moja zgodba
Robert, sem pogledal še enkrat svoje zadnje poste, tam ko pišem o sahari zalivanju grmovja in čutari vode.
Oprosti, nisem mislil tako v zvezi s tabo.
Letelo je na to, kakšna situacija je v slo, in da je vprašanje, če ima sploh smisel izgubljat čas, če še celo tebe niti malo ne prepričam.
V končni fazi pa, imaš pravico do svojega mneja, in zakaj bi moral mislit ravno tako kot mihelj.
Skratka, robert oprosti!
Ojla vidva!
Nehejta se zbadat, no.
Ja Robi, midva se štekava, ni panike.
Mihec, a misliš da kofetkava? Hehehe, nč nau!
Sva predaleč stran, bi pa šla z veseljem na kofi drgač.
Dejta si že enkrat roko no.
Razen če uživata. 🙂
Mihau, a veš da se da po msn-ju čist lepo počvekat, pa hitrej je, pa
smeškoti so zraven…………..
Pridna bodita.
Čau
Pozdravljena Anka5!!
Anka5….?Petica pomeni?
-priljubljena šolska ocena ali nogometni libero(dres s št.5) ali petletna Anka??
Imam hčerko Anjo in ima vsepovsod na spletnih straneh kjer je registrirana up.ime Anuška(od kod Anuška pa ve samo ona),no v Prekmurju je tako ali tako Anuška zelo priljubljeno ime!!
Kar se pa tiče “svaje” z Mihecom pa je vprašanje,nikjer in nikoli še nisva kregala in tudi nevem zakaj bi se….
Lp
Še to napišem,da druga hčerka ima pri uborabniškem imenu 007;moja žena pa 700(vejetno je kontra James Bondu)!!
Vsekakor se ne kregava, prej obratno.
Poleg tega ne vidim razloga zakaj nesporazumov, še posebno če so navidezni, ali nehote povzročeni, ne bi razreševali.
Skratka, kar kufetirajta.
Sam pijem kavo sam, med 4 stenami, črno, grenko, zelo močno, tisto ki se jo z vodo v momemtu rehidrira.
Uf je grenka, ko lajf in fajt.
Skratka, punce ki ste za kufe, javte se robertu na msn. Nekje je napisan naslov.
Na mihelna ne računat, kufe pije sam, ves čuden, v grenkobi.
Haha.
čau vsem.
Ko pijem kavo, se rad osredotočim zgolj na kavo. Ne pa na družbo, klepet.
Na njen vonj oz aromo, na njeno temno barvo, na njeno grenkobo.
Sam mleka v kufetu pa cukra ne prenesem.
Se povsem spremeni vse.
To ni več kava!!
To je mlečni sirup.
KAVA je grenka črna težka trda dišeča in vabljiva.
no zdaj sem dnevko.
sam grem namreč rad spat zgodaj, ker so včasih govorl, da ura spanca pred polnočjo zaleže za dve uri po polnoči.
In zgodaj zjutraj je tak čudovit mir in tišina.
lonely planet.
živjo!
a ste že šli na kofe al ne???
no, jaz sem tud ena, ki se lahko skoraj ne vse te forume javi – sem namreč nedonošenka, rojena s 5.5 mesci in funkcioniram 88%! 10% mi vzame status invalidke, ki se pozna samo v malo drugačni hoji in blaznem notranjem živciranju zaradi tega, 2% pa slab sluh, slišim cca 70%.
Sem samostojna oseba, z fantom, prihajajočo družino in dobro službo-vse normalno, kot tudi vožnja “normalnga” avta. ne bi o tem, da je bila moja pot do danes, ko sem stara 28 let (čez 1,5 mesec bom stara 29!!!), bila prepolna ovir, prepadov, ovinkov, hribov in zemeljskih jam, ampak še živim;) Resda sem skoraj 4x umrla, prebolela vse otroške bolezni, bila v komi zaradi najstniškega popivanja in krsta-alkohola 3,9 promile,…
Sicer sem na trenutke zelo žalostna, saj sem doživela tudi 3 letno medvrstniško nasilje v OŠ, katerega še nisem prebolela in zato ne upam javno nastopati, iti v bus, hoditi mimo množice (npr. v čakalnicah),… se trudim, včasih rata včasih ne. V družbi me blazno nervirajo nevzgojeni otroc (zaradi hrupa), nenadni poki, kašljanje ljudi ipd.
