Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo moja ščitnica ( hashimoto tiroditis )

moja ščitnica ( hashimoto tiroditis )

Moj tsh je izmerjen prejšnji petek, in je 0,9 . Zakaj mi zdravnica ni izmerila t3 in t 4 ne vem !!! Samo tsh torej.

Moj simptom, za katerega ni jasno ne osebni zdravnici ne ginekologu, pa je to, da non stop krvarim iz nožnice !!!!!!!!!!!!!!! Imam hipotirozo torej, kot vidite, splošna zdravnica trdi, da je tsh okej ( 0, 9 ) !!!!!!

+ z ultrazvokom so me ginekologi pregledali in nimam ne cist, ničesar na rodilih !!!!! Ginekologi menijo, da je vzrok v ščitnici , toda osebna zdravnica pravi, da je ščitnica ok glede na TSH !!!!!

Torej ?!?!

Normalen TSH je v mejah od 0,3 do 4,5 , torej je tvoj TSH dejansko normalen, bi rekla da celo idealen, saj se večina pacientov najbolje počuti pri TSH vrednosti 2 in manj.
Moj je recimo vseskozi okoli 0,1 in mi je to OK.

Ko delajo analizo krvi, v primeriu da TSH ni v mejah normale, avtomatično v laboratoriju kontrolirajo tudi T3 in T4. Pri tebi tega niso storili, ker je TSH v mejah normsle.

Poleg tega bi – če bi bil TSH znižan, to pomenilo HIPER in ne hipotirozo, ščitnica takrat preveč dela.
Pri hipertirozi je ponavadi moten je menstrualni ciklu tako, da menstruacija lahko popolnoma preneha.
Do močnejše menstruacije lahko pride pri HIPOtirozi, znak zanjo jo povišan TSH – nad 4,5.

Na osnovi česa pa je ginekolog sklepal, da je kriva ščitnica? Je samo predlagal pregled hormonov?
To je smiselno, a tvoji izvidi so vredu.

Vsekakor ti morajo ginekologi poiskati vzrok krvavitev !!! Pojdi nazaj in jim pokaži izvid in povej, da je ščitnica OK in naj se potrudijo poiskati dejanski vzrok.

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Naj samo še dodam, da bi bilo dobro preveriti, kakšno je tvoje razmerje med estrogenom in progesteronom. Priporočam ti knjigo Christiane Northrup http://cobiss6.izum.si/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=99999&rid=126768896&fmt=11, v angleščini pa kakšno knjigo, ki jo je napisal Lee, John R.. Naj te ne moti, da so večinoma napisane za ženske v (pred)menopavzi, zate so pomembni simptomi in možne rešitve problemov.

Pred 4 leti so mi diagnosticirali hashimoto. Ker naj bi bil v mirujoči fazi, nimam terapije. V zadnjem letu opažam, da imam vse znake premalo delujoče ščitnice, počutje je obupno, sem brez energije in stalno imam težave z zdravjem.
Pred kratkim pa sem na spletu odkrila knjigo Stop the thyroid madness, v kateri sem prepoznala vse moje težave in našla rešitev, ki pa glede na slovenske razmere ni enostavna.
Zanima me sledeče, ali se katera zdravi s posušenimi naravnimi ščitničnimi hormoni živalskega izvora? In ali ji je uspelo najti zdravnika, ki jo usmerja in ji prilagaja terapijo glede na simptome in krvno sliko prostega T3 in prostega T4. Odgovorite lahko tudi na zs.
Pa prosim, ne želim komentarjev, kako to ni primerno zdravljenje. Enostavno želim poskusiti drugačno pot.
Hvala.

Tule v iskalnik desno zgoraj vtipkaj ARMOUR in dobila boš veliko rezultatov. Nekateri ga jemljejo in so pisali o tem…
http://metuljcica.mojforum.si/search.php?mode=results

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Jaz jemljem Erfin Thyroid, včasih sem imela Armour, preizkusila sem pa tudi Bio-Throid, mislim, da ga zdaj ni več na tržišču. Preden smo šli v EU sem ga uspela dobiti brez recepta iz tujine. Marsikaj se da, če se hoče. Trije meseci brez naravnih preparatov potem ko smo postali del EU so me zelo dotolkli, komaj sem imela še toliko moči, da sem našla drugo pot do njih. Samo s tiroksinom jaz ne morem živeti. Zdaj imam zdravnico v tujini, ki skrbi za moje hormone, še vedno pa se zgodijo težave z dobavo, cene se pa tudi višajo. Težko je.
Želim ti, da najdeš dobro rešitev zase, glede na to da si očitno še zelo na začetku, pa ti priporočam, da najprej prosiš osebnega zdravnika za meritev TSH. Nič nisi omenila kakšnih rednih kontrol, glede na to, da so ti diagnosticirali Hashimoto, bi te morali malo bolj redno spremljati, še posebej v obdobju, ko imaš težave, ki kažejo na hipotirozo. Na ta način lahko prideš do zdravljenja. Če je zdravljenje uvedeno dovolj zgodaj in še nimaš prehudih zdravstvenih težav, bi moral biti tudi samo tiroksin dovolj in če s tem lahko svoje težave rešiš, si prihraniš veliko težav z iskanjem drugih poti.
Srečno,

Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close