Najdi forum

Moja sanjska hiša.

Lahko vprašam kako vama je to ratalo? Sicer pa, blagor vam:-)

Po moje sta živela pri starših na Mercator rižu in konzervah sardin ter celotno hišo lastnoročno postavila.

Če temu ni bilo tako, pa tudi mene srčno zanima metoda 🙂

Živa groza, zame nikakor sanjska hiša, prej hiša groze. Oprosti izrazoslovju, ampak si vprašala. Tudi meni je sanjska moja hiša, čeprav ni nobena od tistih v oči padajočih z x izzidki, stolpi, čopi, baročnim okrasjem. Če si lahko predstavljaš, da je 150 m2 velika hiša s klasično dvokapno streho brez frčad, čopov in balkonov, garaže, vinske kleti, sobe za biljard, kmečke sobe,… sploh za koga lahko sanjska…

Luštna, ja. Nekaj podobnega trži prijatelj. Pravijo, da je konkurenčen (sam nisem preverjal). Lahko ti dam kontakt.

LEIJA

Odgovarjam :
temu ni bilo čisto tako, delno : živela nekaj let pri starših, nekaj v najeti starejši hiši. Hrano pridelala tudi sama na svojem vrtu, malo jedla pri starših, ostalo sama kuhala. Lastnoročno delala veliko, a še zdaleč ne vse, sproti najemala lokalne obrtnike brez posrednikov, sama kupovala material (vse transparentno, brez viškov), vse sama vnaprej preračunala, nabavila tudi strokovno literaturo, konstruktivno sodelovala z obrtniki, če niso hoteli, poiskala druge.
A vedeti je treba, da so se razmere (cene) od takrat (7 do 10 let nazaj) drastično spremenile (posebno cene parcel!!!), zato menim, da so danes to le sanje.

New Report

Close