Sluh je tudi smešna stvar (aja, btw, tudi vidim slabo in enkrat me je zelo prizadela mamina izjava:”na, invalid, slabo sliši, zdj pa še vid ne”-čeprav imam -4 dioptrijo. sicer je super mami, ampak to men lih ni blo smešn). Zanimivo pri 30% zmanšanem sluhu je to, da slišiš, pa tudi ne. če ljudje govorijo normalno je vse OK, če pa šepetajo ali bolj potiho govorijo, pa tnxgod, sem se naučila brati preko ustnic. najtežje pa je, če so za mano. ali mi hočejo šepetat. ali pogovor v hrupnem prostoru-ni šans.
bedno mi je tudi to, ko sem velikokrat moja2 vprašala o tem česar nism slišala, pa sta me ignorirala, slišala sta me, to zihr, in pol se človek spet bedno počuti; v lastnem domu. vesta, da ne slišim dobr, vprašala sem tisti večni “kaj” ali “kako”, potem pa me še ne upoštevata. TV mora biti velikokrat na glas (samo kadar je slovenski govor, drugače ne), pa ni, ker ju to moti. in zanimivo, lastna mati, k ima +10 dioptrije, ni nikoli od mene dobila zavrnilni odgovor, ko je bilo kaj treba prebrati (navodila,…)!
hecn problem je tudi, ko sem doma pri fantu, in šprehajo ribniško in dostikrat jih ne razumem (slišim). sreča, da je bila pokojna tašča tudi slaboslušna! vendar se mi vseeno zdi, da je včasih folku sila smešno, ko nekdo tupo gleda in ni razumel (slišal) del pogovora; čeprav je njihovo “zadovoljstvo” ne zlobne narave, mi je kar parkrat neprijetno toplo v prsih in hrbtu. ampak si rečem, ok, pač ne vedo kako je to.
ko sem bila majhna, sem imela slušni aparat. vendar ne dolgo. saj je ob prevelikih zvokih(zvonec za konec odmora,…) začel piskati in to me je sila živciralo. ko sem ga ugasnila, je bilo seveda očitna razlika, ko je bilo vse bolj “tiho”, žal nisem toliko slišala kot z aparatom, vendar je bilo bolj prijetno saj nisem skočila ob padcu puščice nekega sošolca, ali hrupu učencev na hodniku, ko mi je skoraj razneslo bobniče, potem je pa še cvilil aparat. rajši sem slabše slišala in se prisilila z branjem ustnic, kot da bi dobro slišala normalne zvoke in hkrati glasne zvoke še 2x bolj. aparati bi morali ojačati šibke zvoke, močne pa pustiti v normalnem tonu – to bi bilo za moj sluh. drugi imaste drugače.
no to so bile moje izkušnje s slabim sluhom; le-ta mi prav pride, ko mami ne more spati zaradi nekega zvoka, jst pa rečem:”nč ne slišim” in si mislim tnx god hehehe. pozdravček
Klija pozdravljena!!
Bom ti nekaj odgovoril,če nimaš nič proti!!
Prvo kar ti napišem je to,da je lepo,da si se javila na forum!
KLIJA:no, jaz sem tud ena, ki se lahko skoraj ne vse te forume javi – sem namreč nedonošenka, rojena s 5.5 mesci in funkcioniram 88%! 10% mi vzame status invalidke, ki se pozna samo v malo drugačni hoji in blaznem notranjem živciranju zaradi tega, 2% pa slab sluh, slišim cca 70%.
R:skoraj v celoti enako kot jaz razen hoje in izgube sluha po Fowlerju 84%.
KLIJA:Sem samostojna oseba, z fantom, prihajajočo družino in dobro službo-vse normalno, kot tudi vožnja “normalnga” avta. ne bi o tem, da je bila moja pot do danes, ko sem stara 28 let (čez 1,5 mesec bom stara 29!!!), bila prepolna ovir, prepadov, ovinkov, hribov in zemeljskih jam, ampak še živim;) Resda sem skoraj 4x umrla, prebolela vse otroške bolezni, bila v komi zaradi najstniškega popivanja in krsta-alkohola 3,9 promile,…
R:vse lepo in prav v začetku,zadnji stavek pa močno žalosten!Če pogledam na sebe v najstniških letih raje ne bi pisal o sebi!!PIJAČA,KOCKANJE IN “DEKLINE”!Sem bil takrat pokvarjenec ali sem preživel!
