Najdi forum

moja zgodba-mož me je zapustil- nosečo z dvojčkoma

?!?!?!?!?!?!
“če si ga je vzela da je obvestila njegove kolege, bi si ga lahko tudi da bi obvestila moža in očeta pravkar rojenih otrok a ne?”

ČE sem do sedaj bila proti cenzuri na tem forumu, se mi zdi, Primož, da bi bila zdaj na mestu! Tale megaboy (ma mislim, je res mega) že malo preveč sere glede tele nesrečne situacije.

Megaboy – poskusi razumeti napisano.

KajaA je iskala nekaj razumevanja, nekaj podpore – v situaciji, ko ji je dotični izgovor od moškega vse to počel, kar ji je počel (daj preberi še enkrat, kaj vse je delal in govoril), pač ni mogla narediti nič. Nič ni bilo v njenih rokah, a razumeš?!
Prvo kot prvo – ona je imela nosečnost za izpeljat, ne pa se ukvarjat z njegovimi bedastočami. Sicer dvomim, da boš kaj zaštekal, ampak že navadno nosečnost je težko izpeljat, kaj šele njeno (postopki oploditve, rizična nosečnost, stres, ki ga je doživljala zaradi dotičnega osebka…).

Drugo kot drugo – poskušala je, na svoj način, ukreniti nekaj: nekaj ga je opravičevala, nekaj se je jezila, včasih bi prekinila, večinoma pa je še zelo čustveno navezana nanj. Pač poskušala je preživeti – v takih situacijah gre res za golo preživetje.

Tretjič pa – najpomembneje – lahko bi bila še in še kooperativna, pa komunicirala z njim, pa poskušala ga prepričati v kajvemkaj, pa prositi, urejati…. a ti ni jasno, da v tej situaciji in pri takem osebku, kot je njen (upam) bivši nič ne deluje?! Ona ni mogla nič narediti – ti je jasno? Človek je zajebal big time (ima dve ženski in po mojem štetju tri otroke), pojma nima o medčloveških odnosih in podobno. Kot da se bo vse uredilo, če izjavi (slaboumno), da se otroka na tisti drugi strani pa nič ne veseli – a ti to nič ne pove o njem? Vmes pa žalitve, poniževanja, celo naj ne bi bili njegovi otroci, pa grde besede? Pa koliko misliš mora ženska potrpeti, da bi “otroci imeli očeta”? Malo morgen- otroci rabijo pokončno mater, sploh v tem primeru, ko je oče tako nezanesljiv.

In ona pa mora kooperativno kaj? NIč ji ni treba, samo zradirati bivšega iz svojega osebnega življenja, če bo zmogla. Ker ta človek pač nima kaj delati v tujih življenjih, dokler ni uredi svojo glavo. Ja, saj bo oče, mogoče – potem ko bo evforija minila, me prav zanima, koliko bo pripravljen delati – ker imeti otroka je tudi (včasih predvsem) delo.
Če bi želel (pa dvomim da bo zmogel), lahko za preživnino uredi tudi sam (odpre poseben račun in nanj nakazuje).

Zato nehaj tlele zganjati karkoli že zganjaš! Očitno se ne zavedaš škode, ki jo lahko narediš še ti – kot da nima KajaA dovolj svojih težav. Najdi drugo temo ta svoje frustracije.

Ne morem verjet, po teh besedah tu se mi je clo zazdelo, da te poznam…in to dobro poznam.

Bi bilo dobro, če bi se poskusil za trenutek postavit na drugo stran in pogledati iz drugega zornega kota.
Morda bi pa opazil razliko, morda…..eh, to je pretežka naloga.

Sicer pa, po vsem napisanem sodeč;
“Svi smo mi ludi, samo si ti pametan.”

No sej zdej me itak ne bere več, tako ne bo nič prizadeta.

*****KajaA je iskala nekaj razumevanja, nekaj podpore *****
Pa kaj potem, pri meni podpore, da bo otroka spravila ob njuno preživnino ne bo dobila. Če misliš da je prav, da jo ti podpiraš pri vsaki njeni neumnosti, ki jo počne je tvoja stvar, vendar vedi, da ji bo šlo na ta način samo še slabše.

