Najdi forum

Moja teza

Pozdravljen,Goran!
Stara sem 17 let in imam 64 kilogramov pri visini 176 cm.Rada bi shujsala za 4 do 5 kilogramov,ampak se bojim,da bom izgubila mascobo tam,kjer to ni zazeljeno (prsi).Ali poznas kak nacin,kako se temu izognem? recimo ce se odlocim za pocasno hujsanje (1 kg mesecno) – bo tudi to vplivalo na zmanjsanje mojih prsi?
aja pa se to: kaksno dieto mi priporocas (ne jem sladkarij,fast fooda in sem vegetarjanka, vecinoma jem testenine,zelenjavo,sadje,zelenjavne juhe itd) da ne bo prestroga? vsak dan telovadim malo manj kot 1 uro…v kolikem casu naj bi se poznal kak rezultat? hvala !

Mishka,

Glede hujsanja… hja, tezko bo ne shujsati tudi v prsi. Stvar je taksna, lahko, da kljub temu, če boš shujšala še za teh nekaj kilogramov… da bodo prsi ostale bolj ali manj enake, in če bi potem še vedno nadaljevala s hujšanjem… bi se zmanjšale.

Lahko pa tudi, da se bodo že sedaj pri naslednjih 2-3 kg manj, zmanjšale tudi prsi. To je težko z gotovostjo napovedat.

Ni pa možno hujšat, in se ob tem ne bi zmanjšal obseg prsi. Sama najbrž veš, da se prsi v veliki meri sestojijo iz maščobe… in maščoba se porablja povsod v telesu kadar hujšaš, ne pa le na določenem mestu.

Najverjetneeje boš izgubila malo tudi v prsi, ni pa nujno. V vsakem primeru pa je bolje, da hujšaš počasi… 1kg mesečno, to je super. Ker na ta način, bo ta sprememba dovolj počasna, da boš lahko sama opazila, kaj se dogaja ali ne dogaja z obsegom tvojih prsi… ter tako lažje reagirala, kako naprej.

LP,
Goran

Lep pozdrav. Iz svojih izkušenj ti povem, da najprej izgubiš v obraz in v prsi. Zakaj se zgubijo, ker prsi niso mišica je maščoba in ko začneš hujšati je normalno, da gre tudi tam dol maščoba. Premisli.

Jaz sem shujsala iz 70 kg, na 58, visoka sm 174, in imam se vedno C ali D kosarico. V prsi nisem shujsala nic!
Tko da niki, ni pri vskemu isto..

it’z all in genetics…
check ya mamma’z brests 🙂
salo na stran, js mam tut sosolko, ka je u ritko res lepo shujsala, joski so pa ostal (taki k so bli prej, zelo zelo velki – od Pamele, sam da so naravni)..

najbolje je raziskat samega sebe, preveriti razne diete in potem vidis, kaj ti najbolj odgovarja… in kje se mascobe prej porabijo kot drugje…

peace

Draga Mishka,
če ne zameriš, zakaj bi rada hujšala? Tvoja teža se mi ne zdi previsoka, ampak idealna.
Ali ni mnogo bolj pomembno, kakšna si drugače: nasmejana, prijazna vesela, kot pa malo bolj ali pa še bolj vitka? Vsaj jaz prej na človeku opazim to, kako je prijazen, kakšen odnos ima do sočloveka, kot pa kakšna kila gor ali dol.

lepo pozdravljena, prepričana sem, da si lepa že zdaj.
Barbara

New Report

Close