Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Moje življenje je spet zdravo =)

Moje življenje je spet zdravo =)

Živjo!
Res se že zelo dolgo nisem javljala na tem forumu, verjetno je minilo nekaj let. =) Morda se me gospa Veronika še spomne. =) Ko je človek zdrav, pozabi na takšne forume in se nekako ne želi več ukvarjati s problemi drugih … Že med zdravljenjem sem se malo distancirala od tega foruma, saj res nisem več zmogla spremljati “jamranja” ljudi, jaz pa sem si samo želela zdravja in pozitivne energije.

Torej, na kratko povzamem moje spopadanje s sindronom kronične utrujenosti in s tem, kako sem se postavila na noge in si povrnila odlično zdravje.

Ko sem bila stara 16 let, sem jeseni zbolela za virusno pljučnico in imunski sistem se mi je oslabil. Leto za tem sem ponovno dobila enako obliko pljučnice in takrat se mi je sistem popolnoma porušil. V šolo nisem mogla hoditi, bila sem zelo utrujena, moja koncentracija je bila tako zanič, da so bile še križanke prezahtevne zame! Torej nekje do 20. leta sem življenje preživljala doma na kavču, saj sem bila preslabotna za karkoli. Vsako poletje se mi je stanje nekako popravilo, tako da sem vsaj delno čez poletje opravljala šolske obveznosti.
Med vsem tem časom sem preizkušala vse možne načine zdravljenja. Od akupunkture, homeopatije, diet, zelišč, čajev, bioenergije … Večina stvari mi je pomagala, a le za kakšen teden, nato pa se je staro stanje vrnilo.
Najboljše rezultate zdravljenja sem dosegla preko diagnostičnega studia, kjer so mi znali res odlično svetovati tako pri prehrani, kot tudi pri jemanju raznih naravnih zeliščnih tablet (cordyceps, ginseng, kelp itd.). Poleg tega pa sem bila ves čas bolezni trdno odločena, da se bom pozdravila in živela normalno življenje. Jasno, da ne bom že pri tako mladih letih obležala na kavču do konca življenja! =D Skratka, optimizem in dobra volja, vsak dan, pa če je še tako beden. =)

Torej, pri 20ih letih sem se nekako uspela tako postaviti na noge, da sem maturirala in se vpisala na faks. Svoj imunski sistem vzdržujem z raznimi zelišči (res smo se poglobili v vse možne zdrave naravne stvari) in pa z naravnimi vitaminskimi napitki, ki so v Sloveniji še zelo novi (ne vem, če lahko govorim o podjetju na tem forumu? Če koga zanima več, naj mi pošlje sporočilo. Produkti so meni osebno fenomenalni in res odlično izboljšujejo imunski sistem ter lajšajo mnoge simptome. Z njimi si tudi izboljšujem koncentracijo, kadar mi ta na kakšen oblačen dan rahlo popusti.)
Poleg vsega naštetega naj omenim, da sem v zadnjih letih precej spremenila prehrano, ki je zagotovo eden večjih dejavnikov pri vseh teh boleznih. Sedaj pojem ogromno zelenjave in svežega sadja, meso sem zelo zmanjšala oziroma ga skoraj ne jem več, črtala sem vse mlečne izdelke ipd.. Sladkorju sem se dolgo odpovedovala zaradi problemov s kandido, a sedaj že lep čas jem tudi sladke izdelke, seveda v manjših količinah.

Torej, če koga zanima karkoli v zvezi z zdravljenjem ali kakšnim nasvetom, se priporočam. Menim, da moj postopek zdravljenja in razmišljanja lahko pomaga še mnogim. =)
Lahko mi pišete tu, ali pa kar na mail (če zgoraj kliknete na “A-Babe”).

Lep pozdrav! =)

Anja

Hvala, Anja, veseli me zate! Drži se!

LP! 🙂

Da ne bom odpirala nove teme bom napisala kar tukaj.
Čez poletje sem se odločila, da postanem veganka. Prej nikoli nisem niti pomisliti hotela na kaj takšnega, z leti pa sem tako ali tako začela jesti bolj raznoliko in zdravo. Na koncu sem jedla že precej manj mesa in mlečnih izdelkov, tako, da mi na koncu okus te hrane sploh ni bil več všeč.
Torej, o veganstvu sem si prebrala precej člankov, raziskav, pogledala dokumentarne filme in podobno – skratka, kar želim povedati je, da je marsikdo rešil svoje zdravstvene težave s spremembo prehrane. Današnja prehrana vsebuje toliko nepotrebnih snovi in “strupov”, ki dejansko naše telo uničujejo – kar se kaže z boleznimi. Če je kdo pripravljen spremeniti prehrano zavoljo zdravja, potem vam to toplo priporočam.
Zelo zanimiv je dokumentarni film (ki se najde na spletu, a žal sem zasledila le angleški jezik, brez podnapisov) Forks over knives (Vilice namesto nožev), ki res super razloži namen in način zdrave prehrane. http://www.imdb.com/title/tt1567233/

Zivjo Anja!

Bi lahko prosil za tvoj e-mail naslov, saj mi s klikom na A-Babe ne pokaze tvojega e-maila oz napise, da je skrit. Sam se spopadam s SKU ze nekaj let in imam nekaj vprasanj zate!

Hvala za tvoj odgovor! 😉

LP, M

Kratki dokumentarni film, ki sem ga posnela v sklopu študija in je nekako povzetek moje borbe s SKU in s tem, da sem sedaj zdrava.
https://vimeo.com/40616584

New Report

Close