Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! moja prva fimo steklenička in nadaljna vprašanja

moja prva fimo steklenička in nadaljna vprašanja

No, pa sem se lotila in je le nekako ratalo.

To je sicer steklenička od začimb, ker nimam manjših, vendar me je tako vleklo, da sem morala poskusiti in so klinčki šli ven.

Poskusila pa sem Vesnino varianto in stvar skuhala v mikravalovni, kajti v pečici se peče pečenka, njamsi in kako diši :))))))))

Nisem se upala lotiti pokrova. Kako narediti pokrov iz fimo, tako da drži in da se lahko steklenička odpre in zapre?
Bi morala to narediti že prej, preden sem stekleničko oblekla, da bi “vzela mero” za navoj?

Stekleničlo še nisem prelakirala, sem jo morala najprej vam pokazat!

lp, Saša

Ja še slika!!!!

Saša, jaz stekleničke ne vidim :((

Pa nekaj mi ni jasno….uporabila si mikrovalovko??? kako?

Ja, pokaž no! Firbcamo….

T

Sem jo v prvo sporočilo pozabla pripet in je takoj v naslednjem!!!

A vidite?

Ja mikrovalovno!

Stekleničko sem dala v večji kozarec za vlaganje. Sem nalila čez vodo, tako da je bila fimo steklenička potopljena, dala v mirovele na največjo temperaturo za 5 minut!
Pazi le, da boš stekleničko obrnila in še malo pokuhala, ker spodnja stran pri meni ni bila v prvo skuhana!

lp, Saša

A učinek je enak kot pri pečenju? No, zdaj bom že celo kuhinjo za fimo uporabljala. Sam čakam še, da bo katera tovster probala. ha, ha

Pa luštne bareve…malo se slabo vidi, mislim da je podlaga rozasta? Rdeča je itak barva upanja, ljubezni in moči, kajne?

Učinek enak, vsaj jaz tako mislim! Ker pekla še nisem, to je moje prvo fimo ustvarjanje.

Uporabila sem rdečo barvo in marmorno (učinek kamna).
Obe sem razvaljala in jih zvila v klobasico, pol pa rezala in skupi “lepla” na steklenički!

lp,Saša

Ej, jaz se ne grem. Ti dam vsa navodila, potem je pa tvoja lepša od moje. :))))

---------------------------------------------- Nikoli se ne kregajte z idiotom, spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!

Lepo ti je ratalo, če je to tvoj prvi stik z Fimo-me je kar strah kaj si še sposobna…upam, da ste si opogumila tudi ostale…res je ustvarjanje teh stekleničk en sam užitek…no meni je to že čista obsedenost ampak taka talušna:)))lol

Glede zamaška…eni sem že pripopala link do internetne strani (je pa nekje med linki v 1 postu teme Swap Stekleničke upanja). Sedaj navoja ne boš več mogla narest-ker si ga prekrila…lahko pa narediš kot so plutovinasti zamaški 8v bistvu lahko tud plutovinast zamašek oblečeš), vendar se potem stekleničke ne more obesit za zamašek, ker ni dovolj fiksen (sicer pa tako velike stekleničke itak ne boš imela za okoli vratu, ne?:)))lol).
Če original zamašek ni za uporabo, se lahko za osnovo zamaška vzame kako leseno bunkico (se porabi manj Fimo mase), kake stare Fimo bunkice, kak plutovinast zamašek…skratka kaj kar paše na odprtino stekleničke…in se potem to osnovo obleče v Fimo.

Vesna, ej dej dej.
Sej poznaš mene ziheraša, najprej se ful pozanimam, pustim da ti prva narediš (hi, hi, hi), zato da mi poveš fore in da ne naredim iste napake kot ti, pa tudi pogum dobim.
Drgač, pa maš ti malce večjo ustvarjalno žilico kot jaz!

lp, Saša

New Report

Close