moja zgodba-mož me je zapustil- nosečo z dvojčkoma
Katja,
ne vem, ce delas prav, da otrokoma, se preden se bo imel bivši mož priložnost izkazati v svoji ocetovski vlogi, onemogočas stik z njim. To delaš iz svoje osebne bolečine in ne iz želje po tem, da bi otrokoma želela najboljše. Kaj pravijo da se govori da pravijo da on pravi …. a je to res pomembno? Daj malo razmisli o tem. Sprejmi to kot dobronamerni nasvet. Razumem te, mislim pa, da morate vsaj poskusiti, kako bi stiki z ocetom lahko potekali. Ce ne bo slo, se bodo tako ali tako koncali sami od sebe.
Franjo, prav tako ‘nesojeni ocka’
Kaja tudi jaz ti iz srca želim vse dobro.Izbrala si lepi imeni !! Ne jokaj več,samo smej se še!
Se mi zdi pa prav,ko bosta otročka malo večja,da jima poveš,kako “dober” je njun očka.Ne vem,zakaj otrokom lagati,da je pač tako moralo bitit,če vas je zapustil?!Otroci morajo vedeti resnico.
Torej Kaja,veliko lupčkom vsem trem in javi se nam!! Tudi če njega ni ob tebi,nisi sama,tudi mi mislimo nate!
srečno
Kaja!
Tvoja zgodba je res žalostna, neizmerno me je ganila. Veš, tudi sama sem ostala sama z otrokom, ko še ni bil star dve leti. Strlo mi je srce. Vendar verjemi, da se človek sčasoma postavi na svoje noge in življenje gre naprej.
Takoj po rojstvu boš sicer imela z otrokoma veliko dela, ko pa bo najhujše mimo, pa se ne zapri pred svetom. Daj si priložnost, da mogoče še kdaj spoznaš kakšnega prijatelja. Verjemi v to, da te prava sreča šele čaka. Le potrpeti je treba do takrat.
In tako, kot so ti svetovali že mnogi drugi, takoj po rojstvu otrok skušaj urediti vse pravne zadeve (preživnina, stiki,…). Kar naj tudi on prispeva svoj delež za preživljanje otrok. Glede stikov pa lahko, če se ne bo dalo zmenit z njim, poskusiš urediti na Centru za socialno delo (tam ti napišejo tudi sporazum o stikih in preživnini, kar ti toplo, toplo priporočam). In res se ne ločuj, dokler otroka nista rojena.
In če želiš, da ne bi bila njegova sedanja z otrokoma, predlagaj, da dokler sta še tako majhna, da ju on samo obiskuje. Verjetno pa mu na dolgi rok ne boš mogla preprečevati stikov z otrokoma, če jih bo seveda on želel imeti, tudi ni smiselno, da jih preprečuješ. Boš videla, da se bo še vse uredilo tako, da bo prav zate in za mala sončka, mogoče bo pač malo dlje trajalo. Ampak takole nas očitno Bog preizkuša…
Res srečno ti želim!!!
Pogumna punca si in vse lepo in dobro ti iz srca želim v letu,ki prihaja!
Vzemi vse slabo kot izkušnjo,iz katere se boš kaj naučila in boš duševno bolj “bogat”človek.
Otroka ti veliko pomenita in vem,da jima boš dobra in zlata mama.Imejte se radi,ker je to najbolj pomembno.
Moža,ki bi ga rada imela ob sebi,že živi svojo drugačno pot,tako se je odličil sam ali s pomočjo nje.Ali je to njegova prava ali napačna odličitev bo čas pokazal in zato se nikoli ne sekiraj.
Tebi naj bo važno,kako se boste imeli vi trije.Upam,da čim bolj fajn.
LP!!
Kaja
Preživnina ne pripada tebi…ampak otrokoma.Zato se ji ne odpovej.Ne rečem,da ga oskubi…vendar naj plačuje svoj prispevek v njunem življenju.
Tudi sama sem razmišljala o odpovedi preživnine…pa me je takrat odvetnik umiril s tem,da naj ne imam slabo vest,ker to pripada otrokom.
Veliko zdravja tebi in tvojima otrokoma v letu 2006
Joj ko vse to prebiram se mi kar srce para.Sploh pa ker imam sama eno leto stari dvojčici in vem da poleg ljubezni ki je ti nimaš potrebuješ ogromno partnerjeve pomoči in poguma.Ampak verjamem da ti bom uspelo saj si že do tukaj prišla in za moje pojme je to ogomno.
