Najdi forum

Tako, dokončno sem sita določenih (upam, da) posameznikov, ki na tem forumu dejansko nimajo česa iskati. Potem pa berem opazke, kot so:
– “čeprav je s časom postala prava kalvarija in kot bi ta forum malo izkoriščala”
– “NOČE in NOČE preboleti. ali pa bolje: NE PUSTI SI preboleti. morda ima slabo vest, misli, da še ni čas, da bi šla naprej z življenjem”
– “da se POBEREŠ. RES. NAJ TI TO ČIMPREJ USPE, KER MUČIŠ SEBE IN SVOJE DRAGE, VERJEMI”

Najbolj nizko pa se je oseba spustila s temle:
“vem, da je moje mnenje sedaj objektivno , ker pač nisem užaloščena mati”
No, potem bom jaz objektivno sodila, kako naj živijo lačni v Afriki, ker nisem ena od njih…

Lepo vas prosim, no.

V kolikor so moje besede na tem forumu kdajkoli komu vsaj malo pomagale, mi je to v največje veselje. Sama vem, da sem skozi svoje pisanje tu našla pot, ki me je vodila (in me bo vedno vodila) naprej in tako lahko živim, uživam v svoji družini in se veselim življenja. Pot ste mi s svojimi srci pokazale tudi vse ve, drage mamice.

Vsa dekleta, ki sem vas spoznala na temle forumu, ste mi postale kot ena velika družina, v kateri najdemo zatočišče pred nevednostjo in ignoranco. Želim si, da do pričetka delovanja foruma na Solzicah ostanemo v kontaktu, zato mi lahko, če želite, pišete na mail [email protected]. Pod istim nickom me najdete tudi na forumu SHARE. Če bom le ujela pravo uro, se vam pridružim v pogovorni sobi na Solzicah.

Primož, zavedam se, da si z odprtjem tega foruma želel le vse najboljše. In strinjam se, da je prav, da ga prebirajo prav vsi. Tudi jaz sem brala ta forum, že veliko prej, preden sem sama izgubila otročka. Vendar je treba priznati, da gredo ob tej občutljivi tematiki nekateri komentarji bistveno predaleč. In drži tisto: dokler se ne zgodi tebi, ne znaš razumeti. Lahko le daješ podporo in svoje tople misli. Nikakor pa ni primerno soljenje pameti in obsojanje pod krinko “dobrote”. In zbijanje morale človeku, ki se je z velikim trudom pobral in naučil živeti z izgubo.

Še se bom oglašala na tem forumu – a le še z namenom informiranja tistih, ki bodo to rabili, drugače se s svojo osebno zgodbo umikam, ker imam toliko samospoštovanja, da po mojem žalovanju ljudje ne bodo “srali”. Ker imam samo sebe rada.

Vsem žalujočim mamicam pošiljam svoje najlepše misli in vsaki delček svojega srca, gumici/sijonu pa eno krepko klofuto okrog kepe.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Osebka kot sta Gumica in Sijon sta me spodbudila,da se kot mož moje žene tudi jaz odzovem na pisanje zgoraj omenjenih,vendar žal jih ne morem imenovati drugače kot dva izmečka.Naša družina je v zadnjih mesecih doživljala šoke za šokom,ki jih ni in ni bilo konec.Vsak človek ima pravico,da podoživlja izgubo v družini na svoj način.Njegova stvar je, kako razmišlja in skuša preboleti ,ter se nekako pobrati in živeti naprej.Mislim,da ni nič slabega,če človek naveže stik z drugimi podobno mislečimi,saj lahko že ena sama beseda nekomu polepša dan in da nekomu vzpodbudo za naprej.
Tudi jaz kot moški pač vedno ne znam dati vsega, kar ženska potrebuje,saj tako moški kot ženske razmišljamo drugače.Moram pa povedati,da so nas vsi dogodki ki so se zgodili neverjetno zbližali in se imamo veliko bolj radi in čutimo,da nas ljubezen združuje in ne vem,od kot si “izmečka” jemljeta pravico,da blatita našo družino in naše občutke.Kako mi prebolevamo izgubo je čist naša stvar in niti slučajno ne rabimo nasvetov gumice in sijona.Vsak od izmečkov imata dovolj časa,da skidata ves drek okoli svojega praga,ki se ga je še posebej nabralo v tem tednu,ki ga bosta lahko pospravljala celo življenje.Če pa ga bosta odkidala že kdaj prej,potem pa se lahko javita da to storita še pri drugih.Če že ne premoreta dostojanstva do drugih, bodita vsaj tiho in si lahko mislita svoje,ni treba pa soliti pameti drugim,saj je sama nimata dovolj že zase.
Naj povem še to : Zelo sem ponosen na svojo Špelin@,saj ji je kar hitro uspelo pobrati se ob tako boleči izgubi in vesel sem,da ste ji nekateri tukaj na forumu tudi že prej lahko stali ob strani in nam pomagali in se vam ob tej priložnosti iz srca zahvaljujem.Nekatere ženske rabijo bistveno več časa in energije in če imajo še takšnega življenskega sopotnika kot sta zgoraj omenjena, jim tega ne uspe preboleti kar čez noč oziroma nikoli!
IZMEČKOMA pa še tole:Veliko časa imata res,a nimata drugega pametnejšega dela?)))
Gumici pa tole:ob branju tvojega življenskega eseja bi človek prisodil,da sploh nisi ženskega spola,tvoje pisanje bolj namiguje, da si moški,ki ne ve kaj bi sam s sabo.Saj se imaš za v sebi bogatega,ne vem zakaj moraš mešati zraven se dr.Ruglja,saj si ti še večji. Dr. Rugelj in njegova metoda
zdravljenja in njegova razmišljanja so pač njegova stvar in vsak si misli svoje .
Upam,da sta izmečka lahko našla dovolj časa za tole branje in če ga ne razumeta prav dobro, ga preberita vsak dan.