Razumem, da skuša nekako preživet, vendar pa načelo zob za zob ni ravno dobra taktika za šibkejšega. Z lepo besedo se da več narest kot pa z “zajebavanjem nazaj” četudi si poiščeš razlog (opravičilo) za to. Tu mislim na zamolčanje rojstva otrok očetu. No vsaj meni se to ne zdi prav, in to tudi ni pripomoglo k izboljšanju slabih odnosov, k čemur bi morala oba stremet.

Ne zagovarjam početja njenega moža, je res grdo ravnal, vendar pa to ne opravičuje Kajo pri njenih zgrešenih potezah. Če z njenim možem komunicira vsaj približno tako kot z mano, se prav nič ne čudim, da ju je pripeljalo do tam kjer sta sedaj. Partnerju je treba prisluhniti, ne pa ga ignorirati.

*****Ona ni mogla nič narediti – ti je jasno? Človek je zajebal big time (ima dve ženski in po mojem štetju tri otroke), pojma nima o medčloveških odnosih in podobno….POpolno nedorasel otrok, ki je dobil velik peskovnik (dve ženski, en kup otrok) za izživljanje svojih čustvenih zmedenosti. *****

Ne verjamem, da se ni dalo nič narest. Ampak mislim že od samega začetka. Sicer pa od kdaj pa je njen mož tak ki pojma nima o medčloveških odnosih in ki se obnaša kot nedorasel otrok? (pa da ima druge……) A je bil tak že ko sta se spoznala, a je ratal tak šele po poroki a po nosečnosti? Kam je pa gledala KajaA ko se je odločala zanj? Mi znaš odgovorit? Sem mislil še nekaj napisat, ampak to bi blo pa že lahko nesramno hehe. Ga je pred poroko pri dvajsetih sploh poznala? Sta bila dovolj zrela za poroko in otroka?

Dobro ampak zdej je kar je, za nazaj se ne da popravljat. Za naprej pa svetujem naj se potrudi za boljše odnose z možem, neglede na to, ali bo ostal pri njej ali ne. Pa naj ne odreka otrokom pravico do njune preživnine.
No saj če ti misliš drugače od mene tudi prav, KajaA se bo itak odločila po svoje.

megaboy………dejstva so:
– oče ima pravico do stikov z otroci
– otroci imajo pravico do očeta
nad obojim pa je: KORIST OTROK
nihče ne ve povedati kje se pravica otrok do očeta neha in je treba gledati le še na koristi otrok, potem pa se dogajajo razne zlorabe otrok in vsi si umijejo roke nad tem….saj ima v končni fazi otrok pravico do očeta, pa čeprav se kdaj zgodi, da je oh in ah ati perverznež…..tega nihče ne vidi dokler ni prepozno….pa ne mislim Kajinega primera ampak na splošno in preden padeš po meni- ni v vseh primerih tako.
Kar se tiče kaje in da očeta o rojstvu ni obvestila….ne Kajo….očeta otrok je lahko sram v dno duše, ker se ni malce sam pozanimal o tem, kaj se dogaja okoli poroda, kdaj naj bi rodila in podobno….oče ne postaneš šele ko se otrok rodi ampak ko otroka spočneš….da pa ni takoj planila na telefon pa mi je čisto jasno ( jaz sem in verjemi megaboy, takšnega hladnega tuša kot sem ga doživela ne privoščim nikomur- nisem jokala od sreče ob rojstvu otroka ampak od razočaranja)…..
Še poglavje o nezrelih medsebojnih odnosih…..na žalost nikomur na čelu ne piše ali jih je sposoben in ženske (ali moški….saj tole velja v obe smeri)ki so preveč prilagodljivi po navadi najbolj “našpukajo” saj se toliko časa prilagajajo in prilagajajo, da se na koncu zlomijo in v kolikor jim uspe zaceliti rane niso več tako prilagodljivi kot so bili, kar pa osebkom, ki so se nad njimi izživljali ni jasno ( razen če se jim zgodi premik v glavi in končno dozorijo) ….v Kajinem primeru…no ja….za dobre odnose se morata potruditi obe strani….če se trudi samo ena se nič ne reši kvečjemu zaplete…..
Pišeš o Kajinih zgrešenih potezah…kdor je brez greha naj prvi vrže kamen… Kaja je iz tega kar se ji dogaja potegnila nekaj pozitivnega in ne je obsojati če je v preteklosti grešila …..
In še večna dilema preživnine….nekateri očetje so za svoje otroke pripravljeni dati vse, ampak na žalost ne vsi….meni se zdi, da ni na Kaji, da mora očeta otrok siliti, da plačuje preživnino ampak bi moral biti oče otrok sam toliko zrel ( no ja tukaj ima vse možnosti, da dokaže kaj in kdo je….) da otrokoma nakazuje preživnino, sam pomisliti na to, da očetovstvo ne prinaša samo pravice ampak tudi obveznosti….Kajina izjava, da noče nič je bila po mojem samo prva reakcija na bolečino ob njegovi izjavi, da itak ni oče teh otrok).
V mnogočem se strinjam s teboj megaboy ampak na žalost življenje ni samo črno ali belo in včasih se mi zdi, da malce pozabiš na odtenke sivine…..