KLIJA:ko sem bila majhna, sem imela slušni aparat. vendar ne dolgo. saj je ob prevelikih zvokih(zvonec za konec odmora,…) začel piskati in to me je sila živciralo. ko sem ga ugasnila, je bilo seveda očitna razlika, ko je bilo vse bolj “tiho”, žal nisem toliko slišala kot z aparatom, vendar je bilo bolj prijetno saj nisem skočila ob padcu puščice nekega sošolca, ali hrupu učencev na hodniku, ko mi je skoraj razneslo bobniče, potem je pa še cvilil aparat. rajši sem slabše slišala in se prisilila z branjem ustnic, kot da bi dobro slišala normalne zvoke in hkrati glasne zvoke še 2x bolj. aparati bi morali ojačati šibke zvoke, močne pa pustiti v normalnem tonu – to bi bilo za moj sluh. drugi imaste drugače.
R:Robert ne nosi aparata že polnih 30 let in če bi skoz nosil(tudi v Muri,kjer sem zaposlen) bi moj sluh dosti poslabšal kot imam zdaj!V zadnjih 30 letih sem izgubil nič več in nič manj kot 1% izgube sluha po Fowlerju!!
Vprašanje bi pa vseeno postavil tebi:
Ali je tvoj fant slišeč in ali si ti sploh zadovoljna z njim??Jaz ko sem bil takrat ” ledičen” sem “dekline” postavil na cesto po domače povedano,danes ko se pa srečamo in to ve tudi moja žena,se nekdanje moje ljubice tolčejo po glavi!Robert takšnih ljudi ne rabi okrog sebe!
Drugače pa res žalostna zgodba s tvoje strani!!
Lp
Robert,
trudim se, da bi čimmanj postiral, pa žal ne gre.
Čim nekaj napišeš, daš doskrat več vprašanj kot odgovorov oz pustiš nejasnost; namreč vsaj jaz ne vem zakaj se gre.
Iz gornjega si jaz razlagam, da se dons te koke tolčejo po glavi, ker so spustile iz rok tako dobro partijo.
Verjetno si zbiral slišoče punce?
Mislimpa, da nisi nič izstopal od drugih.
To ja počnemo vsi, oz večina.
Še mihelj je bil nalit, da ne ve kako je dam pršu. Ni filma o tem v njemu.
Ostalih drog pa ne.
Naša civilizacija je zrasla in bo padla ob vinu, ostale droge so nam pa po moji presoji tuje.
Muslimani so se od te vinske civilizacije ločili, in verjetno so tudi zato taki kot so. Pa niso slabi, da ne bote mislili. Tud tam so dobri in slabi ljudje, kot pr nas. Ampak kot celota mislim.
A ni super, ko se mal naliješ in kaj pošinfaš,čez vse.
Oni pa tega ne smejo. In to se pozna. Ima pa to seveda tudi dobre plati.
Mi smo pa vinska civilizacija.
Je zdravilo za depresijo, večalo je družabnost v zmerni dozi je gladilo nesporazume in prepire.
Seveda, če si prekoračil dozo, kot pri drugih zdravilih, je prišlo kahko do tragedij.
Skratka, po moje nisi bol barabin, ampak tak kot vsi ostali.
No ja morda kockanje. Igre na srečo, so v bistvu igre na nesrečo. Ker srečo ima le majhna manjšina, ostali izvisijo.
mihelj ne igra iger na srečo.
Ne izziva usode. Pa sem kar dobro zapisan pri njej, se medsebojno spoštujeva.
Sam bi deklici rekel, da so v zadnjih desetletjih slušni aparati tako napredovali, tehnologija, da se bi verjetno kakšen našel tudi zanjo. Morda selo znotraj sluhovodni, ne zaušesni. Zarad lepote mislim.
Ojačil bi ustrezne frekvence in brisal nezaželene premočne zvoke.
Ima pa povsem svobodno voljo za tišči glavo v pesek.
Mi je kar žal, ker daje take čudovite primere:
npr prihajajoča družina. Superca, da dol padem. Kako je to širok in lep terminus. To zajame lahko karkoli. Od tega ko prvič uzreš nje lice, od prvega randija, do nosečnosti al pa do prvega prepira.
Otroške bolezni smo vsi preboleli, pili smo tudi do brezfilmja.
Kdo pa ni že skoraj vmrl ( če drugo ne v prometu).
Samostojnost postavljajo zelo pod vprašan pojavi depresije, strahovi prd okolico in množico in vse ostalo.
