Najdi forum

Moja zgodba ustrahovanja

Pozdravljeni.

Sem na resnicnem dnu in zelo rada bi slisala se mnenja drugih in ne samo oseb katere je tudi sam zmanipuliral.

V zvezi sva 5 ler, rodila sta se nama dva otroka, ze v nosecnosti je postal nasilen, manipulativen( vse sem bila kriva jaz – zaradi hormonov), namrec nosila sem dva otroka.

Zal ze takrat nisem imela neke podpore okoli, moji starsi so mu vrjeli da sem naporna jaz in potem sem se se z njimi kregala ker me je to zelo bolelo da mu vrjamejo in sem bila nemocna z dvema otrokoma v trebuscku. Zdravnici me je bilo strah povedat ker je igral popolnega partnerja. Uglavnem nekako ko mu je bilo vedno zal, sva pregurala in sla naprej. Bala sem se kako bo ko bom rodila. In strah se je vedno bolj poveceval. In ja vedno ko sem mu rekla da ga bom prijavila, je zacel manipulirat da bo on mene prijavil za nasilje, lagal da se je zaradi mene skregal z svojo primarno druzino, .. in ja vzrok sem bila jaz ker me res nekako niso sprejeli in ker je on hotel biti z menoj se je kregal z njimi ker so vsi nasprotovali najini vezi, celo njegova mama. Ampak vzrok za kreganje pa so bile vedno stvari iz preteklosti in ne dejansko jaz.

Uglavnem odkar sem rodila sem zal spoznala da zivim z psihopatom, ki nad mano in otrokoma vrsi psihicno in fizicno nasilje.. in ker sem ko sem rodila bila zelo prestrasena ker me je ustrahoval preko otrok in ker sem mu vedno rekla naj gre stran ko je bil agresiven od otrok, sedaj manipulira se s tem da mu ne dam otrok. Ze od rojstva ne skrbi za njiju popolnoma nic, odvec sta mu in sploh ju ne mara.. vse kar pocne je to da mene izziva in je grd do njiju dokler ne recem nehaj in spet smo tam da sem jaz kriva, prozadeta, lomi, udarja..

In jaz v strahu in paniki za otroka norim.. naj omenim tudi da me je snemal ko sem parkrat nazaj znorela ker nisem mogla vec dan za dnem to prenasat in tudi udarce sem mu vrnila ker nisem mogla prenesti tega da po krivem unicuje mene in otroka.

Uglavnem strah me je mu dejansko pustit otroka da jima ne bo kaj storil, drugi pa mi ocitajo potem zakaj mu jih nocem dat saj je oce, naj mu jih pustim.. mene pa v meni bega kako, ce ze po 5min z njima znori, se dere, grdo prijema. In to je za vse okoli le del vzgoje  Vzgoje pri 1.letu? Meni to ni normslno. S tem da se tak naslno obnasa ze od rojstva.

Klicala sem tudi ze sos telefon tam so mi svetovali varno hiso, ampak spet gledam za posledice za naprej.. vem da je mascevalen in vem da se bo kao sel zdravit in vrnil vse ker je psihopat, zato se kar odlasam z varno hiso.

In pol se zaradi tega ker mi noben ne stoji ob strani dejansko pri njemu, se ostalim ne moram zaupat otroka, niti babicam, tetam,…

Za vse sem sama ze skos. Ni mi tezko, ampak boli ko te nekdo zlorablja in ne mores ubezat stran od otrok.in najbolj me boli za otroka ker cutita zalostno, izzeto in prestraseno mami, kar nisem zelela biti

Uglavnem sedaj ko sem ze tik pred tem da ga prijavim, mi grozi da bo prilozil posnetke, da bo vzel enega otroka, … ni da ni.

Ustrahovana sem zelo ker mislim da je clovek psihopat. In ko sem zadnjic vprasala njegovo mamo ki ve da je nasilen ce bi ona lagala za njega na sodiscu proti meni, je rekla povedala bi kako vidim, in sem jo vprasala kako vidi in da ona to meni ne bo govorila. Poleg tega mi je rekla da ce bo hotu enega otroka bo pac hotu, in po tem ko sem ji jaz rekla pod kaksnimi pogoji, ce ni nic zraven otrok, nasilen in da ni moralno vzeti enega otroka sploh pa da je sama mati in kako lahko rece kaj takega da bi materi vzeli otroka, mi je rekla samo zakon je tak.pa kaksen zakon je to vas vprasam?