Lep dan ti želim še naprej

Eleonora

p.s.: Kaja tebi želim čimveč lepih trenutkov s tvojima sončkoma.

***************** Ne moremo čez morje, če samo stojimo na obrežju in zremo v vodo. (Tagore)

Na koncu boš ugotovila, da še kako drži rek, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Moj mož se je odločil, da me pusti, ko sem bila drugič noseča.V sedmem mesecu pričakovanja je ugotovil, kar čez noč, da mu dajem premalo ljubezni in topline, da ga ne čakam vsak večer v “štrumpantlih”, da premalo zaslužim… in podobne klobasarije. Vse do tistega trenutka, pa tudi slutila nisem, da bi bilo z najinim odnosom kaj narobe. Več kot dva meseca sem prosila naj dobro premisli, naj obiščeva kakšnega svetovalca, prenašala jaz in štiri letni sin njegovo psihično in fizično nasilje, na porod pa odšla v spremstvu njegovih besed:”Crkni na porodni mizi”. Pobral je tudi ves denar, prepisal avto in garažo na svojo mamo, potem pa sem se le spravila k odvetnikom, da ne bi prodal še stanovanja, katerega sva skupaj kupila, z namenom povečanja družine. Zdaj je že leto tega, kar ne živimo več skupaj, vendar se kalvarija z njegove strani nadaljuje. Nikakor se ne more sprijazniti s tem, da sem dobila polovico denarja od prodaje stanovanja, zato nagaja kjer je mogoče. Stike z otrokoma ima kakor se mu zazdi, tudi preživnino plačuje z več mesečnimni zamudami, skupaj s svojo mamo pa me tožita za najemnino, ko sem še živela z njim v stanovanju, ki je bil last njegove mame. Bilo je in na trenutke je še vedno zelo hudo, še posebej, ker je starejši sin star ravno toliko, da se vsega zaveda, vendar prav nič ne razume. In vesela sem, da mlajši sin še ni bil rojen, ko je oče odšel, kajti predvidevam, da zaradi tega odsotnost očeta ne bo občutil tako hudo, kot starejši. Je pa sedaj naše življenje veliko bolj umirjeno, veliko bolj usmerjeno v družinske vrednote. In niti trenutka ne bi želela več preživeti z bivšim možem. Sem ženska, ki je ni vreden, in če sem bila sama “zaplankana”, je vsaj on ugotovil, da ne zmore več korakati skupaj z mano. Nikoli ne bi razdrla družine, ker mi le ta veliko pomeni, a kljub temu se mu lahko zahvalim, ker je šel. In tudi ti boš ugotovila, da si lahko srečna, ker si se znebila takšnega človeka. Škoda le, da takim ljudem narava nakloni možnost potomstva.Bodi močna in verjami vase. Boš videla koliko energije premoremo mame – še posebno, če smo “novopečene”. In tega kar boš imela ti, tvoj bivši nikoli ne bo imel. Vse v življenju se nekoč nekje povrne.

