrditev svojih domnev. Tako da o kvaliteti v teh primerih ni dobro govoriti.
Zdaj pa k tvojemu vprašanju. Sama si povedala, da ga lahko na ta način izgubiš: res je. Torej veš kaj moraš spremeniti, vse to kar si napisala, da počeneš sedaj ne smeš več. LAhko je reči, težje je storiti.
Torej, ja svobodo mora imeti vsak svojo. Edina stvar, ki jo morata iskati je ljubezen, vse ostalo rpide in gre, najemnina, stanovanje, želeti si morata z vsem srcem in prizadevati samo za dobro in vse stvarstvo bo stremelo k temu vajinemu cilju, da se uresniči.
To je moč želje volje in ljubezni, ta je možna spremeniti vse. Če se obremenjuješ kaj bo storil, kaj se bo zgodilo, se zna res. PA tudi če se ne bi obremenjevala in če bi se zgodilo, kaj bi lahko naredila???? Isto, kot sedaj kos e obremenjuješ. Torej, začni živeti in počni samo tisto, kar ti je všeč in kaj ti paše. Lahko bi ti solil pamet, kako bo naprej in kaj bo in česa ne bo, vendar v takih trenutkih vedno rečem, daj raje vprašaj smrt za nasvet. Ona ima vedno pameten odgovor in enostaven. Kako pa veš koliko časa boš še živela, torej,
moja mama je vedno rekla, delaj tako kot če bi živel večno življenje in moli tako kot da boš jutri umrl.
Uživaj to kar imata in bodita raje obremenjena, kako lahko zdrug za drugega izkoristita vsak trenutek, kot pa da se obremenjujeta, kako ga bosta zagrenila.
primož
Veš kaj rpavi ena kitajska zgodbica ali je celo japonska, no v glavnem je iz vzhoda.
Ena kapljica vode v skodelico čaja še ne spremeni ne barve niti okusa čaja, druga kapljica vode ne spremeni ne okusa ne barve čaja…
Če boš pa vztrajen boš spremenil tako barvo kot okus.
Primož
Če misliš in verjameš da je on ljubezen tvojega življenja in misliš z njim ostati – Ga ljubi! Preprosto, nimaš kaj izgubit če ga boš iskreno ljubila in mu tudi zaupala.
Tvoj strah ga bo pa počasi odgnal…. in ne čudi se če te bo enkrat res prevaral, ker tako razmišljanje ga verjetno dela zelo živčnega in ima občutek kot bi že naredil nekaj slabega, kar v resnici ni.
Sama se v lj. počutiš zelo nesamozavestno, zato začni delat na tem da si izboljšaš samopodobo.
Uživaj v življenju, bodi dobra in pozitivna oseba in on se bo dobro počutil ob tebi.
Velik sreče vama želim.