Pac vidim da ona tudi manipulira z menoj, dolgo casa se nismo pogovarjali in vidim da bi naredila vse da mi skoduje.

Uglavnem ujeta sem v psihopatski hisi, prezivljam psihicno in fizicno nasilje… in nevem kaj naj? Mi lahko kdo svetuje kako ven iz tega?

Naj poudarim da sta mi otroka vse, ze od rojstva sem res skos sama za vse, kar sicer vem da ni ok ampak zal ju nimam nikomur za dat ki bi mu lahko zaupala in potem se tolazijo s tem da ju nocem dat, kar ni res, zelo bi ju rada dala ampak kako ce vidis da dolocene osebe sploh ne mislijo na njiju…samo.na to kako uniciti mene.

Hotela sem ze 5krat it lepo pa ne in ne, spet groznje..

Kaj bi vi storili na mojem mestu bi prijavili kljub strahu da vam vzame otroka, ker veste da je manipulativen in bi se lagal da mu nisem zelela dati otroka, kazal posnetke ko sem mu jaz vrnila ker sem spoznala da se moram sama borit ker me je ustrahoval.z odvzemom otroka. Ubistvu me je se policijo bilo strah poklicat. In ker vam grozi da ima teto ki ima veze pri zdravnikih, sodnicah in da bojo vse podkupili?

Ali bi sli na lep nacin stran z mislijo da veste da vas bo se naprej ustrahoval in vrsil nasilje nad vami in otroci tudi ce bomo narazen… in ce nas bo sploh spustil

Pisite realno.. mogoce da dobim pogum za karkoli, ker tako kot pravim sem samo v strahu za otroka in zase to pa ni zivljenje.

Naj dodam da za oba otroka zelo lepo skrbim, ampak cutim da mi zaradi vsega nasilja primankuje moci in da bi se morala tudi s kom pogovorit glede tega in nic ne morem skrbeti zase, se k zdravniku ne morem ker nimam kam dat otroka, ampak preden ne naredim koraka bo vedno tako.. vsi bodo hodili po meni in po otrokoma.

Hvala za pomoc

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,

razumem vas, ko pravite, da se bojite, ste ustrahovani, grozi vam, da vam bo “vzel” otroke, manipulira… Krog nasilja je težko prekiniti, ampak življenje je lahko drugačno. Vi ste tisti, ki ga lahko spremenite. Dokler boste vztrajali v nasilnem odnosu, bo imel moč nad vami.

Predlagam vam, da se čim prej obrnete na center za socialno delo in poveste za vašo situacijo in strahove. Strokovne delavke, ki delajo na področju nasilja, poznajo dinamiko nasilnih odnosov, vedenje nasilnežev in njihove manipulacije. Razumele bodo vaše strahove.

O varnih hišah pa ste se tudi že pozanimali. To bi bil dober korak k spremembi. Varne hiše in krizni centri za žrtve nasilja imajo neznano lokacijo in tudi druge varovalne mehanizme, da se uporabnice tam počutijo varne oziroma zaščitene pred nasilneži. Zaposlene strokovne delavke pa vam bodo nudile potrebno podporo in psihosocialno pomoč ter vas usmerjale k rešitvi.

Želim vam, da se čim prej odločite za življenje brez nasilja.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Draga mamica,

tudi jaz sem mama dvojčkov.

Predlagam, da skrivoma posnamete moža, ko bo nasilen. To potem pokažite svoji družini, da vam končno verjamejo in vam bojo v oporo.

Najdite si dobrega odvetnika. Pojdite k zdravnici. Da ne morete, ker nimate kam zaupati otrok, je izgovor. Povsod ju lahko vzamete s sabo.

Tašča nima pojma o zakonodaji. Isto mož. Sorojencev ne bodo ločevali na njegovo željo.

Zbirajte dokaze. Pošiljajte si jih na skriven mail. Tudi posnetke.

Ko bo prišlo do sodišča, zahtevajte stike otrok z očetom pod nadzorom.

Pogumno. Zase. Za njiju.

Vse bo še ok.

New Report

Close