Na koncu boš ugotovila, da še kako drži rek, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Moj mož se je odločil, da me pusti, ko sem bila drugič noseča.V sedmem mesecu pričakovanja je ugotovil, kar čez noč, da mu dajem premalo ljubezni in topline, da ga ne čakam vsak večer v “štrumpantlih”, da premalo zaslužim… in podobne klobasarije. Vse do tistega trenutka, pa tudi slutila nisem, da bi bilo z najinim odnosom kaj narobe. Več kot dva meseca sem prosila naj dobro premisli, naj obiščeva kakšnega svetovalca, prenašala jaz in štiri letni sin njegovo psihično in fizično nasilje, na porod pa odšla v spremstvu njegovih besed:”Crkni na porodni mizi”. Pobral je tudi ves denar, prepisal avto in garažo na svojo mamo, potem pa sem se le spravila k odvetnikom, da ne bi prodal še stanovanja, katerega sva skupaj kupila, z namenom povečanja družine. Zdaj je že leto tega, kar ne živimo več skupaj, vendar se kalvarija z njegove strani nadaljuje. Nikakor se ne more sprijazniti s tem, da sem dobila polovico denarja od prodaje stanovanja, zato nagaja kjer je mogoče. Stike z otrokoma ima kakor se mu zazdi, tudi preživnino plačuje z več mesečnimni zamudami, skupaj s svojo mamo pa me tožita za najemnino, ko sem še živela z njim v stanovanju, ki je bil last njegove mame. Bilo je in na trenutke je še vedno zelo hudo, še posebej, ker je starejši sin star ravno toliko, da se vsega zaveda, vendar prav nič ne razume. In vesela sem, da mlajši sin še ni bil rojen, ko je oče odšel, kajti predvidevam, da zaradi tega odsotnost očeta ne bo občutil tako hudo, kot starejši. Je pa sedaj naše življenje veliko bolj umirjeno, veliko bolj usmerjeno v družinske vrednote. In niti trenutka ne bi želela več preživeti z bivšim možem. Sem ženska, ki je ni vreden, in če sem bila sama “zaplankana”, je vsaj on ugotovil, da ne zmore več korakati skupaj z mano. Nikoli ne bi razdrla družine, ker mi le ta veliko pomeni, a kljub temu se mu lahko zahvalim, ker je šel. In tudi ti boš ugotovila, da si lahko srečna, ker si se znebila takšnega človeka. Škoda le, da takim ljudem narava nakloni možnost potomstva.Bodi močna in verjami vase. Boš videla koliko energije premoremo mame – še posebno, če smo “novopečene”. In tega kar boš imela ti, tvoj bivši nikoli ne bo imel. Vse v življenju se nekoč nekje povrne.

****megaboy………dejstva so:
– oče ima pravico do stikov z otroci
– otroci imajo pravico do očeta
nad obojim pa je: KORIST OTROK ****

Točno tako!

Sej to jest pišem ves čas, pa žal ne gre skupaj z mnenjem tistih, ki menijo da je prišla KajaA na forum iskat razumevanje podporo pri njenih odločitvah (neglede na to kakšne so te odločitve)

LP

gama,tudi tebi želim vse dobro,saj si tudi ti veliko prestala!
ne morem si mislt,kolk je tega “sranja” na svetu!
srečno!

Pozdravljena, gama

Zelo lepo napisano. Prav si imela, da si se ločila od bedaka.
Ko ti je rekel, da naj crkneš na porodni mizi, ufffffffffffffff dlake imam pokonci, ampak BOG ima za vsakega za tapravo rit ŠIBO.

Tudi jaz sem bila nora, ker sem trpela 11 let hudičevega zakona. Srečna sem, da sem se rešila takšnega bedaka. Sploh ne vem zakaj se nisem prej ločila, ne vem, še sama ne vem?
Verjetno sem bila zaplankana. Vedno sem govorila, da zaradi otroka trpim. Samo to ni bilo prav, ker otrok je bolj trpel ob takšnem zakonu, ki je bilo psihično in fizično maltretiranje.
Bodi mi srečna in ostani optimist.
Lep večer
Doroteja

p.s. Če želiš mi lahko pišeš na moj meil, da si izpoveva vse kaj sva doživeli.
[email protected]

SREČNO!

