Najdi forum

Pred dnevi me je neki dogodek spodbudil, da sem začela razmišljati, kako rešiti problem skrbništva v primeru, da se meni kaj zgodi.
Moji otroci nimajo botrice ali botra imam pa sorodnike, družino, ki bi jim v primeru moje smrti zaupala skrbništvo.
V kratkem bi se z njimi pogovorila, zanima me pa tudi pravni vidik, moramo za to napisati kako “overilno” pismo, da potem ne bi imeli problemov, če bi se za otroke potegovali tudi drugi sorodniki?
Najlepša hvala za vse odgovore!

Težko bo. V primeru, da se vam kaj zgodi, bo o vašem otroku odločalo socialno skrbstvo – to pa pomeni, če je na centru pristojnem za vas zaposlena oseba (ali dve ali tri) ki imajo svoje stališče, da otroci naj ne gredo v rejništvo k sorodnikom…se lahko vaši sorodniki postavijo na trepalnice. Preden se bodo zavedli, bo otrok v neki tuji rejniški družini in kmalu nato pride na dan argument, da se je otrok tam že “navadil in vključil”, da se ga naj ne bi premeščalo in vznemirjalo. S časom se še otroku položojo v usta razne besede… in zadeva je zaključena. Še stiki so vprašljivi…

Zdaj sem pa še bolj zaskrbljena.

Kaj pa če zahtevo o novih posvojiteljih, ki naj bi postali v primeru moje in očetove smrti, zapišem v oporoko?

Hvala za vse odgovore!

Odpravi se k pravniku ali notarju, kjer naj ti napisejo oporoko. Pravnik ti bo lahko svetoval ali naj bo dokument o skrbnistvu posebej ali je lahko skupaj. Lahko ti bo tudi povedal kaksno tezo bo imel tak dokument.

Kolikor vem krstni boter nima nič večje pravice, ali kako?

New Report

Close