Obstajajo načini in tečaji, ko se takega morastega načina rešiš. Mislim da je nevrolingvistično programiranje ali nekaj sličnega.
Menda se da rešit take reči spodoživljanjem in manipulacijo. Sam sem glede neke fobije probal In mi je pomagalo. Znebil sem se negativnega regresivnega odziva nanjo, ki me je blokiral.
skratka:
1. Informacija, če je kakšen ustrezen aparat, ki bi bil idealen
2. Ureditev duha oz podzavesti.
Pozdrav.
Pozdravljeni vsi skupaj.
Da malo pokomentiram preden grem v službo.
Robi in Miha, vidva sta pa res kekca.
Klija je opisala svojo zgodbo, ker se je našla na tem forumu in lepo je to.
Zakaj vedno moralizirata? Saj forum je ravno zato, da ljudje napišejo svoje izkušnje, jih primerjajo, se malo pogovorijo in razbremenijo.
Vsak ima pač svoje poglede na določen problem in tukaj ni za debatirat čigav je bolj pravilen, ane. Dajta drugič napisat za spremembo še kakšno spodbudno, lepo besedo.
Saj vem, da dobro mislita 🙂
Bodita sončka.
Forum je za gluhe in naglušne krasna stvar, saj lahko bereš in pišeš.
In razumeš!
Klija, razumem te. Glavo gor punca, svet je tak kot si ga narediš
(tisti mali intimni, samo tvoj) in vedi, da v hendikepu nisi osamljena.
Še mnogo nas je.
Oglasi se še kaj.
Mir vsem.
P.s.: aja, na kavo pa nismo šli, hehe. Kofetkamo virtualno!
Pozdravljena “ena tiha”!!
Kekec je samo eden kolikor jaz vem…drugi je pa lahko starejši in bi lahko bil grozni…….(sama veš kdo?).
Vsekakor midva z Mihecom nimava nič proti,da pišejo vsi na tem forumu in jasno in glasno so vsi dobrodošli na tem forumu!!
Niti midva z Mihecom nimava pravice jih žaliti ampak jim pomagava kar se da ,ki ne vejo(je bilo pri teb tako?)kaj je treba narediti!!
Vprašanje je pa,ali je KLIJA bila v tem času na forumu ali pa ne…..
Je pa Mihec pravi dopisovalec foruma in sama si opazila,da njihovo mišljenje pride v poštev tako tebi kot meni.
Vprašanje pa je kakšen dolgčas bi bil tu na tem forumu,če Miheca ne bi blo!!
Kar se pa tiče kofetkanja pa Vaju čakam še vedno in ne samo na Kaffe ampak na prekmursko pojedino,ki ostali del Slovenije še nikoli niste slišali za DODOLE(mmm) in to pri Mariču ne dobiš,Mihec!
Pa lep pozdrav na Dolenjsko in na Primorsko!!
Polemiziral bi z eno tiho, oz ne polemiziral ampak le povedal svoj del medalje.
Najprej to:
Zakaj vedno moralizirata? Saj forum je ravno zato, da ljudje napišejo svoje izkušnje, jih primerjajo, se malo pogovorijo in razbremenijo.
Vsak ima pač svoje poglede na določen problem in tukaj ni za debatirat čigav je bolj pravilen
Ne moraliziram, nikakor ne. In nihče ne trdi, da je moj pogled pravilnejši.
Zase vem, da mi tuje mnenje in nasvet dosti pomenita. Tuj pogled in nasvet mi je marsikdaj pomagal, da nisem naredil kakšno neumnost.
Skratka, enim so nam vsi nasveti dobrodošli, sami pa pol presodimo, kaj nam ustreza in kaj ne.
Če se referendumsko odločite, da nasvetov oz drugega mnenja z distance ne želite, ga pač ne bom dajal.
Pa ne zato, ker bi vam potem dal prav ampak zato ker v butale postiran ne želi. Sam namreč rad postiram le če imajo ljudje na drugi strani vsaj malo kritičnosti in treznega preudarka.
Žal očitno večini ne potegne kaj sem dekletu poznih dvajsetih želel povedat. Kakšen je bil moj nasvet od zunaj.
Italjani pravimo: opozorjen človek je napol rešen (drugo polovico mora k rešitvi prispevat sam).
Skratka mihelj vam bo vse hvaležen za nasvete.