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Gama in Doroteja – mislim, da sta super. Poskrbita za svoje otroke, da bo njihov čas pri vama kar najlepši, saj tistega pri možu ne moreta nadzirati.
Gama, za taščo si pa verjetno tudi ti veliko naredila in ne vem kako si upa zahtevati najemnino. Pa ji reči, da jo boš tudi ti tožila za vsak prevoz, za pomita tla in za vsako tako malenkost. Kako to, da nekateri izgleda ne vidijo, da s takim ravnanjem svojim sinovom NE pomagajo, ampak jih delajo še bolj nesposobne za samostojno življanje in družinsko življenje?

megaboy!
Nisi se zmotil …Kaja je prišla iskat sem podporo …nekaj pa si zgrešil- kolikor se je meni zdelo je prišla sem iskati tudi pomoč in nasvet…
Mi, ki smo tukaj lahko svetujemo samo na osnovi tega, kar vemo (beri: naših izkušenj), nikjer pa ne piše, da je moj bivši enak njenemu bivšemu, moja situacija njeni….ali pa se mogoče lahko ti tako indentificiraš z njenim bivšim, da te njene odločitve motijo???????????
Jaz sem zmeraj naklonjena mirnejšim rešitvam ampak življenje je kruto in tudi jaz v določenih primerih preidem iz mehkih na grobe rešitve……Kaja je pač doživela šok: prva reakcija je bila pričakovana – totalni izbris očeta otrok……..ampak čas prinese svoje, edino kar upam je, da je iz situacije kaj potegnila in da ne bo padala na iste finte kot v preteklosti……

pozdravček

Eleonora

p.s.: če boš prebral vse kar se je dogajalo do sedaj boš videl, da se tudi Kaja spreminja in da njeni pogledi na situacijo niso več isti kot na začetku (raste v sebi)……..

***************** Ne moremo čez morje, če samo stojimo na obrežju in zremo v vodo. (Tagore)

Otroka sta res tista, ki mi dajeta veliko energije. Tudi če sem slabe volje, mi njuna usta do ušes, pričarajo sonce v srce. Imam pa tudi krasne starše in brata, na katere se lahko obrnem v vsakem trenutku. Kar pa se tiče bivše tašče, jo pa po eni strani razumem, saj je v očeh matere njen otrok najboljši. Poleg tega pa je oseba, ki noče prevzeti odgovornosti za lastne napake. Tudi ona je ločena, ločil se je njen starejši sin in tri leta za njim še mlajši (moj bivši mož). Žalostno pa je to, da enostavno bivša tašča ali ni zmogla ali pa ni znala ponuditi varnega, ljubečega in toplega doma sinovoma, zato se tudi onadva v odnosih ne znajdeta. Ko sem se prvič srečala z njihovo družino, nisem mogla verjeti, da sem se znašla sredi razmer, o kakršnih sem dotlej le brala ali slišala.Čeprav sem se zavedala, da se vzorci družinskega življenja prenašajo naprej, sem mislila, da bo moja ljubezen bivšemu možu pomagala, da tudi sam začuti in spoštuje družinske vrednote, še posebej, ker si je tudi on tega želel. Ker pa volk ne menja kože, je bilo osem let skupnega življenja verjetno zanj mučno (čeprav na videz ni zgledalo in tudi nikoli ni rekel, da s čim ni zadovoljen ali da ga kaj mori). bivša tašča nikoli ne bo priznala, da je pravzaprav ona tista, ki je “zavozila”. Ona in oba njuna sinova so krasni, krivca pa so našli pri obeh bivših ženah. “Odrekla” pa se je tudi vnukom, ker so čisto po materah.

ja, takim, ki krivce vidijo povsod drugod se tezje pomagas, kot tistim, ki vso krivdo zvalijo nase. Je pa zanimivo, da tvoj moz osem let ni nic rekel, da je nezadovoljen, potem pa je kar odsel. mislim, da take odlocitve zorijo in da ni mogoce prekiniti kar cez noc?
Ali to pomeni, da tvoji otroci mozeve druzine sploh nic ne vidijo?
lp
Simon