Držimo pesti zate in upam da ti uspe.!!!!!!!
Nam pa javi ko boš dobila male srčke!
….SHUT !!
Kaj boš delil moralo !?!
Ni čas za moralne podvige, Kaja živi v reali. Preživeti mora beden razpad zakona in svojima otrokoma zagotoviti zdravo mamo! In najmanj so ji potrebni pametnjakoviči tvoje sorte.
Ko bo prebolela in izstopila iz vse te bolečine, bo tudi ona naredila tako, da bo prav (tudi) za otroke.
Draga KajaA,
vem, da si v hudi bolečini, ki bo trajala še kar nekaj časa. Hudo je ob misli, da bosta otroka z drugo žensko (novo partnerko tvojega moža), kadar bosta pri očku. Vem, da to zelo boli. A razmisli o svoji odločitvi glede plačevanja preživnine in stikov. Najpomembnejši so otroci. Čez nekaj let, ko bolečina mine, je za otroke zelo pomembno, da imajo oba starša, da oba skrbita za njih tako v materialnem kot emocionalnem smislu. Pomisli, najverjetneje boš čez nekaj časa imela tudi ti novega partnerja. Čeprav se zdi danes nemogoče, da bi bila kakšen dan brez otrok, da bi bili pri očku, ti potem, ko pač sprejmeš takšno obliko družine, vačsih ustreza, da se malo odpočiješ in imaš čas čisto zase…
Vse lepo ti želim
Teja
Zdravo!
Tudi mene se je dotaknila Kajina zgodba. Sama imam tri majhne otroke in moža, ki mi je v oporo in ki prevzema 55% dela z otroki. Kar tako, dobro mu je biti z otroki in meni je tudi prav, da si stvari deliva. Zato sem mu tudi prepustila dvakrat pol porodniškega dopusta.
Skozi zakonsko in družinsko življenje se pogosto srečujem z različnimi večjimi in manjšimi problemi. Pri spoprijemanju z njimi, mi je najbolj blizu logoterapija s svojim opozarjanjem na pomen smisla v življenju. Trdno verjamem, da se nobena stvar, nobeno prijetno ali neprijetno stanje ne zgodi brez razloga. Včasih nikakor ne moremo razumeti smisla nekega dogodka, še posebej izgube (smrti, odhoda dragega…), pa vendar je lažje, če verjamemo, da ima verjetno tudi to za nas nek globlji smisel. Pogosto se res izkaže, da je tako. Oziroma se izkaže, da se človek, ki v stvareh išče in uvidi smisel, ki je dan kot spoznanje le njemu samemu, čuti ne glede na probleme notranje bogat in izpolnjen. In vreden vsega dobrega, kar življenje hrani v svojih zakladnicah. O tem poročajo ljudje v številnih knjigah, ki so po težkem, izredno težkem življenju, dogodku notranje visoko zrasli, dosegli globoko srečo. Morda se ti bo, Kaja, smisel tvoje izkušnje pokazal kasneje. Drugače te pa vsekakor podpiram v tem, da svojemu partnerju želiš kljub vsemu dobro. Da se ne ujameš v sovraštvo, ki je močna navezanost, vendar srhljivo nezavidljiva, trpeča in temna. Vendar dam prav tudi tistim, ki te opozarjajo na postavljanje meja. Ti edina nosiš odgovornost zase in za osmišljanje svojega življenja. Sama boš čutila, kdaj si pravilno poskrbela zase. Najverjetneje boš želela biti zadržana do tistega, ki te je prizadel, do njegovih v tem trenutku očitno nezrelih ravnanj. In če morda dozori v doglednem času, in če se boš ti v svoji notranjosti še vedno zanimala zanj, ga boš verjetno zopet z neko mero zadržanosti mirno spremljala. Nikar pa ne pojdi preko sebe, ne sprejmi ga takoj, ne “prosjači” za njegovo pozornostjo, ne želi mu srečo na račun tvoje…” Poskusi trdno stati v svoji vlogi, ki ti jo je v tem trenutku ponudilo življenje in trdno stoječa izbiraj naslednja ravnanja. Konec koncev je bila tvoja izbira, da si izbrala in vzljubila njega. In zagotovo ni bila to samo slaba izbira. Vajin odnos vaju je dolgo osrečeval. Sedaj pa je zadel ob čer. Ni nujno, da bo, ko se dvigne megla, vse v razbitinah. Lahko, da bo tvoj partner, ko bo svoje življenje osmišljal, našel nesmisle in jih želel osmisliti.