A se vam ne zdi, da ste šli predaleč? Če ima vsak pravico do svojega mnenja, imata to tudi gumica in sijon… In nič boljši niste… Meni, kot zunanjemu opazovalcu, se zdi vaše pisanje zelo žaljivo. Če vas ona dva tako jezita, ne bodite isti. Lahko ste boljši… Verjamem pa, da vama je zelo hudo…
Vse dobro! x

Nehaj x, ni vedno modro dajat nasvete… Veliko nas je tudi takih, ki ne sodimo nikamor, pa me je Špelin@ prva ozavestila. Pred tem je bilo zelo hudo, pa se vedela – priznala si nisem- kaj me muci, v nasi druzini je bilo posledicno veliko zalostnih dni.

Brez zamere, “svojo dobroto” in nasvete prihrani zase in tiste, ki si prepricana, da delijo tvoje misljenje!

Eno je mnenje, drugo pa nadlegovanje nekoga, ki zaluje ali pa se (ne razumemo vedno) veseli svojega angelcka.

Ce sem prav razumela, je špelin@ z odgovori na to temo zakljucila. Zal!

Lp, Kristjana

Spostovana Kristjana,
jaz se s spelino popolnoma strinjam in socustvujem. Ne vem pa, zakaj bi se morali tukaj oglasati samo tisti, ki imajo enako mnenje kot spelin@. Vsak lahko napise kar hoce. In res je grdo od gumice… ampak fenixov post je se veliko bolj zaljiv in nesramen. Ker mnenje lahko poda vsak. In kakrsnokoli. Javno obmetavanje in zaljenje je pa (posebej v tem forumu) popolnoma neprimerno…

In se enkrat poudarjam: Spelin@, prav imas in v bistvu ti cestitam, da ti je upelo razviti tak odnos. A pustite tudi drugim njihovo mnjenje…

Lep pozdrav! x

Primož, prosim za forum: Debatni krožek, kjer bodo končno prišli do željene izmenjave mnenj. Tukaj pa so malo zašli. Halooo? O kakšnih mnenjih pa govorite pri temi Ko starši žalujejo????

ta izmeček je našel dovolj časa in prebraL. iskreno se opravičujem, da sem tolikim pokvarila dan, vikend, teden. NE MOREM PA VERJETI, da se je lahko dobronamerno mnenje – pa kakorkoli je že izpadlo – tako izjalovilo in potegnilo za sabo samo slabo. BLATILA prav gotovo nisem, to pa ne.
BOŽE MILI!!!!!!!!!!! vsem naj se oddahne: tega foruma ne odprem več (in ob vseh hudim odgovorih se že sedaj bojim pregovora: vse se vrača, vse se plača…pa kaj ste mislili, da sem nekakšen MONSTRUM?????????)

Čisto na kratko, za sijon, Gumico in podobne. Ta forum je namenjen žalujočim staršem. Mnenja o načinu žalovanja se lahko krešejo drugje. VParku zvončkov imam štiri zvezdice. Sama hodim tja, prižgem svečko in se pogovarjam z njimi. Moji bližnji s tem niso seznanjeni. Pa ne, ker bi bila to tabu tema, enostavno sama nisem nikoli spregovorila o tem. Danes vem, koliko lažje bi mi bilo.bi morala.
Svoje zgodbe na tem forumu iz osebnih razlogov nisem povedala, popolnoma pa razumem vsakega starša, ne glede na to, kakšen način žalovanja si izbere. Ogromno mi je pomagala Prazna zibka in tudi ta forum. Posebej ponosna pa sem na spelin@-o, ki lahko o tem govori. Tudi meni je njeno pisanje pomagalo.

Ah, ne morem biti tiho: izmečki so pedofili in množični morilci, ne pa nekdo, s katerim se ne strinjaš. Verjamem, da nam je gumica poskušala pomagati na svoj, neobremenjen način, in za to bi se ji lahko zgolj zahvalili. Vse ostalo pa je zgolj stvar osnovne kulture.

A tole je po tvoje pomoč??

citiram: “vendar ti kakor da uživaš v vlogi trpeče matere.”

Še veliko takih cvetk je prišlo izpod tipkovnice gumice idr., ampak se mi zdi trapasto spet iti brat njihove kozlarije.

Krutosti so letele osebno name in se za njih niti pod razno ne mislim zahvaljevati. Halo?!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Ok, tega nisem videl. Žal mi je. Ampak “izmečki”? Tega pa res ni bilo treba, a ne?

To je pisal moj mož, ki ga je še bolj kot mene razpenilo, da trud naše družine, ki smo ga vložili v naše nadaljnje življenje, in moje odprto srce drugim mamicam, lahko nekdo takole potepta v nič. Pa čeprav le virtualno, gumičino pisanje meni je bilo zelo osebno in predvsem destruktivno naravnano. Jaz se takšnim besedam pogojno izogibam, čeprav jih imam včasih na koncu jezika…

New Report

Close