Bila sem strašno zmedena in še danes ne vem, kaj e pravzaprav razlog, za moževo odločitev, samo domnevam lahko. Zadovoljen s svojim življenjem (glede na to, da sem bila jaz razlog za njegovo nesrečo) pa še po letu dni, kar sva narazen, ni. Nagaja, kjer je le možno, grozi, da bo njegova ” črnogorska in ruska mafija” zbrisala vso mojo družino – tudi policija je že morala posredovati. Starejši sin tu, pa tam vidi njegovega brata ali mamo, če se morda po naklučju srečajo, k očetu, ki pa živi v Radovljici, pa tudi ne gresta, ker bivši mož ne mara nikogar. Ko smo živeli skupaj, smo njegove sorodnike obiskovali na mojo pobudo vsaj za praznike. Mlajšega sina pa njegova družina še ni videla.

Kaja berem malo nazaj in vidim,da si postala mamica dveh sončkov,katerih žarki ogrevajo tvoje srce.

Ti iskreno čestitam!

Oprosti,da ti samo še nekaj rečem v zvezi tvojega moža.On ni odrasla osebnost in ni v vsakem primeru lepo slišati,da tistega ta drugega otroka,ki ga pričakuje z novo prijateljico, da se ga ne veseli.
Njegovo govorjenje je odraz nedoraslosti.
Hoče si krivdo oprati in to je samo fora na katero računa,da jo boš ti zagrabila.V stanju kakršnem si,še morda tebe zanese.
Pazi!!!

V začetku je kot bog “obiral”tebe,zdaj pa se nagiba temu,da bo obiral njo,ker hoče pri tebi na ta način doseči nekaj točk.
Takšni osebki kot je tvoj mož,je že dokazal,da se ne moreš zanesti nanj.

Kaj ti ni oponašal slabi sex,ki je bistvenega pomena in to,da te nima rad…,dvom o otrocih?
Ta novi pa verjetno razlagal,kako je originalna in kako si zavrta ti.Sram ga naj bo.

Budalo je delal iz sebe in zdaj bi to rad naredil še iz tebe?

Potrudi se naj ,da bo otrokoma dober oče,za kaj več si pa vzemi čas in verjemi,da imam občutek,da bi se vse še kar ponavljalo.
Je še lahko kdo slabši,če zapusti svojo ženo ali partnerico,ko je noseča?

Popolnoma neodgovoren in primitiven odnos je to!
Srečno,pa se še kaj javi!

Pozdravljena KajaA!

Kako si kaj?Kako sta tvoja otročička?Kako si rešila z njunim očetom?

Kljub taki neprijetni izkušnji upam da uživaš v teh prvih pomladnih sončnih dneh:-)

Veliko sreče v prihodnje ti želim!

lp mikimiska

se podpisem pod post od kiare…mislim,da se je dovolj dolgo delal norca iz tebe, iz sebe in se iz koga…naj se izkaze kot oce, za kaj drugega, bi pa, pri normalnem razmisljanju vsak potreboval cas…zaradi otrok tudi ni vredno pozirat vsega…

KajaA a nisi ti mogoče BarbaraA – glede na vse tvoje težave z IVF sva že kar dostikrat govorili na forumu neplodnost – bile sva v istem postopku lani maja.
Sem kar šokirana da se je ti to zgodilo.
Zdaj pa ti želim veliko veliko sreče v življenju – tebi in tvojima sončkoma.
Pa brez zamere če sem bila malo bolj radovedna na niku.
LP
KAJA1

Ko preberem kaj takega me zadeva tako razp….., da bi tipu verjetno polomil noge, če bi ga poznal.
Ni najhuje to, da je totalni KRETEN, najhuje je to, da te je tako zelo prizadel ! Takšni stresi v času nosečnosti vplivajo tudi na otroka, zato upam, da ti bo uspelo najti notranji mir in čeiprej pozabiti na EGOISTIČNEGA PRIMITIVCA.

Moje mnenje je, da bi bilo takšne primere potrebno obravnavati kot kazensko dejanje.

LP

Vso smo imeli v mislih Delboyev post, samo smo bili bolj nežni.Kako si sedaj ti in mala srčka?

New Report

Close