Najdi forum

Moje težave

Lepo pozdravljeni,

pred časom so mi na gastroskopiji odkrili bakterijo Helyobakter in sem dobil sočasno enotedensko jemanje Fromilida in Ospamoxa. Z obema antiibiotikoma sem zaključil 2 tedna nazaj in med jemanjem sem imel hude težave z bolečinami v želodcu, zvijanjem skratka tudi s slabostjo. Potem se je umirilo, ko sem ju prenehal jemati. Tudi blato je bilo v rumeni barvi zdaj je normalno. Še vedno pa jemljem Nexium.

Problem je v tem, da sem pred zdravljenjem normalno hodil na wc vsak dan sedaj pa maksimalno 2 krat tedensko morda trikrat. Včasih sedaj ne grem tudi po 4,5 dni in to za mene ni normalno.

V bistvu se prav mučim s tem, ker prej sem imel urejeno prebavo, zdaj pa jo več nimam.

Pred enim tednom pa se je pojavila še ena težava in sicer zvijanje v spodnjem delu trebuha, torej pod popkom kakih 5 cm. Neprestano me tam nekaj črviči, rahlo napenja, čutim, da me na tem predelu napadajo krči in me zvija. Včasih kot da mi nekaj brbota in se pretaka. Verjetno je to področje čreva?

Prej takih težav nisem imel, zdaj pa me skrbi ali bi šlo za kaj resnega ali se mi je zaradi jemanja vseh teh tablet vse skupaj postavilo čisto na glavo?

Naj še omenim, da imam ne vem že koliko časa težave z napenjanjem in z vetrovi kateri so neprestani in tudi precej smrdeči.

Ne vem kaj naj naredim…

Hvala

Spoštovani!

Zdravila, ki zmanjšajo kislost želodčnega soka, kamor sodi tudi Nexium, povzročajo zaprtje. Antibiotiki prej delajo drisko. Pomagajte si z Donatom, uživajte dovolj tekočine, Če 3 dni na blato ne greste, vzemite odvajalo. Najboljši in brez stranskih učinkov je osmotsko odvajalo laktuloza, ki se dobi tudi brez recepta v lekarni. Sicer pa boste kmalu prenehali jemati tudi Nexium in bo boljše.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close