Od dudolov in cickov na eni strani do žrebičkovega zrezka na kraški način in tartufi z testeninami v gostilni grahor pa do sladic z medom v kmečkem turizmu v tomaju. Vseak svet mi je svet.
In kritika enako.
In ne gre se za boj čigavo je bolj pravilno, in tudi prijaznih besed mamo kar dosti.
Ceneno hvalisanje in hvalenje, predvsem pa lažno ni moja fora.
Skratka, tiščanje glave v pesek za odraslega človeka ni najboljša verzija.
In od tega ne odstopam!
Še to bi vprašal kaj je Kekec?
A je to tist od rožleta, kosobrina, mojce tinkare bedanca in vandota ter pehte al je tle mišljeno kot ptičji ali mušji drekec.
Žal se bojim, da misliš na slednji.
(ker gre v sklop s tem, da meniš da vse poste onesnažim).
Pa nisem jezen, bolj si me nasmejala.
Pa ne bom povedal kakšne mačistične vice oz reke.
Ženske ste nujno potrebne na svet, pa kakršne koli že ste.
Že za podpiranje vseh 4 vogalov.
Mejte se lepo. Bom zapru sinklerčka. Grema na kosiv.
Ojla Miha!
Si pa post res narobe razumel, veš. Nisem te nič zmerjala in ne mislim da onesnažuješ forum. Kje zaboga si to prebral?
Ma dej, mišljen je pač Kekec iz filma, nič drugega.
Saj pri nas se ta fraza dosti uporablja, ne vem kako je na vašem koncu.
Podobno kot da bi napisala “vidva sončka”, isto se bere.
Torej nič žaljivega.
Peace brother!
P.s.: Robi, kaj so to dodole?
Mir vsem!
Oj!
Jst tud nč več ne štekam. Pa pravijo, da ženske kompliciramo in ne znamo naravnost povedati.
“Robi:Vprašanje bi pa vseeno postavil tebi:
Ali je tvoj fant slišeč in ali si ti sploh zadovoljna z njim??Jaz ko sem bil takrat ” ledičen” sem “dekline” postavil na cesto po domače povedano,danes ko se pa srečamo in to ve tudi moja žena,se nekdanje moje ljubice tolčejo po glavi!Robert takšnih ljudi ne rabi okrog sebe!
Drugače pa res žalostna zgodba s tvoje strani!!”
Je slišeč in zakaj ne bi bila zadovoljna z njim??? Vkolikor ne bi bila, ne bila več skupaj. Drugo pa je, če me on resnično sprejme takšno kot sem…to bo pa čas pokazal.
Drugače sem pa pod Mihov post razumela kot nekaj kritike. Sj se nism hotla pametno delat, sam povedat svoje izkušnje, konec koncu Eni-tihi a ne. Pač pijača…za to me je sram, da sem padla na foro s krstom (nisem vedela, da je cedevita dodana vodki), pač j… ga. Še toliko bolj pazim glede alkohola, ker imamo doma s tem probleme ki se nikakor ne rešijo (pa ne z mano hehe). Tako da mi je vseeno, če bom v družbi edina ne pila in izpadla zategnena, ko pa vidim, da čisto noben šofer ne pije soka – bom pa vsj jst.
Glede prebolenja vseh otroških bolezni…a ni zanimivo, da vsi mi, ki smo, oprostite izrazu “krš roba” za ta svet poln lepote in popolnosti pri ljudeh, v bistvu zelo močni, notranje in bogati z raznimi izkušnjami, ki nas ne bodo tako hitro zlomile (upam hehe).
In še ena cvetka-ko se že toliko sekiram glede hoje, sploh če pridem v nov prostor; aha, v soboto sem bila demonstracijah in od silne volje in energije komot prehodila 7km. Nazaj je bilo malo težje ker ni blo več tiste mase ljudi z mano. No, pa sem si pretegnila kito, tko da zdj šele šepam!!!! Ma bo že, jst pravim, da ko sebe najdemo, potem držimo ta svet pokonci. Pa ni mišljeno samovšečno. POzdravček
Klija, štekava se, ni panike.
Ma dedci- eh, bi blo kr dolgčas brez njih, ane.
Mal morata, a veš, mal morata. Sta na tem forumu pač legendi, temu primerno se tut bereta. Hehe, pa vem da nč slabga ne mislta, sta pač ena taka kekca
(ups, sončka).
Mir vsem.
Ti Klija pa lepo obkladke na nožice, pa un domač model naj jih lepo zmasira.
Hehe
Zdej pa spat.