Poskušaj verjeti v življenje, v Boga, ki ga lahko razumemo kot najvišji smisel in najvišje dobro in v smiselnost izkušenj, ki so nam dane.
Srečno
Opomba: Posadi dve majhni drevesci na kak košček zemljice za tvoja sončka.
Megaboy, postavi se na mesto očeta njenih otrok.
Okoli govori, da nista njagova.
Istočasno je njegova skrivnost zanosila.
Žali jo in zmirja.
Njegova sedanja je lazila ves čas za njim in sedaj se prepira že z njegovo materjo.
Nakopal si je takšno zmešnjavo, da do smrti ne bo imel miru.Tudi, če bo hotel biti dober oče otrokoma iz zakona, bo moral biti diplomirani diplomat in politik, da bo z obema ženskama uskladil vse 3 otroke.
Alimentacija jima pripada, pa mir in zdrav razvoj tudi. Saj bo videla, kako bo.
Ti si hudoben, ker si ji tako grobo napisal in se ji opraviči!
Tele bedastoče, megaboy, pa ne morem požreti:
“Ko se bo ona opravičila otrokom, da jih je hotela spraviti ob preživnino”
Takoj nehaj maltretirati ubogo žensko, ki še rodila ni, s svojimi neumnostmi! Preberi si vse, kar ji ta nezrel osebek dela, se poskusi postaviti v njeno kožo (jako težko iz dveh razlogov: ker je noseča in ti o tem pojma nimaš in ker si enostavno nesposoben empatije) in jo pusti pri miru, če ji ne moreš reči nič spodbudnega.
Še ena, ki jo je doletela podobna usoda kot Kajo… Kaj naj rečem… Hudo da ne veš ne kako naprej in ne kako nazaj. Ko berem Kajino zgodbo najdem malo upanja, da bo boljše. Da mogoče je tako še najboljše za vse. No pa da razložim situacijo: poročena sva že 2 leti, skupaj veliko več. Že pred časom sem izvedela da me vara, mu zadevo oprostila in živela v dvomih. Se nekako sprijaznila s stvarjo, ga ljubila z vsem srcem in upala na boljše čase. Nepričakovano in neplanirano sem zanosila (seveda je bil že njegov prvi odziv negativen). Odločila sem se, da otroka obdržim. Nekaj časa je bilo vse ok, sedaj je ugotovil da tako ne bo šlo. Slutim, da je še zmeraj s “tisto”. Mislim, da sploh nikoli nista prekinila. In mi govori, da če pač ne gre (kao ne gre – tud trud se nč) bova šla pa pač narazen. Jaz pa moja mala pikica, ki pridno raste pod srčkom pa sva bila šokirana. Naj povem, da sicer še živiva skupaj, pa vseeno. Ne ve kaj hoče. Na trenutke mi govori, da me ima rad, da je zmeden. Po drugi strani si želi stran. Nočem ga zadrževati. Če ga kaj vleče stran naj pač gre. Je pa hudo, ko pomislim, da bom ostala sama z mojo pikico. Sej vem da se bom nekako pobrala ampak strah ostaja. Namesto, da bi preprosto uživala v nosečnosti sem vsa nervozna in negotova. Kaja če boš brala mojo zgodbo in boš kdaj želela stopiti z mano v kontakt sporoči. Vsem ostalim pa… hvala ker ste tukaj da nas berete in ste z nami…. To veliko pomeni… Vsaj veš da nekdo misli nate. HVALA VAM.
Draga Kaja,
jest ne bi objokovala tvoje usode, ampak bi di dala samo en zelo preprost, ampak neverjetno učinkovit recept.
Vzami list papirja, usedi se, dobr razmisli kaj hočeš in si vse to zapiši po alinejcah. Nekako takole:
– idelaen partner, ki me bo spoštoval in ljubil in ki ima naslednje lastnosti….
– sem samozavestna in sposobna živeti tudi sama
– zaslužim toliko in toliko
– moja otroka sta taka in tala
…… ne bodi skromna, napiši samo stvari, ki si jih RES želiš.
Dodaj še malo potrpljenja in zaupanja v ta sistem načrtovanja in presenečena boš nad rezultatom.